Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
15.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bilo je nekoč

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 15.08

8 let, 1 mesec

Gvido Maljevac

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

starost: 22 let poklic: gozdar kraj bivanja: Jelšane

Gvido je prepričan, da je rojen zmagovalec. Zato tudi stavi vse na zmago v tem showu. Njegova prednost pred drugimi je vsekakor moč. Ima pa tudi svojo šibko točko. Ko postane živčen in vznemirjen, reagira impulzivno. Takrat, bog ne daj, da si v njegovi bližini, pravi Gvido, saj se dere in preklinja na ves glas.

Zakaj ste se odločili sodelovati v resničnostnem šovu Bilo je nekoč? Predvsem zaradi tega, da se na nek način spoznam samega sebe, da se najdem in bi lahko tako začel na novo. Pričakujem, da mi bo šov prinesel neko novo življenjsko izkušnjo, obenem pa tudi želim doživeti 5 minut slave, po katerih verjetno vsi hrepenimo.

Kakšen nov začetek imate v mislih? Predvsem, da spoznam kdo v resnici sem in se sam s seboj nekoliko pogovorim. Na ta način bom začel nekako od začetka.

Zakaj mislite, da so izbrali ravno vas? Verjetno sem jih prepričal s tem, ker sem tip človeka, ki je malce skrivnosten. Verjetno jih je zanimalo, kaj skrivam v sebi. Zase mislim, da sem zelo dober človek in prijatelj, na katerega se lahko zaneseš in mu lahko zaupaš.

V šovu se boste preselili kar 200 let v preteklost. Kako se boste znašli brez sodobnih naprav in pripomočkov, ki nam lajšajo življenje? Če so lahko takrat, bomo pa tudi zdaj. Sem prilagodljiva oseba in zato mi to ne predstavlja prevelikih težav.

V šovu se boste morali naučiti tudi različnih obrti in spretnosti naših prednikov. Kako mislite, da vam bo šlo od rok? Zase rad rečem, da sem tehničen tip in da se zelo hitro učim. Prav zaradi tega mislim, da se mi bo uspelo naučiti teh obrti in da bom pri tem zelo uspešen.

Boš pri tem vodja ali se boste pustili voditi? To je predvsem odvisno od mojih sotekmovalcev. Ko jih bom preučil, bom ugotovil katera pozicija mi pripada. Če bom opazil, da mi neka stvar gre od rok, se bom vsekakor poskušal postaviti za voditelja, če pa bom videl, da mi neka stvar ne leži, se bom enostavno pustil voditi, ampak vseeno dati vse od sebe.

Katera je vaša najboljša in katera najslabša lastnost? Moja najslabša lastnost je, da hitro eksplodiram, če pride do konflikta. Se potem zelo hitro pomirim in poskušam razčistiti nesporazum s sogovornikom rešiti s pogovorom. Če je potrebno pa se tudi opravičim. Moja najboljša lastnost pa je prilagodljivost.

Kateri je vaš najbolj travmatičen življenjski trenutek? Za celo življenje me je zaznamovala prometna nesreča, v kateri sem skoraj izgubil življenje. Zbil me je voznik, ki je bil pod vplivom alkohola. Prav zaradi te izkušnje sem se začel bolj zavedati dejstva, da danes si, jutri pa te lahko ni več in zaradi tega sem na nek način čez noč odrasel.

Kaj in koga boste najbolj pogrešali med bivanjem v šovu? Med šovom bom najbolj pogrešal svojo dnevno rutino. Zjutraj vstati, se odpraviti v službo...Pogrešal bom tudi prijatelje in družino, saj ob meni ne bo nikogar, ki bi se mu ob težkih trenutkih lahko potožil.

Kakšna bo vaša strategija na poti do zmage? Na svojo stran bom poskušal privabiti tri najmočnejše moške in najmočnejšo žensko. Že star pregovor pravi, da ženska drži tri vogale pri hiši. Računam, da bo skupina mojih izbrancev prišla do finala oz. vsaj del te skupine. Medtem pa upam, da jih bom spoznal do te mere, da bom vedel kje imajo šibke točke, našel njihovo Ahilovo peto in na ta način obračunal še z njimi.

Kaj boste naredili z denarjem, če osvojite glavno nagrado 50.000 evrov? O tem sem res veliko razmišljal in dobil ogromno idej, nato pa sem se odločil, da bi denar najprej dal na stran za pol leta in v tem času razmislil kako in kaj. Navsezadnje pa 50 tisoč evrov tudi ni znesek s katerim bi si lahko privoščil kakšno zelo veliko razkošje.

Verjamete, da se v šovu lahko zaljubite? V šov nisem prišel s tem namenom, če pa se slučajno zgodi pa ne morem pomagati.

Če se to zgodi, se boš v šovu prepustil tudi strastem? Tri mesece je dolga doba. Tako da, če z določeno punco preskočijo iskre in če bo želja obojestranska tudi užitki pod rjuho niso izključeni.

Kakšen odziv lahko pričakujemo od vas, če se boste znašli v konfliktni situaciji s sotekmovalci? Zavedam se, da bomo v šovu vsi skupaj pod dokaj velikim pritiskom in da zna priti tudi do večjih konfliktov. Priznam, da se tudi sam bojim lastnega odziva na te situacije, saj znam biti zelo eksploziven in reagirati nepremišljeno. V takih primerih znam tudi samega sebe presenetiti.

Kakšen je tvoj odnos do golote? Vsekakor se v šovu ne bom razkazoval in naokoli tekal gol, samo, da pokažem, da ga imam. Kopanje in umivanje pa je nekaj čisto normalnega in to mi ne predstavljalo neke posebne težave.

Ne spreglejte