Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
16.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

blogerka moda Pika Zrim

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 16.45

6 let, 7 mesecev

Slovenska blogerka s tujimi kolegicami ozavešča modni svet

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Foto: Ana Kovač

Pika Zrim je ena od 50 blogerk nad 50 let, ki skušajo oblikovalcem in znamkam pokazati, da so tudi one tiste, na katere bi se moral osredotočati modni svet. "Navsezadnje smo me tiste, ki pustimo največ denarja v njihovih trgovinah," pravi idejni vodja.

Modni svet se že od nekdaj osredotoča na mlade. Manekenke redko presežejo starost 30 let (razen, če gre za supermodele, ki so trdo garale za svojo kariero), da pa bi na brvi videli ženske, stare okrog 50 let, se ne zgodi.

Tudi med modnimi blogerkami prevladujejo mlajša dekleta, a v zadnjem času se mednje prebijajo tudi starejše blogerke, stare nad 50 let. Med njimi je tudi naša Pika Zrim, ki bloga pod imenom The50thavenue.com.

S svojim stilom je za zgled marsikateri mlajši kolegici iz modnih krogov. | Foto: Ana Kovač S svojim stilom je za zgled marsikateri mlajši kolegici iz modnih krogov. Foto: Ana Kovač

Hočejo pretresti modni svet

Piko je opazila kolegica Cathy Williamson, ki je ena od idejnih vodij gibanja The Fierce 50 (hudih 50, op. p.). K sodelovanju je povabila 50 modnih blogerk nad 50 let, da bi na 50. dan v letu (19. februarja) združile moči. V nedeljo so tako začele podpirati druga drugo, v želji, da bi ozaveščale o tej starosti in da je v svetu mode še kako prisotna.

"Ko smo odraščale, smo to starostno skupino doživljale precej drugače, kot jo same izkušamo zdaj. Naš namen je pretresti modni svet in znamke ter oblikovalce opozoriti na nas, saj smo prav me navsezadnje tiste, ki večinoma nakupujemo v njihovih trgovinah. Čas je, da stopimo skupaj, se podpremo in si izkažemo ljubezen. Pokažimo svetu, kdo smo in da so 50. leta le odskočna deska," je ob tem sporočila Cathy.

Pika pravi, da je današnja ženska pri 50 letih še vedno živa in uspešna v svojem poklicu. | Foto: Ana Kovač Pika pravi, da je današnja ženska pri 50 letih še vedno živa in uspešna v svojem poklicu. Foto: Ana Kovač

Je uspešna slovenska modna blogerka, ena redkih, ki se lahko pohvali z vnukom. | Foto: Ana Kovač Je uspešna slovenska modna blogerka, ena redkih, ki se lahko pohvali z vnukom. Foto: Ana Kovač

Današnja ženska pri 50 letih je še vedno živa

Slovenski predstavnici v skupini The Fierce 50 to povabilo pomeni veliko, predvsem pa v tem vidi priložnost za širitev na ameriški trg oziroma globalno prepoznavnost.

V družbi tujih kolegic si želi širiti sporočilo, da je današnja ženska pri 50 letih še vedno živa in uspešna v svojem poklicu. "Še vedno lahko sledi modnim trendom in je s svojimi izkušnjami in zgledom marsikdaj navdih mlajših generacijam."

Pika je včeraj projektu namenila svojo objavo in predstavila kolegico v paru, Maureen Johnson Kocsis.

Projekt bodo nadaljevale vsako leto, ko bo nastopil 50. dan. "Mislim, da se bodo stvari razvile v mnogo več," napoveduje Pika.

Save

Save

Save

Save

Ne spreglejte