Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 3. 2017,
4.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,78

1

Natisni članek

Na dopustu Hrvaška Jadran hoteli za odrasle hotel top destinacije Siol z vami na dopustu

Torek, 28. 3. 2017, 4.05

6 let, 7 mesecev

Hoteli na hrvaški obali, kamor imajo vstop le odrasli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,78

1

par, morje, romantika | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Trend, ki je na bolj eksotičnih destinacijah že dodobra uveljavljen, je vse bolj prisoten tudi na nam bližjih morskih obalah. Gre za hotele oziroma letovišča, rezervirana le za odrasle goste, ki si na oddihu na želijo otroškega živžava.

Hoteli za odrasle, ki starostno mejo za goste običajno postavljajo pri 16 letih, so eden najhitreje rastočih segmentov v hotelski industriji. Pa ne govorimo o hotelih z žgečkljivimi vsebinami, ampak preprosto o letoviščih, ki želijo svojim gostom privoščiti sproščeno in elegantno okolje brez razgrajanja v bazenih, tekanja po hotelski restavraciji in kričanja po hodnikih.

Gostje tovrstnih hotelov so predvsem pari, ki si želijo romantičnih počitnic, upokojenci z že odraslimi otroki, vse več pa je tudi staršev, ki si zaželijo počitnic v dvoje, brez skrbi in odgovornosti, pogosto tudi stresa, ki ga prinese skrb za otroke.

Na slovenski obali se ta trend še ni uveljavil - odraslim so sicer pri nas namenjena na primer prestižna Nebesa v Posočju -, na Hrvaškem pa je takšnih hotelov že kar nekaj. Tukaj je pet najzanimivejših.


Romantic & SPA Hotel Meliá Coral, Umag

Melia Coral Umag | Foto: melia.com Foto: melia.com

Nekdaj znani hotel v umaškem letoviškem naselju Katoro je pred časom prevzela španska hotelska veriga Meliá, ga prenovila - zdaj ima pet zvezdic - in spremenila v hotel za odrasle. Gre za prvi tovrstni hotel na Hrvaškem, njihovo ciljno občinstvo pa so predvsem pari, ki si želijo romantičnega oddiha. Ponujajo romantične večerje, pokušine vina in žganih pijač, pa masaže v dvoje in druge tretmaje v centru dobrega počutja, za tiste bolj dinamične pa vrsto športnih aktivnosti.


Valamar Riviera Hotel & Villa Parentino, Poreč

Hotelska veriga Valamar, ki je ponosna predvsem na svoja družinska letovišča, ima v starem mestnem jedru Poreča, prav na mestni rivieri, nekoliko drugačno ponudbo. Gre za hotel Riviera in vilo Parentino, sosednji zgradbi, ki sta obe namenjeni le odraslim gostom. Tem ponujajo vrsto kulinaričnih užitkov in vinski bar, morske užitke pa zagotavljajo na zasebni plaži na otoku Sveti Nikola, kamor vas izpred hotela brezplačno odpeljejo z ladjico.


Falkensteiner hotel Adriana, Zadar

Hotel, ki je del hotelske verige Falkensteiner, je v zadarskem letoviškem naselju Borik. Oglašuje se kot butični hotel za uživače, ima lastna zunanji in notranji bazen, hotelski gostje pa lahko brezplačno uporabljajo tudi zdraviliški kompleks v sosednjem hotelu, le da ta v nasprotju z Adriano ni namenjen izključno odraslim.


Hotel Osam, Brač

V središču mesta Supetar na otoku Braču stoji hotel Osam, ki svoje goste razvaja v sodobno opremljenih sobah in apartmajih. V sklopu hotela je zunanji bazen, iz katerega se razprostira razgled na morje, nedaleč stran pa je tudi plaža. Ena največjih atrakcij je zagotovo terasa z barom na strehi hotela, s katere lahko ob koktajlu uživate v večernem razgledu na luči Splita, hotel pa ima tudi restavracijo in vinsko sobo, ki so ji nadeli hudomušno ime Pyandura.


Hotel Sensimar Kalamota Island Resort, Koločep

Sensimar Kalamota Island Resort | Foto: karismaadriatic.com Foto: karismaadriatic.com Hotelska veriga Karisma ima na Hrvaškem kar tri hotele za odrasle - dva sta na Makarski rivieri, tretji pa na Koločepu, enem od Elafitskih otokov pred Dubrovnikom. Ta je prava oaza miru, saj na njem ni avtomobilov, hotel pa je tudi edini na otoku. Za hedonistične užitke skrbijo v treh restavracijah, koktajl baru in klubu na plaži, Koločep je s svojo zanimivo obalo tudi prava destinacija za ljubitelje potapljanja, snorklanja in veslanja.

Ne spreglejte