Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
10.44

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

vino Pubec

Torek, 6. 11. 2018, 10.44

5 let, 5 mesecev

Pubeci osvojili Maribor, naslednja je na vrsti Ljubljana #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Pubec 2018 | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

V tednu pred martinovim so mlada štajerska vina na pohodu po Sloveniji.

To nedeljo bo martinovo oziroma "štajersko novo leto", kot nekateri pravijo najbolj veselemu slovenskemu prazniku. Čeprav naj bi sveti Martin na ta dan mošt spremenil v vino, je resnica nekoliko drugačna in mnogi vinarji so prve rezultate letošnje trgatve že ustekleničili. Še več, na Štajerskem so iz mladega vina ustvarili uspešno blagovno znamko - Pubec.

Pubec 2018 | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Pubeci oziroma bolj ali manj mladi štajerski vinarji in vinarke so v ponedeljek svoj letošnji pridelek predstavili na tradicionalnem salonu Pubec v Mariboru, letos že četrtem, v sredo pa bodo vajo ponovili še v Ljubljani.

Kdo so Pubeci 2018?

Letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi najdemo največje vinske kleti in tudi manjše, družinske vinograde. Pubeci 2018 so Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vina Falot, Kmetija Fleisinger, Vinogradništvo Frešer, Vino Greif, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Puklavec Family Wines, Vina Joannes, Vino Kolar, Vino Kotolenko, Vinogradništvo Ivan Kramer, Vino Leber, Univerza v Mariboru - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede – Meranovo, Vinogradništvo Mulec, Vino Pungračič, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak ter Vino Valdhuber.

Pubec 2018 | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Vinu pregovorno zvesto štajersko občinstvo tudi letos ni razočaralo in temeljito preverilo novi vinski letnik, med množico obiskovalcev pa je bilo mogoče opaziti tudi več mariborskih županskih kandidatov. Ne nazadnje je jasno, da vajeti mesta z najstarejšo trto ne more držati človek, ki mu vino ni blizu.

Mariborski županski kandidati med Pubeci: Franc Kangler in aktualni župan Andrej Fištravec ... | Foto: Mediaspeed Mariborski županski kandidati med Pubeci: Franc Kangler in aktualni župan Andrej Fištravec ... Foto: Mediaspeed

... ter Lidija Divjak Mirnik in Saša Arsenovič | Foto: Mediaspeed ... ter Lidija Divjak Mirnik in Saša Arsenovič Foto: Mediaspeed

Preberite še:

Tomaž Kavčič, gin Monologue, Maribor
Trendi S Tomažem Kavčičem v Mariboru nazdravil tudi Matjaž Kek #foto
Top Vino
Trendi Vinske zvezde v Ljubljani: tudi poročni šampanjec princev Williama in Harryja
Ne spreglejte