Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 7. 2017,
14.04

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

3

Natisni članek

#dopustujdoma Primorsko-Notranjska #dopustujdoma Podravska Na dopustu Biseri Slovenije #dopustujdoma #dopustujdoma #dopustujdoma Osrednja Slovenija #dopustujdoma Dolenjska #dopustujdoma Gorenjska

Četrtek, 6. 7. 2017, 14.04

9 mesecev, 3 tedne

To so kraji, kjer se lahko osvežite zastonj. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

3

Manca Korelc | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

V sozvočju z drugim vročinskim valom, v katerega smo zajadrali te dni, bomo tudi danes deležni temperatur, višjih od 30 stopinj Celzija. Če vam klimatizirani prostori niso po volji, naravna senca pa ne zadostuje vašim potrebam po osvežitvi, ponujamo nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali prebroditi pasje dni. Slovenija ponuja obilico naravnih senčnih površin z naravnim vodnim razvajanjem. Predlagamo naslednje …

Danes, jutri in ob koncu tedna se bo živo srebro povzpelo krepko nad 30 stopinj Celzija. | Foto: Thinkstock Danes, jutri in ob koncu tedna se bo živo srebro povzpelo krepko nad 30 stopinj Celzija. Foto: Thinkstock

Vroče je in bo. To je najbolj kratko in jedrnato in to bo verjetno te dni eden od najpogosteje izrečenih stavkov v površinski komunikaciji, ki se običajno vrti okrog vremena.

In kako vroče bo? Po podatkih Agencije za okolje Republike Slovenije se bodo temperature danes povzpele do 34 stopinj Celzija, jutri pa bo živo srebro poskočilo vse do oznake za 35 stopinj. Vročina bo vztrajala tudi ob koncu tedna.

Ob Planšarskem jezeru na Jezerskem boste našli obilico senčnih površin. | Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info) Ob Planšarskem jezeru na Jezerskem boste našli obilico senčnih površin. Foto: Jošt Gantar (www.slovenia.info)

Osvežitev si verjetno vsak išče po svoje. Lahko se zadovoljite s tisto v klimatiziranih prostorih, v naravni senci, na bazenih ali ob morju, najhitreje (tudi zaradi nižjih temperatur) pa se boste prav gotovo ohladili v enem od naravnih kopališč, ki jih ponujajo slovenska jezera in reke.

Nekaj idej je za Siol.net prispevala je Manca Korelc, 33-letnica iz Kočevja, ljubiteljica turizma, magistra trženja, strokovnjakinja za digitalno trženje in še kaj bi se našlo, ki načrtuje, da bo s kolesom obiskala vseh 1.300 slovenskih jezer, bajerjev, ribnikov, mlak ...

Manca Korelc načrtuje obisk vseh 1.300 jezer in drugih vodnih površin v Sloveniji. Števec obiska je trenutno pri številki 153. | Foto: Osebni arhiv Manca Korelc načrtuje obisk vseh 1.300 jezer in drugih vodnih površin v Sloveniji. Števec obiska je trenutno pri številki 153. Foto: Osebni arhiv

Mančino popotovanje po slovenskih jezerih lahko spremljate na spletni strani www.mojajezera.si. Števec se je za zdaj ustavil pri jezeru št. 153.

Podpeško jezero

Zakaj bi se odločili za obisk Podpeškega jezera? Zato, ker je od Ljubljane oddaljeno ravno toliko, da je priročno za krajše popoldanske zaokrožene ture. "Stati na tem pomolu je prava majhna meditacija, da pa zadostim avanturistični duši, se s kolesom zapodim v blato okoli," je Manca zapisala v opisu Podpeškega jezera, ki leži v vasi Jezero v občini Brezovica. Poleti je zelo priljubljena kopalna destinacija, "saj je ravno prav odmaknjeno od mestne norosti, segreje pa se na prijetno osvežujočih 20 stopinj".

 

Najglobje jezero

A post shared by Rebeka Subotić (@subo.tic) on

Bloško jezero

Bloško jezero je eden od tistih krajev, kamor greš (leži v Novi Vasi na Blokah), ko si zaželiš lepote narave, energije vode in prijetnega druženja, zagotavlja naša sogovornica. Prepoznali ga boste po lesenih skulpturah. Med njimi sta tudi dva lesena medveda. Tisti na smučeh stoji sredi jezera, drugi hlačajoči prebivalec Bloškega jezera, medved ribič, pa s palico in ujeto ribo pozira ob obali.

 

#bloskojezero #lake #tranquility #nature #slovenia #igslovenia #chill #relax #hostel24ljubljana

A post shared by Jasna Jugović (@jasna_jugovic) on

 

Ribniki v Verdu

Zakaj se ustaviti na ribnikih ob Verdu? Zato, ker je pet ribnikov ob Ljubljanici, ki so nastali po opustitvi glinokopov nekdanje Kotnikove opekarne, prava paša za oči. Na spletni strani Visit Vrhnika piše, da tukaj živijo številne vrste ptic, rib, pa tudi redke školjke, raki in želve sklednice. Za ribnike, ki so priljubljen cilj ribičev, skrbi Ribiška družina Vrhnika.

Kočevsko jezero

Rudniško ali Kočevsko jezero je nastalo na dnu rudniške kotanje, v kateri so do leta 1979 z dnevnim kopom kopali rjavi premog. Jezero, ki ga upravlja Ribiška družina Kočevje, spada med najčistejša jezera v Sloveniji.

 

The most perfect day 👍🎣

A post shared by Nenad J. Nenadić (@nenad_j_) on

Star maln pri Vrhniki

Star maln leži globoko v dolini potoka Bele na Vrhniki. Nekoč je stal tu mlin, na kar danes spominjata mlinsko kolo in jez. Kočo pri jezu upravlja Turistično društvo Blagajana Vrhnika, ponuja pa idealna mesta za piknike in ohladitev v vodi zajezenega potoka, piše na spletzni strani VisitVrhnika.si.

Velenjsko jezero

Velenjsko jezero je eno od Šaleških jezer, znano predvsem zaradi Velenjske plaže na obali jezera, ki ponuja izjemno urejeno kopališče s prodnato obalo, lesenimi podesti za sončenje, prhami in sanitarijami. Kopalci ali "martinčkarji" si lahko izposodijo ležalnike, senčnike in razna vodna plovila.

 

A post shared by @knezevicella on

Iški vintgar

Iški Vintgar leži blizu Iške vasi v okolici Ljubljane in spada med priljubljene lokacije, kjer si Ljubljančani in prebivalci drugih okoliških krajev ob hladni rečici poiščejo osvežitev. Soteska ponuja obilico tolmunov, brzic in slapov, najbolj znan kopalni del, kjer je voda nekoliko bolj globoka, pa se imenuje Grabljice.

 

Escape the ordinary 💪🏼#relax#dayoff Photo by one and only @larapuc 💙

A post shared by Domen Kogovšek (@domenkogovsek) on

 

Chilling 😎 #iskivintgar #freakingcoldwater #hotsummerdays #relaxation #feelingawesome

A post shared by Natalija Natty (@natalija_fuzir) on

 

Izlet v neznano 🌳🐣🗻 #jsgps #ceudanbrezsignala #ultimatesurvivor #komiprezvela #kamenadoba 😂

A post shared by Ana Mahkovec Gorenc (@mahkovecana) on

Trbojsko jezero

Trbojsko jezero, ki ga najdete med krajema Medvode in Kranj, je nastalo po zajezitvi reke Save za hidroelektrarno Mavčiče. Jezero meri en kvadratni kilometer in dosega globino do 17 metrov. Zanimivo je ribičem in kopalcem, vse bolj pa diši tudi suparjem.

 

A post shared by true blue ♛ (@monikavidovich) on

 

🍓❤️💦🌤🌳 #pretty

A post shared by @ninakustecc on

Kolpa

Kólpa je mejna reka med Slovenijo in Hrvaško, desni pritok Save na Hrvaškem. Zaradi vrste kopališč ob njej ji pravijo kar najdaljša slovenska obala. Kolpa velja za eno od najčistejših pa tudi najtoplejših rek, zato je vedno priljubljena izbira kopalcev, zaradi mirnega toka in položnih bregov tudi številnih družin.

 

With dog no problem to go on water 🐶🐕🐩 #riverKolpa#rafting#visitslovenia#dog#ifeelslovenia#active#river#water#green

A post shared by Čolnarjene - rafting po Kolpi (@riverkolpa) on

 

Kopamo se v Kolpi zravn pa se uzivamo. 😎😎😎😌😌

A post shared by OzbeyBingo (@ozbeybomm5) on

Jezero Jasna

Jezero Jasna je ime dveh, med seboj povezanih umetnih jezer ob sotočju potokov Male in Velike Pišnice, ki ležita v bližini Kranjske Gore ob cesti na prelaz Vršič. Pri jezeru Jasna vas pričakujejo pomoli in šest metrov visoka razgledna ploščad oziroma skakalnica.

Lokacija je zaradi gora v ozadju izjemno fotogenična, med pogoste motive v bližini jezera pa spadata tudi bronasti kip kozoroga na naravni skali, ki ga je med letoma 1986 in 1988 ustvaril kipar Stojan Batič, in leseni okvir, ki bo uokviril vašo fotografijo.

 

☀️🏔💚#slovenia #mountains #nature @ifeelslo @kranjskagora @igslovenia

A post shared by Tajda Bogataj (@btajda) on

 

⚘Dreams don't work unless you do⚘

A post shared by 🌿urša mohorič🌿 (@ursa.mohoric) on

 

Trenerji na Jezeru...

A post shared by Hajro Rizvić (@hajrorizvic) on

 
Ne spreglejte