Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
10.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 25. 5. 2012, 10.15

8 let

Prometej (3D)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prometheus

akcijska znanstvenofantastična grozljivka

Premiera: 7. 6. 2012 Leto: 2012 Država: ZDA

Režija: Ridley Scott Scenarij: Jon Spaihts, Damon Lindelof Igrajo:Noomi Rapace, Charlize Theron, Patrick Wilson, Michael Fassbender, Idris Elba, Guy Pearce, Sean Harris, Logan Marshall-Green, Rafe Spall, Emun Elliott, Benedict Wong, Kate Dickie, Lucy Hutchinson

Vsebina: Sir Ridley Scott, sloviti režiser, ki je na novo zakoličil žanr znanstvene fantastike – začenši z revolucionarno mešanico znanstvene fantastike in grozljivke Osmi potnik in nato z Blade Runnerjem, enim najbolj cenjenih in vplivnih filmov žanra –, spet ponuja značilen preplet akcije, srha in še česa v svojem novem filmu Prometej, ki na platna prihaja junija. S Prometejem je Scott ustvaril novo mitologijo, v kateri skupina raziskovalcev naleti na sled izvora človeštva na Zemlji. Odkritje jih na krovu vesoljske ladje Prometej popelje na vznemirljivo popotovanje v najtemačnejše kotičke vesolja, kjer morajo skozi grozljive bitke rešiti prihodnost človeške rase.

Zanimivosti: • Ideja Prometeja je bila zasnovana ob telesu, ki se bežno pojavi v filmu Osmi potnik – ob trenutku, ko na platno dobesedno izbruhne naslovna pošast, pa se zdi pozabljena. Toda na skrivnostno bitje – velikanski fosil z razmesarjenim prsnim košem, ki so mu nadeli ime Vesoljski jahač – niso nikoli pozabili. "Po filmu Osmi potnik so v meni ostala vprašanja o tem bitju: Kdo je bil? Od kod je prišel? Kaj je bilo njegovo poslanstvo? Kakšno tehnologijo bi utegnila imeti njegova rasa? Zdelo se mi je, da bi bila ta vprašanja lahko odskočna deska za še večje ideje." • Ustvarjalci filma so se ob promociji lotili zanimive spletne kampanje, v kateri so izdali filmčke, v katerih nastopajo liki filma. Med drugim obstaja "televizijski oglas" za najnovejši izdelek izmišljene korporacije Weyland – za futurističnega androida, ki kljub neobstoju čustev omogoča imitiranje človeških emocij, celo točenje solz. Androida po imenu David v filmu upodablja Michael Fassbender. • Charlize Theron naj bi imela zaradi kajenja velike težave s snemanjem akcijskih prizorov, še posebej tistih, ko je morala v 14 kilogramov težkih škornjih teči po pesku.

Ne spreglejte