Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2016,
11.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Kmetija: Nov začetek intervju Planet TV

Nedelja, 23. 10. 2016, 11.36

6 let, 6 mesecev

Kmetija: Nov začetek

"Pri gledalcih sem se gotovo osramotil zaradi poraza proti ženski"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Tekmovalci Kmetije | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

V soboto je igro za 50 tisoč evrov zapustil Andrej. Bil je tih, zadržan in odmaknjen od glavnega dogajanja, glas je dvignil le takrat, ko je šlo za žensko ukazovanje ali izražanje mnenja o homoseksualcih.

Andrej Poljanšek pravi, da je presegel zadane cilje in komaj čaka, da se sreča s Francem in ženo odpelje na zaslužen dopust v Dubrovnik.


Oče šestih otrok iz Maribora: Lakota je bila močnejša od sočutja

Lidija po odhodu s kmetije: Ob prebiranju komentarjev sem se zjokala

Sanja je morala oditi s kmetije: Ne morem bivati ob tako hinavskih osebah

"Čarovnik" s kmetije bo ustanovil fundacijo za pomoč bolnim

"Zmagala bo Adriana, ta ženska ti lahko izkoplje grob!"

"Rekel sem ji, da je prostitutka, saj se je tako tudi obnašala"

"V šov sem prišla zaradi slave"

"Klavdija je pokvarjena, hinavska, zahrbtna"


Ste žalostni, ker zapuščate šov?

Po eni strani sem žalosten, po drugi pa vesel, ker bom končno videl domače. Imel sem željo, da bi še ostal, saj sem se navadil teh obrokov z neskončno količino polente.

Je bila Adriana težek nasprotnik?

Že pred dvobojem sem se zavedal tega, da je Adriana najmočnejša od žensk, konec koncev je bila vojakinja. V moči ji ne bi bil kos, tudi prestar sem. Pratike se nisem učil, ker to pri mojih letih nima smisla. Tako mi je ostala le ena izbira – spretnost. In tudi tu ni šlo.

Na kmetiji se niste veliko vpletali v spore, posebnih zavezništev niste sklepali … je bila to vaša taktika?

Že doma sem se odločil, da se bom na začetku držal malo bolj v ozadju. Zato sem bil tudi nepriljubljen, sploh med ženskami, ker nisem bil tako družaben. A z distance sem želel oceniti značaje ljudi.

Je sramota za moškega, če ga premaga ženska?

Pri gledalcih sem se gotovo osramotil zaradi poraza proti ženski. A druge izbire nisem imel, močna je, mlajša, pratiko je znala ... Zato sem izbral spretnost. In čeprav sem v dvoboju na začetku povedel, me je na koncu ujela in prehitela. Še zdaj ne vem, kje sem naredil napako.

Kdo od tekmovalcev vas je najbolj jezil?

Ana. In to od prve minute. Potem pa je bilo iz dneva v dan še slabše. Priznati ji je treba le to, da zna molsti. To res obvlada! A pri vseh prepirih je bila vpletena, nenehno komentirala … težka je! Vnašala je zmedo v naše odnose.

"Želel sem, da Slovenci slišijo moje mnenje. Povedal sem, da me homoseksualci ne motijo, moti me le to, da se tako izpostavljajo. Zame to ni vrlina." | Foto: Planet TV "Želel sem, da Slovenci slišijo moje mnenje. Povedal sem, da me homoseksualci ne motijo, moti me le to, da se tako izpostavljajo. Zame to ni vrlina." Foto: Planet TV Vaši generaciji kmetov gledalci očitajo, da ste leni ter nesposobni in da bo tokrat zmagovalec prišel do nagrade brez posebnega truda. Zakaj ste s tako težavo opravljali naloge?

Gotovo smo imeli premalo znanja. Delovni pa smo le bili! Delali smo tudi 16 ur na dan. A orodje je slabo, hrana je zelo borna in potem res ne moreš garati od zore do mraka.

Povezovali ste se s starejšimi. Odhod Franca je bil za vas svojevrsten šok. Ga boste poklicali, ko pridete domov?

Ja, to sva se dogovorila že med skupnim bivanjem na posestvu. Veliko sva si zaupala. Mi je rekel, da se bo na obisk pripeljal z motorjem ali pa se bo nad mojim domom zapeljal kar z letalom. Ker veste, uči se za pilota.

Izjavili ste nekaj krepkih na račun homoseksualcev in žensk, vam je kaj žal za to?

Za izjave mi ni žal, to je bil tudi moj načrt. Želel sem, da Slovenci slišijo moje mnenje. Povedal sem, da me homoseksualci ne motijo, moti me le to, da se tako izpostavljajo. Zame to ni vrlina. Drug cilj pa je bil povedati zgodbo o tem, kako sem se odpovedal alkoholu in sem zdaj že 13 let trezen. Opravičujem se le za to, da sem se "cmeral", a tak človek sem. Ne morem se zadržati.

Bi kaj spremenili?

Nič ne bi spremenil. Trdno stojim za svojimi besedami. Le preklinjanju bi se lahko izognil, to se res ne spodobi.

Ste dosegli svoj cilj? Odvaditi ste se hoteli stav in s prihranki odpeljati ženo na izlet?

Načrt sem celo presegel! A vem, da bom še najprej spremljal rezultate ter tekme in dogajanje na športnem področju. A prihranke, ki sem jih zdaj ustvaril, bom res porabil za izpolnitev obljube – ženo bom peljal v Dubrovnik. En del pa bo šel tudi Marjanu za hčerino operacijo. Športnih stav se ne bo tako lahko odvaditi, bom pa zmanjšal zneske. In upam, da se mi kdaj kaj tudi povrne.

Kdo bo  zmagal in kdo si zasluži zmago?

Zmagal bo tisti z najbolj trdnimi živci. Zasluži pa si jo tisti, ki bo najbolj pošteno igral. Vid, Adriana, Senad, Matic in Zara so za mene glavni kandidati.

Kdo pa si zmago najbolj zasluži?

Pri moških Matic. Je prava slika, flegmatik, šaljivec in zelo priden. Od deklet pa Zara.

Kaj bo prva stvar, ko pridete domov?

Kopanje – trikrat prha in trikrat umivanje zob. Potem pa si bom obril brado in gotovo še enkrat skočil pod prho. Jedel pa bom bolj po malem, ker se mi je želodec v teh štiridesetih dneh zelo skrčil. In polente ne bom poskusil nikoli več, niti pri golažu ne.

Ne spreglejte