Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2016,
9.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

DKino SiOL TV Bradley Cooper Robert De Niro Jennifer Lawrence David O. Russell Joy

Sreda, 11. 5. 2016, 9.51

6 let, 7 mesecev

V videoteki DKino na SiOL TV!

Joy

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Joy thumb

Biografska komična drama Davida O. Russlla o življenju podjetnice in izumiteljice Joy Mangano, za vlogo katere je bila Jennifer Lawrence letos nominirana za oskarja.

ZDA/2015/124 min.
Režija: David O. Russell
Igrajo: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Diane Ladd, Virginia Madsen, Isabella Rossellini
Žanr: Biografska komična drama
Ocena IMDb: 6,6/10

 Režiser filmov Trije kralji, Za dežjem posije sonce in Ameriške prevare predstavlja zgodbo, osnovano na resničnem življenju ustanoviteljice družinske poslovne dinastije Joy Mangano. Njen vzpon iz delavske družine in nesrečnega zakona se začne s pomočjo njene ustvarjalnosti, saj začne izumljati preproste stvari, ki jih ljudje potrebujejo pri vsakdanjih opravilih.

Na trnovi poti se mora spopasti s prevarami, izdajstvi, izgubo nedolžnosti in pomanjkanjem ljubezni ter zaupanja, toda z vztrajnostjo in odločnostjo posvoji neizprosne zakone kapitalizma in se prebije na čelo družine.

Oskarji: nominacija za najboljšo igralko v glavni ženski vlogi.

Zlati globusi: nominacija za najboljši film leta (komedija ali muzikal) in nagrada za najboljšo igralko v komediji ali muzikalu.

 

Zanimivosti:

• Čeprav je izvirni scenarij Annie Mumolo (Dekliščina) opisoval življenje ameriške podjetnice in izumiteljice Joy Mangano, film pravzaprav ni biografija. Režiser in scenarist filma David O. Russell si je od Mumolove izposodil samo okvirno zgodbo, jo predelal (Joyin nekdanji mož v resnici ni bil pevec, ampak podjetnik) in v scenarij vključil številne izmišljene like, kot je Joyina polsestra Peggy.

• Film nam nikoli ne izda priimka glavne junakinje.

• David O. Russell je priznal, da se med snemanjem ni želel sestati z resnično Manganovo, saj je hotel film posneti po svoje. Z njo se je pogovarjal samo po telefonu. 

Jennifer Lawrence in Bradley Cooper sta z režiserjem sodelovala že pri njegovih prejšnjih treh celovečercih – Za dežjem posije sonce, Ameriške prevare in Serena –, v prvih dveh omenjenih filmih pa je igral tudi Robert De Niro. Vsi trije igralci so bili za nastope v Russlovih filmih nominirani za oskarje, Lawrenceova kar trikrat. Ta je edina med njimi kipec tudi prejela, in sicer za glavno vlogo v komično-romantični drami Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook).

Jennifer Lawrence si je s tremi nastopi v filmih Davida O. Russlla prislužila tri nominacije za oskarje in tri zlate globuse. | Foto: Jennifer Lawrence si je s tremi nastopi v filmih Davida O. Russlla prislužila tri nominacije za oskarje in tri zlate globuse.

• Lawrenceova si je z vlogami v treh Russlovih filmih (Za dežjem posije sonce, Ameriške prevare, Joy) prislužila tri nominacije za zlate globuse in na podelitvah z njimi vsakič tudi slavila. Edina neuspešna nominacija je bila njena prva. Ta sega v leto 2011, prejela pa jo je za prelomen nastop v drami Na sledi očetu (za štiri oskarje nominiran film si lahko ogledate v videoteki DKino na SiOL TV).

• Leta 2014 umrlo komičarko, voditeljico in igralko Joan Rivers v filmu upodablja njena hčerka Mellisa Rivers.

• Režiser se je odločil, da bo zgodbo pripovedovala Diane Ladd šele po tem, ko je igralka že posnela vse svoje prizore. Ta v filmu igra babico naslovne junakinje Mimi.

• V filmu se v gostujoči vlogi pojavi ameriška podjetnica in investitorka pri resničnostnem šovu Shark Tank Lori Greiner, znana tudi kot "kraljica prodajnega kanala QVC".

Napovednik filma:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto  – DKino.

 

Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte