Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
10.48

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

potovanje pakiranje prtljaga nasveti Poletni Dan

Četrtek, 28. 6. 2018, 10.48

5 let, 10 mesecev

To so triki za varčno pakiranje v avto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Nočna mora marsikaterega očeta, ko se družina odpravlja na poletni dopust, je gotovo trenutek, ko je treba vse ženine kovčke in otroške pripomočke nekako zbasati v prtljažnik avtomobila. A z nekaj preprostimi triki boste vse hitro spravili v prtljažnik.

 

Planet TV V poletje nas bo pospremil Poletni Dan.

Eno in edino pravilo pakiranja za poletni dopust je pravilo tetrisa. Stvari, ki jih boste vzeli s seboj, je treba zlagati tako, kot bi igrali priljubljeno igrico tetris. Zapolniti je treba vsak prosti kotiček, hkrati pa se mora prtljaga nekako dotikati oziroma zatikati druga ob drugo. To ni pomembno le z vidika izkoristka vsakega, tudi najmanjšega prostora v avtu, temveč tudi z vidika varnosti.

Z nekaj preprostimi triki vas letos pakiranje v avto ne bo spravilo ob pamet. | Foto: Thinkstock Z nekaj preprostimi triki vas letos pakiranje v avto ne bo spravilo ob pamet. Foto: Thinkstock

"Predmeti, sploh tisti trdi, ne smejo biti nikoli zapakirani tako, da se premikajo sem ter tja po prtljažniku. V primeru nesreče lahko namreč poletijo po avtu in povzročijo resne poškodbe," opozarja Tomaž Farčnik iz Avto-moto zveze Slovenije. Rolerje, škatle družabnih iger, plastične igrače in podobne rekvizite torej zapakirajte v potovalko oziroma kovček, če tam nimate več prostora, pa morajo biti nujno zataknjene v manjših kotičkih prtljažnika. Nikoli ne pakirajte stvari v potniško kabino, saj bo v primeru trka vse poletelo po avtu, prav to pa lahko povzroči hude, celo usodne poškodbe.

Nekaj, na kar mnogi pri tlačenju prtljage v avto ne pomislijo, so tudi škatla prve pomoči, trikotnik in odsevniki. Vse to mora biti nekje pri roki, ne zapakirano na dnu prtljažnika. Če se morda na poti kaj zgodi, morajo biti ti varnostni pripomočki hitro in lahko dostopni.

Kovček
Trendi Pet stvari, ki jih morate nujno vzeti na dopust #video
Denis Malačič skočil v morje
Trendi Novinar oddaje Poletni Dan. na koncu javljanja v živo skočil v morje #video
Ne spreglejte