Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 10. 2018,
12.36

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

prva svetovna vojna dokumentarna serija zgodovina Viasat History TV Telekoma Slovenije

Nedelja, 28. 10. 2018, 12.36

4 leta, 6 mesecev

November na Viasat History

Bliža se 100. obletnica konca velike vojne #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
November na Viasat History | Razburljiva in dramatična dokumentarna drama 100 dni do zmage opisuje junaštvo mož in žena v ozadju največjega mednarodnega podviga v času prve svetovne vojne. | Foto Kew Media

Razburljiva in dramatična dokumentarna drama 100 dni do zmage opisuje junaštvo mož in žena v ozadju največjega mednarodnega podviga v času prve svetovne vojne.

Foto: Kew Media

Ljubiteljice in ljubitelji zgodovine preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste novembra lahko ogledali na kanalu Viasat History.

Serija Druga plat nogometa
Trendi Spoznajte še drugo, umazano plat nogometa #video
Nacistični morilci (Nazi Murder Mysteries)

Premierno od ponedeljka, 12. novembra, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 6 x 60 min │ Foto: TCB Rights

 | Foto: Premierno od ponedeljka, 12. novembra, ob 21. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 6 x 60 min │ Foto: TCB Rights

Pogreznili se bomo v izredno mračne vode. Res je – in ne prav presenetljivo – da so bili nekateri glavni akterji zgodovinsko najbolj zlobnega režima tudi sami obdani s temačnimi skrivnostmi, večinoma povezanimi z umorom.

Serija Nacistični morilci predstavlja dejstva, dokaze, preizkuse in teorije ter si nato prizadeva oblikovati dokončne ugotovitve. Serija vključuje arhivske posnetke, poustvaritve, rekonstrukcije, vodilne strokovnjake in zgodovinarje ter povsem sveže posnetke s ključnih lokacij.

TV-priporočila: Noč čarovnic
Trendi Ultimativen izbor grozljivk za noč čarovnic #foto #video
Prva ljudstva (First Peoples)

Premierno od nedelje, 18. novembra, ob 20. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 5 x 60 min │ Foto: Warner Bros

 | Foto: Premierno od nedelje, 18. novembra, ob 20. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 5 x 60 min │ Foto: Warner Bros

Človek je svoje prve korake naredil na afriški savani pred več kot dvesto tisoč leti. Danes na planetu Zemlja živi več kot sedem milijard ljudi. Kako se je našim prednikom uspelo razširiti s kontinenta na kontinent in kje leži skrivnost njihovega uspeha?

Oglejte si globalno detektivsko zgodbo, ki predstavlja nova fosilna odkritja in najnovejše genetske raziskave ter se dotakne samega bistva vprašanja, kaj pomeni biti človek.

November na Viasat Nature
Trendi Noro življenje v družbi živali #foto
Smrtonosne informacije (Deadly Intelligence)

Premierno od srede, 7. novembra, ob 20.50. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min │ Foto: Beyond Distribution

 | Foto: Premierno od srede, 7. novembra, ob 20.50. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min │ Foto: Beyond Distribution

Ta sveža in informativna resničnostna dokumentarna serija preiskuje sumljive okoliščine smrti številnih svetovno priznanih znanstvenikov.

V zadnjih nekaj desetletjih je ducate znanstvenikov po vsem svetu umrlo v nenavadnih okoliščinah, mnogi primeri pa ostajajo nepojasnjeni in nerešeni.

Serija Smrtonosne informacije s pomočjo strokovne analize nekdanjih preiskovalcev FBI, strokovnjakov za razstrelivo in tajnih operativcev rešuje sumljive primere in razkriva leglo zarot, spletk in vohunstva.

Od jedrskih fizikov, razstreljenih z avtomobilskimi bombami, do inženirjev topništva, ustreljenih na pragu hiše, ta serija dokazuje, da je preveč znanja lahko še kako nevarna stvar.

November na Viasat Explore
Trendi Lov na sladkovodno ribo, ki ji diši človeško meso #foto
100 dni do zmage (100 Days to Victory)

Premierno od nedelje, 11. novembra, ob 18.45. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 2 x 60 min │ Foto: Kew Media

 | Foto: Premierno od nedelje, 11. novembra, ob 18.45. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 2 x 60 min │ Foto: Kew Media

Serija 100 dni do zmage s pomočjo filmskih rekonstrukcij, intervjujev z vodilnimi zgodovinarji in vrhunsko računalniško grafiko je ganljiva pripoved o zadnjih stotih dneh prve svetovne vojne in o domiselnih načinih sodelovanja med zavezniškimi generali.

Pet največjih vizionarskih voditeljev v zgodovini – maršal Ferdinand Foch (Francija), feldmaršal Douglas Haig (Velika Britanija), general John J. Pershing (ZDA), general Arthur Currie (Kanada) in general John Monash (Avstralia) – je združilo moči, da bi z izjemnim timskim delom in inovativnostjo porazili sovražnika.

HBO oktober
Trendi Izkoristite akcijsko ponudbo opcije HBO na televiziji Telekoma Slovenije in uživajte ob vrhunskih TV-vsebinah
STOLETNICA KONCA VELIKE VOJNE

Ves dan v nedeljo, 11. novembra. │ Foto: BBC Studios

 | Foto: Ves dan v nedeljo, 11. novembra. │ Foto: BBC Studios

Ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne bodo poleg premiere ganljive pripovedi o zadnjih 100 dneh prve svetovne vojne, serije 100 dni do zmage, predvajali tudi starejše dokumentarne serije, ki obravnavajo najrazličnejše vidike prve svetovne vojne.

Naša svetovna vojna

Ob 6.20. │ Pričevanja iz prve roke, intervjuji, pisma in zvočni posnetki vojakov nam bodo razkrili pogosto prikrita doživetja z vojnih bojišč.

 | Foto: Ob 6.20. │ Pričevanja iz prve roke, intervjuji, pisma in zvočni posnetki vojakov nam bodo razkrili pogosto prikrita doživetja z vojnih bojišč.

Kraljevi bratranci v vojni

Ob 9.35. │ Ob izbruhu prve svetovne vojne so trem največjih evropskim silam vladali trije bratranci. To so bili ruski car Nikolaj II., nemški cesar Viljem II. in angleški kralj Jurij V.

 | Foto: Ob 9.35. │ Ob izbruhu prve svetovne vojne so trem največjih evropskim silam vladali trije bratranci. To so bili ruski car Nikolaj II., nemški cesar Viljem II. in angleški kralj Jurij V.

Nikolaj in Aleksandra: konec ruske carske družine

Ob 11.45. │ Zgodovinarka dr. Suzannah Lipscomb v tej dokumentarni drami proučuje zapleteno ljubezensko zgodbo Nikolaja in Aleksandre in njuno vlogo pri izbruhu ruske revolucije leta 1917.

 | Foto: Ob 11.45. │ Zgodovinarka dr. Suzannah Lipscomb v tej dokumentarni drami proučuje zapleteno ljubezensko zgodbo Nikolaja in Aleksandre in njuno vlogo pri izbruhu ruske revolucije leta 1917.

Zadnje potovanje Romanovih

Ob 13.35. │ Po revoluciji oktobra 1917 je car Nikolaj II. prisiljen sestopiti z oblasti. Dokumentarni film je izjemna pripoved po dnevih o tragični usodi celotne kraljevske družine do sestopa julija 1918.

 | Foto: Ob 13.35. │ Po revoluciji oktobra 1917 je car Nikolaj II. prisiljen sestopiti z oblasti. Dokumentarni film je izjemna pripoved po dnevih o tragični usodi celotne kraljevske družine do sestopa julija 1918.

Ruska revolucija

Ob 14.35. │ Mineva sto let od ruske revolucije in ustanovitve prve komunistične države na svetu. Kako se je vse skupaj odvijalo?

 | Foto: Ob 14.35. │ Mineva sto let od ruske revolucije in ustanovitve prve komunistične države na svetu. Kako se je vse skupaj odvijalo?

Vojna letalskih asov

Ob 22. uri. │ Avgusta 1914, mesec dni po izbruhu prve svetovne vojne, so Pariz bombardirala sovražnikova letala. Ta prvovrsten dogodek so Parižani doživljali kot pravi spektakel.

 | Foto: Ob 22. uri. │ Avgusta 1914, mesec dni po izbruhu prve svetovne vojne, so Pariz bombardirala sovražnikova letala. Ta prvovrsten dogodek so Parižani doživljali kot pravi spektakel.

Vrtoglava letala

Ob 23.55. │ V seriji, ki razkriva življenje med letoma 1900 in 1914, bomo spoznali, da to ni bilo čudovito obdobje, ki je služilo kot uvod v katastrofo, pač pa čas izjemnih sprememb v Evropi in ZDA.

 | Foto: Ob 23.55. │ V seriji, ki razkriva življenje med letoma 1900 in 1914, bomo spoznali, da to ni bilo čudovito obdobje, ki je služilo kot uvod v katastrofo, pač pa čas izjemnih sprememb v Evropi in ZDA.

Preobrazba telesa s Khloé Kardashian
Trendi Preobrazba telesa z "debelo sestro" Kardashian #video

Program Viasat History je na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 106.*

Program je vključen v programsko opcijo MEGA HD in omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Viasat History.

*Velja za komunikator BOX.

Nepremagljivi dvojec - Suits | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Ne spreglejte