Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 10. 2016,
16.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Kmetija: Nov začetek intervju Planet TV resničnostni šov

Nedelja, 16. 10. 2016, 16.46

6 let, 7 mesecev

Kmetija: Nov začetek

"Klavdija je pokvarjena, hinavska, zahrbtna"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Kmetija: Nov začetek, Rada Krsmanović | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Glasna, neposredna, strastna in delovna: Rada Krsmanović je s svojim nenadnim prihodom v šov precej začinila življenje na Zaplani. Ob njenem slovesu so se orosile oči skoraj vsem njenim sotekmovalcem v šovu Kmetija: Nov začetek.

Po tej življenjski preizkušnji si Rada še ni čisto opomogla, a vendarle odhaja zadovoljna, saj je dobila prav posebno nagrado – odvadila se je kajenja.


Oče šestih otrok iz Maribora: Lakota je bila močnejša od sočutja

Lidija po odhodu s kmetije: Ob prebiranju komentarjev sem se zjokala

Sanja je morala oditi s kmetije: Ne morem bivati ob tako hinavskih osebah

"Čarovnik" s kmetije bo ustanovil fundacijo za pomoč bolnim

"Zmagala bo Adriana, ta ženska ti lahko izkoplje grob!"

"Rekel sem ji, da je prostitutka, saj se je tako tudi obnašala"

"V šov sem prišla zaradi slave"


V igro ste prišli kot presenečenje in res ste presenetili sotekmovalce. Obilo prahu ste dvignili. Kako ste se počutili po prihodu v šov?

Staroselci so me takoj izločili. Poleg tega me v moji družini ni nihče sprejel. V nasprotni skupini je bilo drugače, bili so bolj prijazni in bilo mi je hudo, da nisem z njimi. No, to je trajalo kakšne tri dni, potem pa so postali odnosi drugačni, toplejši. Le s Klavdijo je bilo drugače.

S Klavdijo se res nista ujeli, kaj se je dogajalo med vama?

Ni dobro dekle. Pokvarjena je, hinavska, zahrbtna.

Med vašim bivanjem ni bilo dneva, da se ne bi s kom sprli. Kaj vas je tako jezilo?

Nisem se prepirala, odzivala sem se na provokacije tekmovalcev, ki so bili večinoma v moji družini. Tekmovalci, ki se v igro vključijo po mesecu dni, imajo drugačen status. Zanje sem bila tujec. Poleg tega ne pijem in ne kartam, držala sem se bolj v kuhinji in se zato nisem mogla čisto vključiti v to družbo. No, vem, da so mi bili hvaležni za obroke, ki sem jih pripravila. Vedno sem se potrudila, da so dobili krepke obroke, čeprav hrana res ni bila kdo ve kako okusna.

Kdo vas je najbolj razburil?

Vid, ves čas je tičal s Klavdijo. Pila sta ukradeno žganje in bila vinjena ... Taki ljudje mi gredo tudi sicer na živce. Vid je ponavljal za Klavdijo. Kar je ona rekla, je rekel tudi on, a to je trajalo le do trenutka, ko je Vid dobil kazni. Potem se je njegov odnos s Klavdijo ohladil in takrat je postal moj prijatelj.

Kmetija: Nov začetek, Rada Krsmanović | Foto: Planet TV Foto: Planet TV S čim ste pa vi najbolj razburili sotekmovalce?

Z glasom! Res so bili presenečeni, ko so me zaslišali. Potem pa sem jih posedla in jim razložila, da ta glas pač pripada meni. To ni glas razburjenja, provokacije, moj glas je preprosto tak. Vi se boste morali navaditi nanj, jaz se tu res ne morem prilagoditi. In potem so uvideli, da ta hripav glasen glas ni nič strašnega, in me sprejeli.

Najbolje ste se razumeli s Senadom.

Senad je dober fant in Zara je dobro dekle. No, pa saj tudi proti drugim nimam nič. Na koncu sem se z vsemi dobro razumela. Celo Vid je imel solze v očeh, ko sem odhajala. Rekel mi je, da je ugotovil, da je bil krivičen do mene, kar mi zadostuje.

Menite, da vas bodo kaj pogrešali?

Zagotovo me bodo pogrešali vsi z izjemo Klavdije.

Med kmeti ni velike delovne vneme …

Kmetje ne delajo skoraj nič. Le Vid je zagnan, je edini, ki poskrbi za živali, krmo, vodo ... Lahko rečem, da je edini, ki si zasluži naziv kmetovalec.

Kdo vpliva na to, da ne delajo?

Ne vem, to je neka čudna tekmovalnost med njimi, med družinama. Zdi se mi, da so naši načrtno padli pri nalogi. Klavdija je gonilna sila za tem. Ona je glava in ona narekuje, kako se bo delalo. Če bi bila naloga opravljena, zdaj ne bi bila tu.

Za sabo ste pustili zanimivo pismo, nikomur niste prizanašali.

Zakaj pa bi jim prizanašala!? Saj tudi oni niso bili prizanesljivi do mene. To je vendar igra. Ponosna sem na to, da sem vsakomur povedala vse, kar mu gre. Nič nisem skrivala, v obraz sem vsakemu povedala vse, kar me je težilo.

Komu ste namenili največ kritičnih besed?

Klavdija je slaba oseba. Pred mano je skrila meso, da sem bila dva dni lačna. Niti odeje mi ni privoščila, zato me je zeblo v senu. Zadnji dan je Ana spekla kruh, a čeprav sem odhajala v hišo za dvobojevalce, mi ga Klavdija, ki je odrejala, kdo lahko kaj počne, ni privoščila. Sprli sva se in kruh sem vseeno pojedla. Klavdija je čudna ženska, pošast, škrat hudičev.

Je bila kazen za Vida upravičena?

Seveda je bila upravičena, sotekmovalci so ga zalotili pri grdem ravnanju z živalmi in prav je, da je bil kaznovan. Jaz bi ga celo izločila, živali se ne tepe. Otrok tudi ne. Zdi se mi, da se je pokesal za to, kar je naredil.

Rada je zmago v šovu napovedala Senadu. "Najbolj predan je," je pojasnila. | Foto: Planet TV Rada je zmago v šovu napovedala Senadu. "Najbolj predan je," je pojasnila. Foto: Planet TV

Kdo pa bi si najbolj zaslužil zmago?

Vid, ker se edini dokazuje skozi delo.

Če bi dobili še eno priložnost, kaj bi naredili drugače?

Vse. Sploh zato, ker sem v igro prišla prepozno, saj sta se že oblikovala dva klana, na kar nisem računala. Želela bi postati glava družine, da bi jih zaposlila. Pod Rado ne bi bilo popivanja, ogovarjanja in trdo bi morali delati. Tako bi si zagotovili hrano … Vse bi bilo drugače!

Kaj pa cigarete? Pred vstopom ste se bali, da boste brez cigaret težko preživeli.

Takoj po porazu sem dobila dve škatli cigaret in … Hura, ne dišijo mi več! Prav smrdijo mi. Mislim, da je to konec razvade. Ali pa sem vsaj na dobri poti. Sicer nisem veliko pokadila, a vseeno, zakaj bi sploh kadila, če zdaj vem, da lahko zdržim brez njih? To je moja nagrada!

Kaj bo prva stvar, ki jo boste naredili po prihodu domov?

Najprej higiena, sicer pa se še ne zavedam čisto, da sem zunaj. Kar malo izgubljena sem. Ta izkušnja me je spremenila, šla bi celo nazaj. Hudo mi je, jih že kar malo pogrešam. Ni mi vseeno, da sem morala zapustiti šov. Klavdijo bi morala izbrati, saj ni imela imunitete, toda zdaj je, kar je.

Ne spreglejte