Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2020,
16.48

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

2

Natisni članek

Jazmin Grace Grimaldi princ Albert Koronavirus

Četrtek, 20. 8. 2020, 16.48

3 leta, 9 mesecev

Hči princa Alberta se že več kot en mesec bori z novim koronavirusom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

2

Jazmin Grace Grimaldi | Čeprav je stara 28 let, zdrava in fit, je zbolela za novim koronavirusom, ki ga še vedno preboleva. | Foto Getty Images

Čeprav je stara 28 let, zdrava in fit, je zbolela za novim koronavirusom, ki ga še vedno preboleva.

Foto: Getty Images

Čeprav je bila na novi koronavirus pozitivna že v začetku julija, se je bolezen pri hčerki princa Alberta tako zavlekla, da je morala pretekli konec tedna v bolnišnico.

Jazmin Grace Grimaldi je na Instagramu razkrila, da se že več kot en mesec bori z novim koronavirusom, saj je bolezen povsem sesula njen imunski sistem. A ostaja optimistična in močna, pa čeprav je čez konec tedna pristala v bolnišnici.

"Simptomi so se od petka močno poslabšali, dobila sem noricam podobne izpuščaje, telo pa me je močno bolelo, v pljučih in rebrih sem čutila hudo bolečino, imela sem povišano telesno temperaturo in ponavljajoče migrene."

V bolnišnici so ji testirali kri, urin in slikali prsa, nato pa je lahko odšla domov. Predpisali so ji antibiotike in ji naročili, naj še naprej spremlja simptome covid-19.

Tudi zdravniki se pri tej bolezni še učijo in so mi priznali, da še niso videli primera, kot je moj.

"Zelo sem jezna, saj si želim, da bi moje telo končno našlo mir in spokojnost. Bolečina je tako neprijetna, a narediti ne moreš nič, samo počivaš in si daješ obkladke," je še pojasnila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am proud to be a woman. I am never going to throw away my right to vote or disrespect my female ancestors who took a stand. Today we celebrate 100 years since the 19th amendment was passed so that women could vote! I am happy to announce I sent in my absentee ballot today, GO 🗳 VOTE! Those of you may know I have been struggling with my Health due to Covid. My immunity may be knocked down for a little while longer but my spirit is high, I’m a strong woman, I’m a survivor. I am happy to admit I’m out of the hospital and now I am home on this winding road to recovery. However, I was admitted to the hospital over the weekend because my symptoms continued to worsen since I last checked in on Friday. I developed a chicken pox like rash and continued having uncomfortable body aches with longer severe pain by my lungs /rib cage, flashes of fever, and debilitating migraines. I had a series of tests taken: blood work, urine test and chest X-ray. My white blood cells and my lymphocytes are low and my CRP aka inflammation in the body is higher than normal which are all indicators of the Covid virus still affecting the body. Regardless, if I continue to carry the same strain or have a new one my body is in fact still fighting the virus. I have been put on antibiotics for possible covid related pneumonia caught in the early stages and due to a small nodule found on my right lung which could be from Covid damage too. I will get a check up again in a few weeks and continue to monitor my symptoms. The doctors are still learning and confessed they have seen other cases similar to mine. I am beyond frustrated and just want my body to find peace and comfort. The pain is so uncomfortable and debilitating and there is not much to do but to rest, and ice packs for some relief. I am sharing my story so that all of you can be aware and maybe share in similar symptoms. The Covid virus is so strong and mysterious. I know we are all over talking about Covid, hearing about Covid and living in fear or disbelief of this virus. Believe me I am more than ready to be done myself but unfortunately I have no choice. Listen to your body! Protect yourself, to protect others.Take care!

A post shared by JazminGraceGrimaldi (@jazmingrimaldi) on

"Ta virus je zelo močen in skrivnosten"

O covid-19 je spregovorila tudi v videu na Instagramu, v katerem je sledilce opozorila, naj poslušajo svoje telo, saj je sama po enem mesecu od testa mislila, da je že konec, pa ni. Poleg tega simptomi niso pri vseh enaki, temveč se od posameznika do posameznika zelo razlikujejo, povrhu vsega pa je še mlada in zdrava, a se je vseeno okužila, s covid-19 pa se bori že več kot en mesec. "Ta virus ni šala," je dodala.

"Svojo zgodbo delim zato, da ste bolj pozorni in opazite, če imate morda podobne simptome kot jaz. Ta virus je zelo močen in skrivnosten, zaščitite sebe in druge. Pazite nase!"

Sicer pa je že v marcu covid-19 prebolel tudi njen oče, monaški princ Albert, ki je bil eden prvih državnih voditeljev, ki je priznal, da je zbolel za novim koronavirusom. Vladar Monaka ga je pri svojih 62 letih prebolel v dobrih dveh tednih.

Jazmin Grace je Albertova nezakonska hči, kar pomeni, da nima pravice do monaškega prestola. | Foto: Reuters Jazmin Grace je Albertova nezakonska hči, kar pomeni, da nima pravice do monaškega prestola. Foto: Reuters

Osemindvajsetletna Jazmin je Albertova hčerka iz njegovega kratkega razmerja z Američanko Tamaro Jean Rotolo, a je sprva ni hotel priznati. To je storil šele 14 let po njenem rojstvu, ko je njena mama s pomočjo testa DNK dokazala, da je res Jazminin oče. Ker je njegova nezakonska hči, ni upravičena do monaškega prestola.

Preverite tudi:

princ Albert
Trendi Dvojna zmaga med kronanimi glavami: koronavirus prebolel tudi princ Albert
princ Albert
Trendi Princu Albertu očitajo, da je s koronavirusom okužil princa Charlesa
Ne spreglejte