Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
12.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Antoine de Saint-Exupéry Mark Osborne Mali princ sinhronizirano družinski film animirani film DKino Telekom Slovenije televizija

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 12.06

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Mali princ (The Little Prince)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mali princ

Prva celovečerna animirana upodobitev Saint-Exuperyjeve mojstrovine o deklici, ki ponovno odkrije čarobnost otroštva in spozna, da resnično pomembne reči lahko vidimo le s srcem.

Francija/2015/115 min.
Režija: Mark Osborne
Glasovi: Rachel McAdams, Marion Cotillard, James Franco, Paul Rudd, Paul Giamatti, Benicio Del Toro
Žanr: Animirana domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 7,8/10

Majhna deklica pod vplivom ambiciozne mame ves čas misli le na to, kako in kdaj bo odrasla, saj ima vse dni načrtovane in zapolnjene z nalogami. Toda ko spozna ostarelega soseda Pilota, ji ta začne pripovedovati neverjetne zgodbe, ki jih je po strmoglavljenju v puščavi doživel s skrivnostnim Malim princem.

Ob njegovih fantastičnih pripovedkah se deklica poda v številne neverjetne svetove in počasi spoznava, da vsi potrebujemo otroštvo in Malega princa v sebi, saj le tako lahko sami odkrijemo številne pomembne lekcije o življenju.



Mali princ | Foto:


"Knjigo poznam zelo dobro, zato sem sprva mislil, da nikakor ne morem narediti filma. Verjel sem, da neposredna priredba ni mogoča. Kako ustvariti filmsko izkušnjo, ki bi bila sorodna globokemu čustvenemu doživetju ob branju knjige? Čez čas pa sem spoznal, da je zgodba predobra, da bi jo zavrnil." Mark Osborne, režiser in soscenarist filma


V videoteki DKino si lahko ogledate obe različici filma – sinhronizirano in podnaslovljeno.

"Risana priredba Malega princa se izkaže za mojstrovino. Je ganljiva zgodba o žalovanju, prelepa pesem o moči domišljije in poetična ilustracija misli: Kdor hoče videti, mora gledati s srcem, bistvo je očem nevidno." Avis de Fabien, Cinealliance.fr 


Mali princ | Foto:


Zanimivosti:

• Novela Mali princ francoskega pisatelja Antoina de Sainta-Exupéryja je prvič izšla leta 1943 in velja za tretjo največkrat prevedeno (prevedli so jo v več kot 250 jezikov) in četrto najbolj prodajano knjigo vseh časov (do danes so prodali več kot 140 milijonov izvodov novele).

Malega princa je v slovenščino prevedel Ivan Minatti, založba Mladinska knjiga pa ga je lani znova ponatisnila. Pri tej založbi imamo v slovenščini od leta 2014 na voljo tudi istoimenski strip.

• Likovna zasnova filma izhaja iz bele in rumene barve, ki bistveno določata ilustracije v romanu. V tistem delu filma, ki pripoveduje zgodbo o Malem princu, so uporabili stop-motion animacijo lutk in papirja (kolaž) ter poskušali ohraniti preprosto podobo knjižnih ilustracij.

Napovednik filma Mali princ:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte