Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 2. 2010,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 28. 2. 2010, 18.51

8 let

Dekliščina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če se želite od samskega stanu posloviti kot se spodobi, organizirajte ali pa se pustite presenetiti z zabavo, dekliščino.

Če se poročni dan vaše prijateljice že bliža in si želite, da se bo nevesta od samskega stanu poslovila v krogu najboljših prijateljic, je čas da začnete razmišljati o "poslovilni zabavi". Nevesta ima privilegij, da vajeti organizacije (vsega razen vabil in datuma) prepusti vam, svojim prijateljicam. V tem primeru je njena edina naloga predaja seznama povabljenk in slepo zaupanje ustvarjalnosti prijateljic. Če pa si nevesta želi nekoliko več varnosti in načrtovanja, ji le prepustite izbiro lokacije in ure.

Organizatorke

Kot organizatorke dekliščine morate poskrbeti za sleherno malenkost – od okraskov do igric in seveda darila, ki ji ga boste izročile ob koncu zabave ter po katerem se vas bo lahko spominjala. Zahtevnost dekliščine in nalog, ki jih boste pripravile, prilagodite nevesti (nikar ji ne dajajte pretežkih nalog, če je noseča). Pred odločilnim datumom – dekliščina se tradicionalno izvede 2–3 tedne pred poroko – si razdelite vloge in poskrbite, da bo vse skrbno pripravljeno. Upoštevajte tudi načelo, da je manj več. Raje se osredotočite na nekoliko manj "opravil", a le-ta naj bodo kvalitetna.

Če vam razmere dopuščajo, poskrbite, da bo prostor, kjer boste preživele naslednjih nekaj zabavnih ur, primerno okrašen. Uporabite balončke različnih barv, trakove, cvetje …

Predstavljamo vam nekaj idej, ki jih lahko uporabite pri organizaciji zabave. Pred pripravo nalog je dobro, da veste, kje se bo zabava odvijala, saj boste tako igrice lažje prilagodile "kraju zločina". Naloge lahko prilagodite tud letnemu času – lepo spomladansko ali poletno vreme izkoristite za izlet na morje, pozimi pa lahko najamete planinsko kočo.

Nehvaležen začetek

Led lahko prebijete s koktajli, ki naj bodo različnih okusov in čim bolj barviti. Bodoči nevesti lahko pripravite poseben kozarček, s katerega bo morala skozi cel večer srkati svojo najljubšo pijačo. Zraven ji podarite še slamico v obliki penisa.

- Nevesta naj večer preživi v poročni obleki – seveda ne tisti pravi, ampak tisti, ki ste ji jo iz toaletnega papirja in bele folije za prekrivanje zemlje izdelale ve. Kljub temu naj bo bogata; uporabite več plasti bele folije, ki ji lahko za občutek elegantnosti in prefinjenosti dodate pentljo ali dve. Da bo obleka zdržala naporno noč, jo sešijte ali pa si pomagajte s spenjačem. Nevesto lahko tako oblečeno pospremite v najbolj obiskane diskoteke, kjer bo zagotovo zbudila veliko pozornosti, lahko pa se seveda pozabavate kar doma. - Na začetku lahko določite pravilo, da nevesta na primer ne sme uporabljati besede ne, prekrižati nog ali kazati s prstom … Če nevesta pravilo prekrši, sledi kazen, ki jo določite same (na primer za vsako prekršeno pravilo mora spiti požirek pijače, narediti tri sklece, zapeti refren neke pesmi …).

"Koliko se poznata"

- Načrt mora obvezno vsebovati tudi igrico "Koliko se poznata". Punce določena vprašanja najprej postavite ženinu, zabeležite odgovore, potem pa ista vprašanja zastavite še nevesti. Za vsak nepravilen odgovor sledi kazen – pojesti bo morala en žvečilni gumi. - Nevesti dajte kos blaga, s katerega si bo morala brez kakršnihkoli pripomočkov narediti obleko, kopalke ali spodnje perilo. V tej obleki boste potem skupaj odšle dogodivščinam naproti. - Podarite ji balon, na katerem je narisan ženin. Z britvico in peno naj ženina obrije, pri tem pa mora paziti, da ji balon ne poči. Da bo igrica malo bolj zanimiva, lahko ena od organizatork z buciko balon poči. Pena bo kar naenkrat pristala na nevesti. - Priskrbite ji set za ličenje: maskaro, puder, senčilo, šminko, lak za nohte … Tokrat se bo pri urejanju morala zanesti na svoje občutke, saj bo uporaba ogledala strogo prepovedana. Uporabljajte žive barve rdečila in laka za nohte.

Dokaz ali bo dobra gospodinja in mati

- Naj vam dokaže, da je pripravljena na zakon in materinstvo. Naj vam speče palačinke, opere in obesi perilo … Seveda bo morala dokazati tudi, da je sposobna poskrbeti za dojenčka. Dojenčkovo ritko namažite s čokoladnim namazom, mu nadenite plenico in ga oblecite. Nevesta pa naj ga z zavezanimi očmi umije, previje in obleče v druga oblačila. - Če boste v naravi, naj brez pripomočkov, kot so vžigalice ali vžigalnik, zakuri ogenj in vam speče koruzo ali palačinke. - Priskrbite ji nekoliko peska, malte, štiri kvadre in dva strešnika. Iz danih materialov naj sezida hiško, ki ponazarja dom, v katerem bosta živela skupaj z ženinom.

Naj si zasluži poročno slavje ... - Če njen odhod v svet poročenih slavite v restavraciji ali pa na katerem drugem javnem mestu, ji specite ali pa kupite torto, ki bo ponazarjala najbolj seksi del ženinovega telesa (kateri to je, se pozanimajte pri nevesti). To torto naj potem ponuja obiskovalcem restavracije oziroma mimoidočim. - Nevesta naj od neznancev zbere sto podpisov, da se lahko poroči. Stvar lahko še otežite in dodate pogoj, da mora zbrati le podpise moških, ker le-ti ne bodo podpisali tako zlahka.

- Oblecite jo v lepo oblekico ali v poročno obleko, ki ste jo izdelale ve, ter v gumijaste škornje in jo s škatlico njenih najljubših bonbonov napotite na primer na Prešernov trg. Ker nevesta žal nima denarja za nove, lepe poročne čeveljce, naj si jih pa zasluži. Njena naloga je različnim moškim prodati vsaj deset bonbonov. Če želite nalogo narediti še težjo, določite minimalno ceno enega bonbona. - Izdelajte ji majčko ali oblekico, na katero narišite kovance in bankovce za 1, 2, 5, 10 in 20 €. Kovanci višje vrednosti naj bodo narisani v predelu prsi in zadnjice. Nevesta naj se s škarjami v roki odpravi na lov, saj je njena naloga dobiti čim več ljudi, ki so pripravljeni izrezano vsoto tudi plačati.

In še za konec ...

Pred organizacijo zadnje zabave se pri nevesti nikar ne pozabite pozanimati, koliko prostih rok si lahko privoščite pri nalogah, saj je možno, da vam v nasprotnem primeru večina igric pade v vodo.

Na koncu pa ne pozabite na diplomo, s katero boste potrdile, da je pripravljena na zakon. Priskrbite si tudi majčke, ki jih boste na "poslovilni zabavi" nosile vse povabljenke. Pri nakupu, izdelevi majčk bodite izvirne. Na majčko natiskajte na primer "Še zadnjo noč samska."

Ne spreglejte