Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 9. 2018,
18.16

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

Natisni članek

Naj kotički v slovenskih gorah pohodništvo Naj planinska koča

Petek, 28. 9. 2018, 18.16

5 let, 7 mesecev

Skriti kotički slovenskih instagramerjev

Naj fotogenični kotički in zemljevidi, ki vam bodo olajšali iskanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

O naravnih lepotah, ki jih ponuja Slovenija, ni nikoli preveč besed. Tokrat vam jih bomo predstavili skozi oči Slovencev, ki nam jih približujejo skozi svoje stvaritve na Instagramu.

Tako na primer Andreja Jakopič, ki jo sledilci na družbenih omrežjih poznajo kot Malo pošast Mici, za nabiranje kondicije in zaužitje lepih razgledov priporoča vzpon na Golico, Visoki Mavrinc in obisk alpske doline Krma, priljubljenega izhodišča za pohodnike, ki se odpravljajo na Triglav.

S klikom na podčrtano besedo boste odprli interaktivni zemljevid s podatki o opisu poti in dostopnosti.

Sandra Suc je navdušena nad Bovškim Gamsovcem, Ciprnikom, rada pa obišče tudi Mojčin dom na Vitrancu. Tam mimo se vije tudi zanimiva pohodniška pot z imenom Pravljična pot 10 koč. 

Naslednja v vrsti vplivnežev, ki so v okviru projekta Zelene poti Mlekarne Celeia povabili v naravo, je Nina, ustvarjalka profila Nina travels. Všeč sta ji soteska Pekel pri Borovnici in Ribniško jezero na Ribniškem Pohorju, rada pa se sprehodi tudi po učni poti Belorepca pri Reškem jezeru.

Naj kotički v slovenskih gorah je rubrika na Siol.net, v kateri predstavljamo najljubše kotičke znanih slovenskih pohodnikov. Tokrat nam je bil v pomoč interaktivni zemljevid Zelene poti, kjer so svoje naj kotičke označili tudi priljubljeni instagramerji in pustolovski izletniki.

Dora Komatar, ki ji na Instagramu lahko sledite na profilu Dora_vs, predlaga obisk Velike planine, Kanala in Lovrenških jezer.

Urška Ahac vas vabi, da se povzpnete na Mangart, ki je priljubljena pohodniška tarča tudi med tujimi ljubitelji gora, da si ogledate slap Peričnik, ki vas čaka na poti med Mojstrano in dolino Vrata, ter da postanete na mostovih v Trenti, kjer se boste izgubljali v pogledih na turkizno Sočo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What kind of life do you want? ~ 🐼⁉ Often you have to say it with conviction 'I want this' and 'here is how much I want it' over and over again. ° You need to have integrity with your values because ultimately nobody is gonna sit on your shoulder and make you choose accordingly. That's the thing about integrity ~》 nobody watches. ° By living your values, making your own choices according to them, you create the life you want. And so you become straightforward magnetic to the things you care about. ° Balanced life is my priority. Respect and honesty are two basic values that I always follow. That's why I care about this planet that much.🌍 That's why I want to show you the beauty of this little country. Connect with yourself through basics ~ appreciating your homeland and taking care of the environment you live in is actually one of those things. This was shot by amazing @nigelriches 📸👌 #igslovenia #Mangart #sky #mountain #mountainrange #nature #wilderness #cloud #alps #ridge #evening #mountscenery #highland #fell #nationalpark #atmosphere #terrain #rock #tree #autumn #dawn #valley #sunlight #hillstation #sunset #landscape #massif #cliff #escarpment #hill

A post shared by Ursh (@urshkaahac) on

Anja Troha je ljubiteljica Blejskega vintgarja, Tamarja in Koseških korit, predlaga pa tudi obisk korit Soče in slapa Kozjaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wherever you go, that's where I want to be. I'm always at home when you're next to me. 🌊

A post shared by Anja Troha (@anjatroha) on

Nejc Suhadolnik, avtor priljubljenega profila Neworx, predlaga vzpon na Kofce, kjer vas bodo razvajali z več vrstami štrukljev. In če ste že tam, morate obvezno do bližnjega dvatisočaka z zanimivim imenom Kladivo (2094 m). Predlaga tudi obisk Planine nad Vrhniko, ki se ponaša z novo planinsko kočo.

Jurij Pelc vas vabil na Kremparsko sedlo, Krokar in Vitovsko jezero, Urša Drofenik pa predlaga obisk Lučkega dedca in Vototočnega jezera, vzpon na Kamniško sedlo in obisk Možica oz. Slatnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy birthday sLOVEnia.. 💚 #igslovenia #natgeobalkan #geoslovenija #feelslovenia #nationalday #dogsthathike

A post shared by Urska (@ursha.si) on

Vse omenjene točke najdete na interaktivnem zemljevidu Zelene poti. Vsaka točka na zemljevidu je označena s kategorijo, na podlagi katere se boste lažje odločili, kam se boste odpravili.

Preberite še:

štempiljke Naj koča
Sportal Posebni štempiljki za obiskovalce najljubše planinske koče in vabilo na druženje
Naj koča 2018
Sportal Izbrali ste naj planinsko kočo 2018: presenečenje ali ne?
Anja Varl
Sportal Po sončni vzhod na Kredarico kljub vetru, ki je pihal s 150 km/h
Tonka Zadnikar Tonkina koča
Sportal To je ena od najlepših pravljičnih poti Slovenije #foto
Aljažev stolp
Novice Znano je, kdaj naj bi Aljažev stolp vrnili na Triglav #video
Triglavski narodni park, Julijske Alpe
Trendi Triglavski narodni park med "najbolje varovanimi skrivnostmi Evrope"
Sportal Aljažev stolp: pred 123 leti so ga znosili na hrbtih, danes je "sestopil" s helikopterjem #video
Ne spreglejte