Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
17.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Na dopustu turizem top destinacije turisti

Torek, 29. 8. 2017, 17.10

6 let, 6 mesecev

Vam gneča v Benetkah in Dubrovniku ne diši? Obiščite ta mesta.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
turisti, gneča | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Načrtujete poznopoletni ali jesenski mestni oddih? Če bi se radi izognili turistični gneči na najbolj priljubljenih destinacijah, izberite katero od manj razvpitih, a nič manj očarljivih alternativ.

Vse poletje smo poslušali in brali o mestih, kot sta Dubrovnik in Barcelona, ki se utapljajo v navalu turistov, ter o protestih domačinov, katerih življenje v teh mestih je postalo nevzdržno. Obisk najbolj priljubljenih turističnih destinacij zato marsikomu nič kaj ne diši.

A prihajajoči meseci, ko ne bo več vroče, zelo mrzlo pa tudi ne, so kot nalašč za mestni oddih. Ameriški medij Bloomberg je na svoji spletni strani objavil predloge alternativ najbolj priljubljenim mestom, kjer boste lažje dihali, ob tem pa ne boste prikrajšani za doživetja.

Namesto Benetk obiščite - Colmar

Colmar, Francija | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

V Colmarju, mestu v francoski pokrajini Alzacija, najdete četrt, poimenovano Male Benetke oziroma La Petite Venise. Gre za del starega mestnega jedra ob reki Lauch, ki jo obkrožajo očarljive pisane, z lesom obite hiše. Ob reki lahko uživate v kateri od množice kavarn in restavracij ter si privoščite kozarec alzaškega vina. Colmar, ki leži na alzaški vinski cesti, namreč velja za vinsko prestolnico te regije.

Namesto Dubrovnika obiščite - Tel Aviv

Tel Aviv - Jaffa, Izrael | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tel Aviv je finančno in tehnološko središče Izraela, pa tudi mesto z izjemnim nočnim življenjem ter živahno kulinarično sceno. Urbani utrip dopolnjujejo tamkajšnje plaže z ležalniki in bari, ki so odprti dolgo v noč. Po drugi strani lahko v Jaffi, starem mestnem jedru, polnem starodavnih kamnitih zgradb, še vedno čutite nekdanji sredozemski duh.

Namesto Amsterdama obiščite - Hamburg

Hamburg | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kar nekaj evropskih mest si lasti vzdevek severne Benetke. Hamburga (še) ni med njimi, čeprav bi s številnimi kanali, ki ga prepredajo, to zlahka bil. Še več, Hamburg ima več kanalov kot Amsterdam in Benetke skupaj! Najbolj "vroč" del mesta je HafenCity, nova četrt, zgrajena na nekdanjem skladiščnem območju, polna kulturnih, zabavnih, gostinskih in nakupovalnih možnosti.

Namesto Barcelone obiščite - Singapur

Singapur | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Morda se zdi neprimerna alternativa, a Singapur ima s katalonsko prestolnico kar nekaj vzporednic, med drugim vpadljivo, pogosto osupljivo arhitekturo in izjemno živahno kulinarično sceno. Ne nazadnje gre za mesto, kjer je kulinarični vodnik Michelinovo zvezdico prvič podelil ulični stojnici s hrano.

Ne spreglejte