Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
18.51

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

Natisni članek

operni ples Dunaj Urška Bačovnik Janša Janez Janša Janez Janša

Petek, 9. 2. 2024, 18.51

2 meseca, 2 tedna

Cene do kar 24.500 evrov: koliko je zakonca Janša stal obisk Dunaja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60
Janez Janša in Urška Bačovnik Janša | Janez Janša in Urška Bačovnik Janša sta se v četrtek udeležila 66. opernega plesa na Dunaju. | Foto Instagram/@jjansasds

Janez Janša in Urška Bačovnik Janša sta se v četrtek udeležila 66. opernega plesa na Dunaju.

Foto: Instagram/@jjansasds

Tradicionalnega opernega plesa na Dunaju sta se udeležila tudi Janez Janša in njegova žena Urška Bačovnik Janša. Kot gostja presenečenja je v spremstvu dunajskega podjetnika in enega najbolj znanih gostov tega plesa Richarda Lugnerja sicer prišla Priscilla Presley.

"Dunajski operni ples 2024," je pod fotografije, ki jih je delil na svojem družbenem omrežju X, zapisal nekdanji predsednik vlade Janez Janša. Oblekel je tako imenovano popolno večerno obleko ali white tie, njegova žena pa dolgo rdečo obleko z volančki, ki jo je dopolnila z rokavicami v enaki barvi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janez Janša (@jjansasds)

Kot gostja presenečenja Priscilla Presley

Letošnji operni ples v Dunajski državni operi je bil 66. po vrsti. Udeležilo se ga je 5.150 obiskovalcev iz sveta slavnih, politike in gospodarstva. Dogodek je bil razprodan, vstopnice zanj pa so stale 385 evrov, od tega je 35 evrov dobrodelnega prispevka.

Za zakup lože kar do 24.500 evrov, sta bila v eni od njih tudi zakonca Janša?

Cenik za ogled tradicionalnega dunajskega opernega plesa ob ceni vstopnice vključuje tudi cene najema lož, ki so ponujale najboljši pogled na plesišče. Po videoposnetkih, ki ju je Janez Janša objavil na družbenem omrežju Instagram, bi bilo mogoče sklepati, da sta si zakonca Janša dogodek ogledala iz ene od lož, saj sta bila razmeroma blizu dogajanju na plesišču. 

Lože cenik | Foto: Dunajska opera / Posnetek zaslona Foto: Dunajska opera / Posnetek zaslona

Kot je razvidno s cenika, objavljenega na spletni strani dunajske opere (vir), so cene za zakup lož segale od 14 tisoč pa do kar 24.500 evrov. Najcenejša s ceno 14 tisoč evrov je bila loža z nekoliko stranskim pogledom na plesišče, sprejela pa je največ šest oseb. Za 18 tisoč evrov je bilo mogoče najeti tako imenovano premijsko ložo z boljšim pogledom na plesišče. Kar 24.500 evrov je bilo medtem treba odšteti za dvojno ložo, v kateri je bilo prostora za dvanajst oseb, a bi dve morali stati.

Za enako ceno, 24.500 evrov, pa je bila le izbrancem, natančneje osebam, ki dunajski operni hiši vsako leto donirajo vsaj 30 tisoč evrov, na voljo ekskluzivna loža za največ dvanajst oseb (osem sedišč in štiri stojišča), ki je med drugim vključevala tudi postrežbo s hrano in pijačo.

Na stranko SDS smo naslovili vprašanje, ali sta si zakonca Janša dogodek na Dunaju ogledala iz ene od lož in ali sta v tem primeru stroške najema lože poravnala sama oziroma je za zakup lože plačal kdo drug (in če to drži, kdo je bila ta oseba). Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.  

Če je bil lanski v znamenju operet, je bila tokrat ponovno v ospredju opera. Kot gostja presenečenja se je letošnjega plesa udeležila 78-letna Priscilla Presley, nekdanja žena Elvisa Presleyja, ki jo je kot svojo spremljevalko povabil dunajski podjetnik in milijonar Richard Lugner.

Richard Lugner je na letošnji operni ples pripeljal nekdanjo ženo Elvisa Presleyja. | Foto: Reuters Richard Lugner je na letošnji operni ples pripeljal nekdanjo ženo Elvisa Presleyja. Foto: Reuters

Preberite tudi:

Dunajski operni ples, Priscilla Presley
Trendi Spektakel na Dunaju: nekdanja Presleyjeva žena prišla v družbi milijonarja #video
operni ples
Trendi Na Dunaju se pripravljajo na operni ples
Ne spreglejte