Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
13. 7. 2017,
19.54

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

Maye Musk moda stil Elon Musk model manekenka

Četrtek, 13. 7. 2017, 19.54

5 let, 7 mesecev

Mama Elona Muska dokazuje, da si tudi pri 69 lahko uspešen model

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Maye Musk | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Maye Musk je mama enega najuspešnejših ljudi na svetu, a tudi sama se lahko pohvali z zavidljivo kariero, saj je že 50 let uspešna kot model, ki še danes, pri svojih 69 letih, krasi naslovnice modnih revij.

Zadnja leta je znana kot mama nadvse uspešnega Elona, predsednika Tesle Motors in vizionarja, njegovega brata Kimbala, okoljevarstvenika in zagovornika zdrave hrane, ki ima v lasti nekaj restavracij, ter sestre Tosce, režiserke in producentke.

Kimbal Musk
Trendi Kimbal Musk: milijarderjev brat, ki želi, da bi Američani jedli bolj zdravo

Vendar tudi sama Maye Musk, ki ima južnoafriške in kanadske korenine, navdušuje na svoj način. Aprila letos je dopolnila že 69 let in je živi dokaz, da stil ni povezan s starostjo.

Moda jo je začela zanimati že leta 1969, pri 21 letih, ko se je prijavila na lepotno tekmovanje za mis Južne Afrike. Prebila se je med finalistke, a je kasneje poziranje za kratek čas postavila na stranski tir.

Leto kasneje se je namreč poročila z Errolom Muskom, inženirjem, ki ga je spoznala v srednji šoli, vse bolj pa jo je zanimala izobrazba na področju dietetike, s čimer se ukvarja še danes.

Maye Musk | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Leta 1979 se je ločila od Errola, sinova Elon in Kimbal pa sta se odločila, da bosta živela pri očetu. Po srednji šoli se je Elon preselil v Kanado, kamor mu je leta 1990 sledila tudi Maye. Tam se je nadaljevala njena uspešna manekenska pot ...

Njena podoba je med drugim krasila škatle znanih kosmičev Special K, bila je obraz reklam za kozmetično hišo Revlon, nastopila pa je tudi v videospotu superzvezdnice Beyonce, Haunted (Maye lahko jasno vidite na na 4:35 minuti).

Maye ima v poznih 60. letih zavidanja vreden stil:

Fotogalerija
1 / 7

Gola je krasila naslovnico revije Time za posebno izdajo o zdravju, leta 2011 pa tudi revijo New York, prav tako gola, z lažnim nosečniškim trebuščkom. Leto kasneje je bila na naslovnici Elle Canada, leta 2015 pa je podpisala pogodbo z uspešno manekensko agencijo IMG Models, ki med drugim zastopa tudi Gigi Hadid, Gisele Bündchen, Kate Moss in Mirando Kerr.

Še vedno velja za uspešno in priznano dietetičarko ter nutricionistko, ki je predavala že v vsaki kanadski provinci, v 39 državah ZDA, ter vodi uspešno zasebno prakso.

Maye je bila pred dvema letoma na obisku v Sloveniji, čas pa si je vzela tudi za našega novinarja, s katerim je spregovorila o sinu Elonu, za katerega je že od majhnega govorila, da je genij, razkrila pa je tudi, kaj si misli o naši deželi.

Ne spreglejte