Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 9. 2016,
16.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Kmetija: Nov začetek intervju Planet TV

Nedelja, 18. 9. 2016, 16.10

6 let, 6 mesecev

Kmetija: Nov začetek

Lidija po odhodu s kmetije: Ob prebiranju komentarjev sem se zjokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Lidija Požek - Kmetija: Nov začetek | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

S kmetije in iz boja za 50 tisoč evrov se je poslovila Lidija Požek, tekmovalka iz Šmarja pri Jelšah, ki je med gledalci vzbudila ogromno kritik.

Lidija, na posestvu ste zdržali 12 dni. Kako zelo ste razočarani, da odhajate domov?

Iskreno, nisem preveč razočarana. Pa čeprav sem ostala samo 12 dni, sem v tem času doživela tisto, kar sem si najbolj želela. Domov odhajam z dvignjeno glavo, ponosna, da sem lahko bila del tega šova. To je bila neprecenljiva izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabila.

Zadnje dni ste pogosto omenjali, da želite domov. So bili to pristni občutki ali je bil to del taktike?

Ne, to so bili res moji občutki, ki so me vedno bolj vlekli nazaj domov. 12 dni je bilo čisto dovolj. Zato sem se tudi želela preizkusiti v dvoboju. Ker nisem želela dvoboja čisto preprosto prepustiti ali izgubiti, sem izbrala taktičen dvoboj, to je bila spretnost, kjer sva bili obe enakovredni. Zmagala je pač hitrejša in to je tokrat bila Helena.

Kaj pa prvi odzivi javnosti, na vaš račun je bilo izrečenih precej kritik in grobih besed?

Ni bilo lahko brati vseh teh komentarjev. A k sreči imam ob sebi moža in otroke, ki so mi stali ob strani v teh težkih trenutkih. Ljudje namreč pozabljajo, da je to igra, da se v ekstremnih razmerah ljudje različno odzivamo in da to ne pomeni, da smo tudi v zasebnem življenju enaki. Ja, priznam, ob prebiranju komentarjev sem se tudi zjokala, ker me je prizadelo, ker so bile besede res grobe. Recimo to, kako moj mož gotovo drži pesti, da bom čim dlje notri, da bo imel mir … Veste, midva se imava rada že 29 let, 26 let sva pa poročena. V dobre ljudi sva vzgojila tri sinove. Zaupava si in se podpirava. In ko sva se srečala, sva si padla v objem, kot da se ne bi videla sto let in ne 12 dni.

Ste pa vsekakor vzbudili zanimanje javnosti? 

"Besede so bile res grobe. Recimo to, kako moj mož gotovo drži pesti, da bom čim dlje notri, da bo imel mir …" | Foto: Planet TV "Besede so bile res grobe. Recimo to, kako moj mož gotovo drži pesti, da bom čim dlje notri, da bo imel mir …" Foto: Planet TV Ja, tako zelo, da so si dovolili brskati po moji Facebook strani, deliti in komentirati moje objave … Šli so čez mejo mojega potrpljenja, zato sem tudi izbrisala Facebook profil. In se tudi naučila neprecenljivo lekcijo, da je ta občutek varnosti na družbenih omrežjih zelo varljiv. Oziroma da smo ljudje čisto preveč naivni, ko vstopamo v svet medijev, družbenih omrežij … Če nisi dovolj trden in če nimaš podpore svojih najbližjih, te kaj takega lahko zlomi, to se lahko slabo konča.

Pojdimo k manj usodnim temam, v čas, ko ste bili še na posestvu, in sicer kot nekakšna vladarica kuhinje. Menite, da vas bodo sotekmovalci kaj pogrešali, bodo pogrešali vašo hrano?

Res je. Mene so postavili v kuhinjo, zato ker na tej kmetiji v kuhinji nisem imela konkurence. Iz "majhnih stvari" ali skoraj iz ničesar sem znala pripraviti obroke, ki so bili zadovoljivi. Tekmovalci so se najedli. Mislim, da me bodo kar pogrešali, določeni zelo.

Za en dan sta se zamenjali z Ganno. Kakšno je vaše mnenje o njeni kuhinji?

Za en dan sva se res zamenjali, ker sem se želela pokazati še v drugih vrlinah, ne samo v vrtenju kuhalnice. Ampak so drugi videli, da to ni to, kar si želijo – da so želodci polni –, in so odločili, da me vrnejo na mesto, kjer sem začela.

Z Ano sta sklenili nekakšno zavezništvo. Kaj je vplivalo na to spremembo v vajinem odnosu?

Ja, Ana je prišla v naše kraje iz čisto drugega konca sveta. Po nekem določenem času mi je zaupala svojo življenjsko zgodbo, ki me je močno ganila. Je ženska, vredna spoštovanja, je delavna in pridna. Mogoče prehitro kaj reče, ne da bi premislila. Je to, kar je, se ne pretvarja, dela točno to, kar čuti, pove to, kar vidi. Ana je v redu ženska, na koncu sva se res ujeli.

Kaj ste najbolj pogrešali na kmetiji?

Sama sem na kmetiji najbolj pogrešala kopalnico. Higienske razmere so bile res neznosne. Pa tudi malo boljšo posteljo, ne samo seno. Če bi spala v normalni postelji in imela vsaj vzglavnik, mogoče ne bi tako hitro razmišljala, da zapustim kmetijo. To mi je jemalo vso moč. Delala sem 10–12 ur dnevno. Ko je prišla noč, pa me je stiskalo, ker sem vedela, kam moram iti spat. In to me je ubijalo.

Koga boste najbolj pogrešali po odhodu s posestva?

S tega posestva bom definitivno najbolj pogrešala Ano, ker sva res imeli lepe trenutke. Povedali sva si stvari, ki si jih z drugimi nismo. Na nek način sem si bila z vsemi blizu. Z nikomer nisem v sporu in do nikogar ne gojim zamer. Želim, da se potem, ko se vse skupaj konča, vsi skupaj srečamo in se imamo lepo.

Kdo si po vašem mnenju najbolj zasluži zmago?

Po mojem mnenju si zmago najbolj zasluži Samo, ker je "deklica za vse". Če ga postaviš v kuhinjo, bo delal tam, če ga daš v spalnico, bo tam vse uredil do potankosti, dela vse in vidi vsako delo, kar je na kmetiji zelo pomembno.

Kdo pa bo vašem mnenju zmagal?

Zmaga bo moška. Kdo točno bo zmagal, pa si ne upam napovedati.

Oče šestih otrok iz Maribora: Lakota je bila močnejša od sočutja

 

Ne spreglejte