Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
22.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije Ivan Reitman Kevin Costner Jennifer Garner Denis Leary NFL ameriški nogomet film televizija športni film

Sreda, 30. 8. 2017, 22.11

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Dan odločitve (Draft Day)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dan odločitve (Draft Day)

Kevin Costner in Jennifer Garner v športni drami režiserja Izganjalcev duhov o menedžerju moštva v ligi ameriškega nogometa, ki se znajde pred najpomembnejšim dnevom svojega življenja.

ZDA/2014/105 min.
Režija: Ivan Reitman
Igrajo: Kevin Costner, Jennifer Garner, Chadwick Boseman, Ellen Burstyn, Denis Leary, Frank Langella
Žanr: Športna drama
Ocena IMDb: 6,8/10

Film spremlja življenje Sonnyja Weaverja Jr., menedžerja Cleveland Brownsov. V izboru igralcev za prihodnjo sezono mora Sonny izbrati med obrambnim igralcem Vontaem Mackom in napadalcem Rayem Jenningsom.

Hkrati poskuša doseči očetove uspehe v istem poslu, obvladovati novega trenerja Penna, ki se vpleta v njegov posel, ter sprejeti dejstvo, da je njegovo dekle Ali noseče. Sonny mora znova sestaviti svoje moštvo in trgovati za najboljše igralce.

Hitro se mora odločiti, kaj je pripravljen žrtvovati, da bi dosegel popolnost, saj je meja med njegovim osebnim in poslovnim življenjem na odločilni dan precej tanka, tako zanj kot za stotine fantov, ki sanjajo, da bodo kdaj igrali v ligi NFL.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Skriti faktorji (Hidden Figures)

Dan odločitve (Draft Day) | Foto:


"Kevin Costner – v svoji morda najbolj zvezdniški izvedbi zadnjih desetih let – kot neizkušeni direktor nogometnega moštva v škripcih Cleveland Browns povsem prežema platno." Todd McCarthy, The Hollywood Reporter


"Film ni ravno komedija, igra pa na podobno noto, zaradi česar je nadvse privlačen." Joe Williams, St. Louis Post-Dispatch


"Ker se odvija na nogometnem igrišču in se vrti okoli nogometnih junakov in mest, ki te junake obožujejo (kot je na primer Cleveland), je film prva poslastica za oboževalce tega športa." Scott Bowles, USA Today


Zanimivosti:

• V izvirni različici scenarija se je zgodba navezovala na moštvo Buffalo Bills. Moštvo so pozneje spremenili v Cleveland Brownse, ker so bili produkcijski stroški snemanja v zvezni državi Ohio precej nižji.

• V zadnjem prizoru ima eden od igralcev na dresu napisan priimek MEDJUCK. Producent filma Joe Medjuck je dolgoletni poslovni partner režiserja Ivana Reitmana.


Napovednik filma Dan odločitve:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte