Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
13. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

kbm počitnice Na dopustu nega lepota

Ponedeljek, 13. 8. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Štirje lepotni opravki, preden odhitite na počitnice

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
poletje, lepota | Da boste lahko brezskrbno poležavali, se pred počitnicami odpravite po lepotnih opravkih. | Foto Thinkstock

Da boste lahko brezskrbno poležavali, se pred počitnicami odpravite po lepotnih opravkih.

Foto: Thinkstock

Ženske se morajo na oddih pripraviti malce bolje kot moški - da bodo lahko bolje uživale in se sproščale brez misli na lepotne opravke. Večino teh lahko opravite že doma in nanje na počitnicah, vsaj za en teden, pozabite.

ličila, mejkap
Trendi Kako spakirati lepotne pripomočke, da se med potovanjem ne bodo uničili

Tako kot morate pred odhodom na dopust opraviti določene nakupe in pripraviti prtljago, je pametno obiskati še kozmetični salon, kjer bodo poskrbeli za vse lepotne "popravke", ali pa si ga pripraviti kar doma. Česa se lotiti tik pred odhodom?

Pedikura. Med poletnimi počitnicami so stopala ves čas na ogledu, zato jih primerno negujte vsaj pred dopustom, ko boste ves čas v japonkah. Privoščite jim prijetno kopel, odstranite trdo kožo in uredite nohte. Če se boste temu prepustili v kozmetičnem salonu, vas čaka še prijetna masaža stopal.

Negovana stopala, nalakirani nohti in noge  brez dlačic so skoraj nuja. | Foto: Thinkstock Negovana stopala, nalakirani nohti in noge brez dlačic so skoraj nuja. Foto: Thinkstock

Sveže nalakirani nohti. Po pedikuri si nohte na nogi odenite v svežo poletno barvo, ki bo popestrila vaša stopala. Če ste čez hladne mesece nosili nevtralne tone, je zdaj čas za kaj novega. Ne pozabite niti na nohte na rokah.

Depilacija. Eden od nujnih opravkov je odstranjevanje dlak. Če to počnete z britvico, jo seveda vzemite s seboj, saj jo boste morali uporabiti tudi na počitnicah, če pa ste privrženka depilacije z voskom, pa se naročite pri svoji kozmetičarki. Privrženkam laserskega odstranjevanja dlak pa na to sploh ni treba misliti.

Oblikovanje obrvi. Ne tako nujno opravilo, a vsekakor vam bodo lepo oblikovane obrvi olajšale marsikatero poletno urejanje (predvsem lahko pinceto pustite doma). Če ste se že kdaj prepustile strokovnjakinji, potem veste, kako lahko lepe obrvi vplivajo na počutje. Če so lepo urejene, sploh ne potrebujete veliko ličil, ki so na počitnicah čisto odveč.

Poskrbite za lepo oblikovane obrvi, striženje in barvanje las pa prihranite za konec poletja. | Foto: Thinkstock Poskrbite za lepo oblikovane obrvi, striženje in barvanje las pa prihranite za konec poletja. Foto: Thinkstock

Striženje in barvanje las pa raje prihranite za konec poletja, kar vam bo svetoval vsak frizer. Konice bodo namreč potrebovale nekaj krajšanja, saj jih sol in sonce lahko malce poškodujeta, enako velja za barvo. Vzemite si torej odmor od pričeske in raje razmislite, kakšen svež stil si boste privoščili na začetku jeseni.

Preberite še:

lasje, pričeska, plaža
Trendi Poletni lasje: ideje za najbolj vroče dni
poletje, lepota
Trendi Katere lepotne izdelke vzeti na dopust in katere pustiti doma

Save

Save

Ne spreglejte