Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 7. 2017,
13.15

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto: Sava Turizem in Siol.net

Natisni članek

Sava turizem advertorial Terme 3000 Moravske Toplice

Četrtek, 6. 7. 2017, 13.15

2 meseca, 2 tedna

Terme 3000 – Moravske Toplice

Voda, ki poskrbi za lepšo porjavelost

Vsebino omogoča Sava Turizem

Foto: Sava Turizem in Siol.net

Prekmurska ravnica, ki je bila pred milijoni let dno panonskega morja, je danes pokrajina nešteto znamenitosti. Med največjimi zvezdami je gotovo čudežna voda, ki ji pravijo kar črno zlato, izvira pa v Termah 3000 – Moravskih Toplicah.

sava turizem črno zlato terme 3000 | Foto:

Obilje doživetij: raznolika ponudba prekmurskih ravnic

Čarobna pokrajina ob Muri, kjer se ustavi čas in kjer se raztezajo neskončna polja in livade, se ob oglašanju štorkelj vsakomur razodene na čisto svoj način.

Nešteto znamenitosti, bogata tradicija, kultura in zgodovina ter okusna kulinarika Prekmurja kar kličejo, da jih odkrijete – najbolje s kolesom, lahko pa tudi kako drugače.

Med slovenskimi termami so posebej priljubljene Terme 3000 – Moravske Toplice, kjer imajo poleg bogatih naravnih danosti tudi nekaj drugih vodnih znamenitosti, ki nam jih zavida ves svet.

Obilje zdravja: voda za lepšo porjavelost, ki pomaga tudi pri živčni napetosti

sava turizem črno zlato terme 3000 | Foto:

Črno zlato oziroma črna termo-mineralna voda, ki izvira v Moravskih Toplicah, je z 72 stopinjami Celzija pri izviru edinstvena v svetovnem merilu, saj le redke tovrstne termalne vode pri izviru dosegajo tako visoke temperature. Prav zaradi tega pomaga kot podpora pri degenerativnem revmatizmu, lajša kronične vnetne revmatske bolezni, ugodno vpliva na nesklepni revmatizem, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev, zmanjšuje živčno napetost, pomaga pri zdravljenju kožnih bolezni in izboljšuje splošno počutje.

Ste se pripravili na poletje? Kopanje v črni termo-mineralni vodi pospešuje tudi porjavelost kože. Ker ima fotosenzibilen učinek, koža na soncu hitreje porjavi, kljub temu pa je treba pred sončenjem kožo dobro zaščititi s sredstvi s visokim zaščitnim faktorjem.

Obilje sprostitve

sava turizem masaže terme 3000 | Foto:

Prekmurje lahko v Termah 3000 – Moravske Toplice doživite na prav poseben način, z masažami, značilnimi za to pokrajino.

Masaža Livada z bučnim oljem oziroma zelenim zlatom, kot ga imenujejo v krajih ob Muri, blagodejno vpliva na telo, saj je prava zakladnica vitaminov in mineralov.

Masaža Panonski travnik z oljem prekmurskih rastlin in zelišč ali s travniškim medom. Da svojega obiska Prekmurja ne boste pozabili, preostanek olja po masaži odnesete domov.

Posebne vrste sprostitev ponuja septarija, v kateri počivate in se sproščate ob več milijonov let starem kamnu iz Slovenskih goric, ki je bogat s kristali. Njihova energija pomaga pri zdravljenju telesa po naravni poti. Krepi spomin, samozavest in aktivnost možganov, posebej pomaga pri premagovanju težkih življenjskih stanj, kot so žalost, jeza, razočaranje in obup. Obnavlja moč, pomaga pri spanju, nočnih morah, potenju, zdravi kosti, mišice, sklepe, slabost, imunski sistem, celi zlome kosti, krepi srce in mu daje pravi ritem. V septariji se boste resnično sprostili, pri čemer bo zdravilna energija kamnov krepila dobro in oslabila bolečino.

sava turizem 3000 septaria | Foto:

Ljubiteljem savn bo v prenovljenem notranjem termalnem kopališču od sredine julija na voljo popolnoma prenovljen kotiček za sprostitev. V zgornjem nadstropju kopališča bodo na voljo finska savna z lesom iz bora cemprina, parna savna s programi z eteričnimi olji in slanico, infrardeča savna s steno iz himalajske soli ter ledeni vodnjak z bazenom za osvežitev in sprostitev.

Obilje adrenalina: slavna arhitekturna revija ga je ocenila kot enega od najstrašnejših

prekmurje terme 3000 moravske toplice | Foto:

Aqualoop v Termah 3000 – Moravskih Toplicah je vodni tobogan izjemnih razsežnosti, ki jih mora preizkusiti vsak ljubitelj adrenalinskih doživetij. Začetek tobogana je na višini 22 metrov, ima 360-stopinjski obrat in je četrti najhitrejši v Evropi.

Ameriška revija Architectural Digest ga je letos uvrstila na seznam osmih najstrašnejših vodnih toboganov na svetu.

Za še pogumnejše je na voljo tobogan Kamikaza s prostim padom, po katerem boste v globino zdrveli s pospeškom 9,8 metra na sekundo.

Za daljše spuste so tu še tobogana, dolga 170 in 140 metrov, z vizualnimi in zvočnimi učinki in vrsta drugih vodnih atrakcij: gejzirji, slapovi, vodne in zračne masaže, protitočno plavanje, plavalne steze, vodni tokovi, žvrkljajoče kopeli.

Obilje športa: golfisti, v Prekmurju je najdaljša luknja v Sloveniji

sava turizem golf livada terme 3000 | Foto:

Ste pripravljeni na "longest drive"? Vaš prvi izziv je lahko luknja številka 9 na golf igrišču ob hotelu Livada Prestige z najdaljšo luknjo v Sloveniji. Ob dobrem udarcu lahko žogica poleti skoraj 600 metrov. Golf igrišče Livada se z 18 igralnimi polji razprostira na več kot 50 hektarjih in kot naravni park obdaja turistični kompleks.

Poseben izziv za najpogumnejše: prekmurski triatlon

sava turizem terme 3000 | Foto:

Vse željne večjih športnih podvigov prekmurske ravnice kar vabijo k vrtenju pedal. V Prekmurju je treba izkoristiti edinstveno priložnost, da v enem dnevu prekolesarite tri države.

Če mislite, da bo prekmurska ravnina za vas mala malica, naj vas izzovemo z Goričkim – s kolesarjenjem po tamkajšnjih gričih si boste dodobra predihali pljuča. Prav posebna športna zvrst v Prekmurju je prekmurski triatlon, kjer si discipline sledijo v naslednjem vrstnem redu: uživanje na terasi, skok v bazen, nato pa vrtenje pedal po Goričkem. Ste za?

sava turizem locata panonia terme 3000 | Foto: Prekmurska kulinarika v sodobni preobleki

Po adrenalinskih spustih po toboganih in drugih vodnih norčijah še kako prijata prekmurski burger in prekmurska limonada.

Edinstveno kulinarično doživetje ponuja prekmurska večerja, na kateri svoje brbončice razvajate s pristnimi prekmurskimi okusi, pripravljenimi po receptih naših babic.

Prekmurje v sodobni preobleki okusite z Locato Panonio, sodobno izvedbo prekmurske gibanice, ki še bolj tekne v kombinaciji s prekmurskim zeliščnim napitkom, ki ga v Termah 3000 – Moravskih Toplicah pripravljajo v sodelovanju z eko-socialno kmetijo Korenika.

 

Številne novosti v Termah 3000 – Moravskih Toplicah že to poletje

prekmurje terme 3000 moravske toplice | Foto:

Od 15. julija vas bodo v Termah 3000 Moravske Toplice še bolj razvajali.

V oblačnih ali deževnih dneh boste lahko uživali v popolnoma prenovljenem notranjem termalnem kopališču, ki bo v spodnjem delu najbolj razveseljevalo družine in aktivnosti željne, v zgornjem delu pa tiste, ki si boste zaželeli umirjenega sproščanja. Ali v številnih savnah ali pa v ajdovi počivalnici na ležalnikih, polnjenih z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto. V kotičku kromoterapije vas bodo štiri osnovne barve, bela, modra, zelena in rdeča, očistile, sprostile, harmonizirale in poživile.

Notranje termalno kopališče in Hotel Termal po novem povezuje stekleni prehod, imenovan Prekmurski most, v katerem boste lahko med sprehodom do bazena videli, okusili, otipali, slišali in povonjali Prekmurje ali pa si povrnili dobro počutje s kristali in kromoterapijo.

sava turizem 3000 bungalovi | Foto:

Novo naselje Prekmurska vas Natura z očarljivimi sodobnimi hiškami, ki so jih navdihnile cimprače, značilne prekmurske hiške, krite s slamo. Šest hišk s 23 enotami je kritih s slamo ter obogatenih z lesom, kar jim daje naravno zračnost ter toplino. Velike steklene površine jih napolnijo s svetlobo in stanovalcem odpirajo pogled na barvitost naravnega prekmurskega okolja. Hiške so umeščene v park visokih listnatih dreves v neposredni bližini kopališkega kompleksa Term 3000 – Moravske Toplice.

Terme 3000 – Moravske Toplice spadajo med največje slovenske terme, temu primerni pa sta tudi raznolika in kakovostna hotelska ponudba in ponudba storitev dobrega počutja (wellness). Izberite svoja doživetja in si v Termah 3000 – Moravskih Toplicah ustvarite dan, kakršnega ste si vedno želeli!

prekmurje terme 3000 moravske toplice hotel livada | Foto: Gostom so na voljo trije hoteli, eno apartmajsko naselje, bungalovi in kamp:

Preverite posebno poletno ponudbo v Termah 3000 – Moravske Toplice.

Ne spreglejte