Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
22. 7. 2016,
10.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

11

Natisni članek

Melania Trump Donald Trump Ivanka Trump

Petek, 22. 7. 2016, 10.38

6 let, 6 mesecev

Bi bila Ivanka prava prva dama, takšna, kot bi morala biti Melania?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

11

Foto: Getty Images

Starejša hčerka Donalda Trumpa je sinoči spet osvojila ljudstvo. Kaj na njej jo dela tako dobro, prepričljivo in samozavestno, da mnogi menijo, da bo ona tista prava prva dama, če Donaldu uspe priti v Belo hišo?

Po govoru mlajše hčerke Tiffany Trump je sinoči na republikanski nacionalni konvenciji spregovorila še njegova starejša hčerka Ivanka, katere govor so pričakovali mnogi. Zakaj tudi ne, saj Ivanka velja za izjemno uspešno žensko, ki očetu pomaga pri poslovnih odločitvah, je pomemben del njegove kampanje, nekateri pa se šalijo, da bi morala biti protikandidatka Donaldu Trumpu.

Svojega očeta je na govoru označila za borca in kandidata ljudstva. "Videla sem, kako se bori za svoje zaposlene, zdaj pa ga gledam, kako se bori za svojo državo," je povedala na konvenciji.

Ivanka je pomemben del očetove kampanje, zato pravijo, da si ona bolj zasluži naziv prve dame. | Foto: Getty Images Ivanka je pomemben del očetove kampanje, zato pravijo, da si ona bolj zasluži naziv prve dame. Foto: Getty Images

Ker ima Ivanka za razliko od Melanie uspešno kariero, pa tudi družino, mnogim predstavlja boljši zgled, saj ima "cel paket". Ameriški mediji jo opevajo, da ima vse: je lepa, uspešna, ima tri otroke in moža, poleg tega pa še močan vpliv na očeta, enega najuspešnejših poslovnežev na svetu. Melania pa pravi, da je njena služba materinstvo, kar očitno ni dovolj, zato se že govori, da bo Ivanka tista prava prva dama, ki predsedniku šepeta v uho in mu daje napotke.  

 | Foto: Getty Images Foto: Getty Images


Preberite si še: Kako Melanio vidijo Američani: "Bila bi najslabše pripravljena prva dama v naši zgodovini"


Za razliko od Tiffany je odraščala v medijih

Medtem ko je Donaldova druga žena Marla Maples njuno hčerko Tiffany odpeljala v Kalifornijo, da bi jo zaščitila pred javnostjo, je Ivanka odraščala v medijih. Spomni se, da so jo paparaci in novinarji čakali pred njeno šolo, ko je bila stara devet let, in jo vprašali, če je njena mačeha Marla res rekla, da je bil seks z Donaldom res najboljši, kar jih je imela.

Ko je bila stara 15 let, se je preizkusila v manekenstvu, a je po srednji šoli to opustila in dejala, da so manekenke "najbolj zlobna dekleta na planetu".

Ivanka z bratoma Donaldom mlajšim (levo) in Ericom (desno) | Foto: Getty Images Ivanka z bratoma Donaldom mlajšim (levo) in Ericom (desno) Foto: Getty Images

Zgradila si je uspešno kariero

Poleg tega, da z bratoma Ericom in Donaldom mlajšim vodi očetovo verigo hotelov, je ustvarila tudi lastno znamko oblačil, čevljev in torbic, otroških čevljev in nakita. Poleg tega ima tudi uspešno spletno stran o življenjskem stilu. Leta 2014 je na svoji strani začela še pobudo #WomenWhoWork (ženske, ki delajo, op. a.), pri čemer daje nasvete o karieri, modi in življenju. Knjiga z enakim naslovom bo izšla spomladi 2017.

Politika bi jo lahko stala prijateljstva

Ivanka je dobra prijateljica s Chelsea Clinton, hčerko Donaldove protikandidatke Hillary Clinton, kar bi lahko bilo kočljivo, a dekleti pravita, da to ni tako. "Z Ivanko sva dobri prijateljici in res sem hvaležna za njeno prijateljstvo," je Chelsea januarja razkrila portalu Cosmopolitan.com in dodala, da se nikoli ne pogovarjata o politiki. "Vedno bom verjela, saj sta me starša tako vzgojila, da je prijateljstvo pomembnejše od politike."

34-letna Ivanka je že skoraj sedem let poročena s poslovnežem Jaredom Kushnerjem. Skupaj imata tri otroke: Arabello, Josepha in Theodoreja. | Foto: Getty Images 34-letna Ivanka je že skoraj sedem let poročena s poslovnežem Jaredom Kushnerjem. Skupaj imata tri otroke: Arabello, Josepha in Theodoreja. Foto: Getty Images

A marca se je situacija malce spremenila, saj naj bi se odločili, da se v času kampanje in zaradi volitev ne bosta videvali. Ko so Ivanko aprila povprašali o Chelsea, je odgovorila, da imata skupno to, da obe ljubita svoje starše in jih podpirata. "Menim, da je ponosna na svojo mamo, jaz pa na očeta, in to mišljenje naju združuje."

Še tri zanimivosti o Ivanki: njeno pravo ime je Ivana, v šoli se je učila sabljanja in pravi, da nima sušilca za lase. "Večino dni se v službo odpravim z napol mokrimi lasmi," je razkrila. No, pa le ni tako popolna.

Ne spreglejte