Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 11. 2017,
9.27

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Cankarjev dom film festival Liffe

Četrtek, 9. 11. 2017, 9.27

6 let, 5 mesecev

Začel se je Liffe, ki letos prinaša skoraj sto filmov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
28. Liffe | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Z ljubezensko zgodbo med fantoma na italijanskem podeželju Pokliči me po svojem imenu v režiji Luce Guadagnina se je v Cankarjevem domu začel 28. Ljubljanski mednarodni filmski festival - Liffe. Med 97 filmi na sporedu je letos pet slovenskih, za nagradi pa se potegujeta manjšinski koprodukciji Moški ne jočejo in V modrino.

Programski direktor Liffa Simon Popek je napovedal, da bo v programu 28. festivala veliko novega, pa tudi starega: "Menim, da gre za zelo zanimivo, atraktivno ter geografsko in tematsko raznoliko ponudbo."

Festival so s preigravanjem znanih filmskih skladb odprli San Di Ego. | Foto: Mediaspeed Festival so s preigravanjem znanih filmskih skladb odprli San Di Ego. Foto: Mediaspeed

Zbrano občinstvo sta pozdravila Milena Zupančič in Radko Polič - Rac, legendarna igralca, nekdaj pa tudi zakonca. Nekaj šaljivih opazk sta namenila tudi svojemu nekdanjemu razmerju in Mileninemu zdajšnjemu možu Dušanu Jovanoviću, ki je sedel v prvi vrsti. | Foto: Mediaspeed Zbrano občinstvo sta pozdravila Milena Zupančič in Radko Polič - Rac, legendarna igralca, nekdaj pa tudi zakonca. Nekaj šaljivih opazk sta namenila tudi svojemu nekdanjemu razmerju in Mileninemu zdajšnjemu možu Dušanu Jovanoviću, ki je sedel v prvi vrsti. Foto: Mediaspeed

Milena Zupančič, Rade Šerbedžija in Radko Polič | Foto: Mediaspeed Milena Zupančič, Rade Šerbedžija in Radko Polič Foto: Mediaspeed

V tekmovalnem programu Perspektive bodo letos izjemoma prikazali 11 filmov, enega več kot ponavadi. Za vodomca se poteguje tudi koprodukcijski prvenec v Sarajevu rojenega režiserja Alena Drljevića Moški ne jočejo - v njem sta zaigrala Sebastian Cavazza in Primož Petkovšek -, kratkometražna koprodukcija V modrino v režiji Antonete Alamat Kusijanović pa je v igri za nagrado v kategoriji kratkih filmov.

Naberšnik, Burger in Biček v Predpremierah

Med Predpremierami bodo prikazani slovenski filmi Slovenija, Avstralija in jutri ves svet v režiji Marka Naberšnika, Ivan v režiji Janeza Burgerja ter Družina režiserja Roka Bička.

V sklopu Čarobno leto '67 bosta prikazana kultna slovenska celovečerca Grajski biki Jožeta Pogačnika in Na papirnatih avionih Matjaža Klopčiča. Posebna sklopa bosta posvečena novemu in klasičnemu francoskemu krimiču.

Poleg v ljubljanskih kinih si bo izbor filmov z Liffa mogoče ogledati še v Mariboru, Celju in Novem mestu. Dobitnike vodomca in drugih nagrad bodo razglasili 18. novembra na slavnostnem zaključku, ki ga bo zaznamovala projekcija Zabave v režiji Sally Potter.

Ne spreglejte