Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2024,
14.16

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

prigoda nekdanji predsednik nasvet Borut Pahor

Sreda, 31. 1. 2024, 14.16

2 meseca, 3 tedne

Borut Pahor neznancu kar na ulici podelil nasvet glede prostate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
Borut Pahor | Nekdanji predsednik republike Borut Pahor na svojih družbenih omrežjih redno deli zabavne in bolj resne prigode iz vsakdanjika. | Foto Ana Kovač

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor na svojih družbenih omrežjih redno deli zabavne in bolj resne prigode iz vsakdanjika.

Foto: Ana Kovač

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor je na svojem družbenem omrežju opisal svojo nenavadno izkušnjo, kako je neznanemu moškemu med sprehodom po ulici pomagal z zdravniškim nasvetom.

"Na Šubičevi ulici v Ljubljani k meni pristopi neznani starejši moški in me negotovo vpraša, ali sme prositi za nasvet. 'A veste gospod Pahor, ker ste bili operirani na prostati, me nekaj zanima'," je prigodo na svojem Instagramu opisal Borut Pahor in dodal, da se mu sploh ni zgodilo prvič, da se je pri zastavljenem vprašanju ponudil za odgovor.

Neznani starejši gospod je na Pahorja naslovil vprašanje in ga prosil za njegovo mnenje: "Skratka, vi ste takrat rekli, da ne bi smeli odlašati z operacijo, ne?" Na kar mu je Pahor pritrdil in z neznancem spregovoril še o drugih stvareh.

Pahor mislil, da gre za skrito kamero, a je vseeno pošteno odgovoril

"Ko me sprašujejo zelo intimna vprašanja, pomislim, da gre najbrž za skrito kamero, a vseeno pošteno odgovorim. Na koncu se iskreno zahvali in zdi se mi, kot bi mu padel kamen od srca. Ko se poslavljava, mu rečem, da bi mu to zdravnik vse bolje in natančneje razložil, on pa odvrne: 'Veste, njega ne poznam, ne bi se ga upal takih osebnih reči spraševati!'" je o zanimivem srečanju še zapisal Pahor.

Borut Pahor
Novice Borut Pahor: S tranzicijsko levico je konec. Spremembe bodo tudi na desnici.

Ob hudomušni objavi in zapisu je Pahor pripel tudi nazorno fotografijo, ki prikazuje dele moških intimnih predelov z opisi, pod katero so se odzvali številni komentatorji in sledilci nekdanjega predsednika. Večina komentatorjev je zabavno prigodo Pahorja pohvalila, nekateri pa so se na zapis odzvali bolj cinično.

"Borut res piše in doživlja svoj svet, kot gen z najstnica," je zapisal eden. "Gospod predsednik. Vi ste car. Ljudski. Upam, da boste naslednjič zopet kandidirali. Že imate moj/naš glas," je zapisala druga komentatorka. A kot je znano, Pahor kot nekdanji predsednik republike, ki je bil na položaju že dva petletna mandata od leta 2012 do leta 2022, za položaj predsednika ne more več kandidirati.

Borut Pahor
Novice Borut Pahor sporočil žalostno vest

Pahor se je pohvalil, da je izstopil iz cone udobja: Ej, to je dosežek

Pahor je nedavno zapisal in se pohvalil, da je včeraj zjutraj izstopil iz cone udobja in se namesto z avtomobilom v službo odpravil s kolesom. "Ej, to je dosežek. Zmrzovalo je. Jaz sem Primorec. Zebe me že, če pade temperatura pod 20 stopinj Celzija," je zapisal in zaključil, da si je po jutranji vožnji po mrzli Ljubljani v topli pisarni privoščil vročo kavo ter bil ponosen nase.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

V prvem letu po koncu mandata se je sicer Pahor lotil več različnih dejavnosti. Na dobrodelni dražbi je prodal svojo katrco, začel snemati podkaste, postal predstojnik novoustanovljene katedre za slovenski nacionalni program na Novi univerzi v Novi Gorici, izdal knjižni prvenec, postal del mreže govornikov London speaker bureau in ustanovil zavod Prijatelji Zahodnega Balkana.

Zavodu, ki ga je ustanovil, se Pahor intenzivno posveča, saj namreč z njim nadaljuje dediščino, ki jo je kot predsednik vlade in republike vodil kot enega svojih pomembnih poslanstev. Zavod ima prostore v sedanji pisarni nekdanjega predsednika republike na Trgu republike v Ljubljani, Pahor pa je konec lanskega leta v pogovoru za Reporter pojasnil, da morajo za začetek njegovega delovanja zbrati dovolj donacij.

Oglejte si še:

Borut Pahor
Trendi Borut Pahor je ugotovil, kaj mu je manjkalo kot predsedniku vlade
Borut Pahor
Novice Tik pred božičem bo Borut Pahor doživel pomembno spremembo
Mastercard podkast navdiha z Borutom Pahorjem
Planet TV Alen Kobilica razkril, kateri znani Slovenec mu je svetoval, naj gre na pregled glave
Ne spreglejte