Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ples

Torek, 1. 4. 2014, 9.21

8 let

Barbra Drnač: ponosna blondinka z živahnim občutkom za modo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Barbra Drnač, voditeljica in plesna strokovnjakinja, neutrudljivo pozitivna oseba, verjetno tudi zato, ker je nora na živahne barve.

53-letna voditeljica edine oddaje o plesu na slovenskih televizijah, Parade plesa, koreografinja, je v oblačenju samosvoja že od otroških let in temu sledi še zdaj. Vitka, visoka, postavna, graciozna dama je zagotovo modna mojstrica oblačenja. V njeni garderobni omari je skoraj težko videti oblačila črne oziroma temnejše barve. V njej se skriva mavrica barv, ki jih lahko dobro kombinira le dama z okusom. Njeno izbranost je opazila tudi strokovna komisija in Barbra Drnač je v letih 1993, 1995 in 1996 prejela strokovnega viktorja za najbolj elegantno oblečeno medijsko osebnost.

Drznost s pravo mero okusa V intervjuju za fashion.si je povedala, da ji ni všeč uniformirana moda "in ko vidim dekleta na ulicah, oblečena vse po istem kopitu, si samo mislim – le kam je šla domišljija? Malo več drznosti bi si lahko privoščile". Drznost si lahko privoščijo le tisti, ki to znajo nositi. Plesalka, za katero je dan brez plesa izgubljen dan, rada nakupuje v tujini, predvsem v Ameriki, kjer si da duška. Predvsem s čevlji. A ceni tudi slovenske modne oblikovalce. V njeni omari je mogoče najti pisane pletenine Aleksandre Ilič, nekaj kosov oblikovalskega dvojca Mem Couture, Mojce Makuc, Nike Urbas in seveda njen obvezni modni dodatek, stekleni nakit slovenske oblikovalke in njene prijateljice Barbare K. Germ. Brez njenega kosa nakita ne stopi na ulice. A težko jo bomo videli, da hodi po ulicah,, saj je ljubiteljica kolesarjenja.

Kratki platinasti lasje in barvne nogavice Njen prepoznavni znak ni le unikatni modni okus, ampak tudi kratki platinasti lasje, ki so edina stalnica v njeni dolgoletni medijski izpostavljenosti. Toliko kolikor je različnih barv nogavic, toliko jih je mogoče videti na njej. Bolj ko so nogavice barvite in vzorčaste, bolj so ji všeč.

Njen pozitivni pogled na vse in mogoče tudi živahne barve so ji pomagali pri zdravljenju raka na dojki. O osebni izkušnji z rakom je spregovorila javno, o njej piše tudi knjigo in tako prispeva k ozaveščanju javnosti in spodbujanju žensk k samopregledovanju dojk. "Vse se zgodi tako, kot se mora, dobro in slabo, vse ima svoj smisel in smoter," je njen življenjski moto, povzet po Učbeniku življenja Martina Kojca.

Ne spreglejte