Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
14.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

čevlji znamka moda podjetje nakup Jimmy Choo Michael Kors

Torek, 25. 7. 2017, 14.12

6 let, 7 mesecev

Michael Kors je za milijardo evrov pridobil znamko čevljev Jimmy Choo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Michael Kors | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriška modna znamka Michael Kors bo prevzela med zvezdnicami izredno priljubljeno britansko znamko obutve in modnih dodatkov Jimmy Choo. Sklenjeni posel je vreden kar 900 milijonov funtov oziroma milijardo evrov.

Čevlje Jimmy Choo obožuje veliko zvezdnic, ki jih nosijo v filmih, na rdečih preprogah, porokah, naslovnicah modnih revij ... Spadajo med najbolj znane luksuzne čevlje na svetu, zato je novica o prodaji za marsikoga presenečenje.

A pri podjetju Michael Kors so potrdili nakup: "Upravna odbora Michael Kors Holdings in Jimmy Choo z zadovoljstvom sporočata, da sta dosegla dogovor o pogojih prevzema." Dodali so, da verjamejo, da so "idealni partner" za znamko Jimmy Choo in da bodo lahko dobro podprli njeno nadaljnjo rast.

Poleg čevljev z vrtoglavo peto znamka Jimmy Choo ponuja tudi torbice, usnjene dodatke, šale in dišave. | Foto: Getty Images Poleg čevljev z vrtoglavo peto znamka Jimmy Choo ponuja tudi torbice, usnjene dodatke, šale in dišave. Foto: Getty Images

Njihovi čevlji so stalnica na rdečih preprogah. | Foto: Getty Images Njihovi čevlji so stalnica na rdečih preprogah. Foto: Getty Images

Britansko podjetje bo sicer obdržalo trenutno vodstvo, Michael Kors pa mu namerava ponuditi predvsem svoje izkušnje, infrastrukturo in znanja, da bo lahko cvetelo še naprej. S to informacijo so najbrž pomirili marsikatero oboževalko Choojevih vrtoglavih pet, bleščečih torbic in dišav. Kot kaže, bodo na položaju obdržali tudi trenutno kreativno direktorico Sandro Choi.

Taylor Swift v čevljih Jimmy Choo na podelitvi grammyjev | Foto: Getty Images Taylor Swift v čevljih Jimmy Choo na podelitvi grammyjev Foto: Getty Images

Med slavnimi oboževalkami čevljev Jimmy Choo so pevke Beyonce, Taylor Swift in Lady Gaga, igralka Nicole Kidman ter britanska vojvodinja Kate Middleton. Znamka si je svetovno slavo med drugim prislužila z rednim pojavljanjem v priljubljenih televizijskih serijah, še najbolj je k slavi pripomogla Carrie Bradshaw v seriji Seks v mestu.

Ne spreglejte