Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
19.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Brad Pitt Angelina Jolie vino Provansa Miraval

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 19.29

6 let, 6 mesecev

Kaj bo zdaj z uspešnim vinskim poslom Angeline in Brada?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brad in Angie vino

Ob novici ob razhodu zvezdniškega para je prihodnost njunega posestva v Provansi, kjer pridelujeta izjemno priljubljeno vino, negotova.

Brad Pitt in Angelina Jolie sta posestvo Miraval, provansalski dvorec s pripadajočimi vinogradi, že leta 2008 vzela v najem, leta 2012 pa sta ga kupila za okoli 40 milijonov evrov. Istega leta sta v sodelovanju z znamenito francosko vinarsko družino Perrin začela pridelovati vino, rosé Miraval, ki se je izkazal za takojšnjo uspešnico.


Jonas Žnidaršič: Če bi še enkrat živel, bi marsikaj drugače naredil

Slovenske gostilne z najboljšo vinsko ponudbo

Najuspešnejše vinske kleti v Sloveniji so …


Prva letina razprodana v nekaj urah

Ko je leta 2013 na trg prišla prva letina, kakšnih šest tisoč steklenic, so jih razprodali v petih urah. Ni dvoma, da sta k temu ogromno pripomogla zvezdniška lastnika kleti, a treba je pripomniti, da vina nikoli nista pompozno promovirala s svojim imenom. Če v roke dobite steklenico njunega roséja, boste namreč priimka Jolie in Pitt opazili le v (res) drobnem tisku na zadnji strani steklenice.

Cena steklenice zvezdniškega roséja se giblje med 20 in 30 evri. | Foto: Reuters Cena steklenice zvezdniškega roséja se giblje med 20 in 30 evri. Foto: Reuters

Tudi vinski kritiki so vinu hollywoodskega para namenili kar nekaj spodbudnih besed, v vinski reviji Decanter so pohvalili njegovo "cvetlično aromo" in "delikatno strukturo" ter ga ocenili s solidnimi 91 točkami od 100 mogočih.

"Naredimo nekaj, na kar smo lahko ponosni in v čemer lahko ljudje uživajo"

"Perfekcionist, kot sem, sem hotel najboljše vino, kar ga je mogoče pridelati," je Pitt leta 2014 dejal v pogovoru za vinsko revijo Wine Spectator in pojasnil, da se je vina želel lotiti kot filma: "Naredimo nekaj, na kar smo lahko ponosni in v čemer lahko ljudje uživajo." Načrtoval je tudi novo paradno vino posestva, rdeče vino v slogu supertoskancev - a v luči ločitve so ti načrti tako kot prihodnost posestva in kleti negotovi.

Provansalsko posestvo s pripadajočimi vinogradi sta igralca kupila leta 2012 za okoli 40 milijonov evrov. Tam sta se leta 2014 tudi poročila. | Foto: Reuters Provansalsko posestvo s pripadajočimi vinogradi sta igralca kupila leta 2012 za okoli 40 milijonov evrov. Tam sta se leta 2014 tudi poročila. Foto: Reuters

Igralca namreč vinu nista dala le svojega imena, ampak sta se dejansko zanimala za proces pridelave vina, pri čemer je bil po pisanju Decanterja Brad nekoliko bolj aktiven kot Angelina. Nje v zadnjem letu na posestvu sploh niso opazili, medtem ko se je Brad tam mudil večkrat, tudi med trgatvijo v začetku septembra, je poročala revija People.

 

Ne spreglejte