Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 9. 2017,
9.47

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Chris Pine Robin Wright Connie Nielsen Gal Gadot Patty Jenkins superjunaki DC Comics Čudežna ženska televizija film Telekom Slovenije DKino

Torek, 19. 9. 2017, 9.47

2 leti, 10 mesecev

Čudežna ženska (Wonder Woman)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čudežna ženska

Po stripih DC Comics posneta akcijska domišljijska pustolovščina o amazonski princesi (Gal Godot), ki na bojiščih druge svetovne vojne odkrije vse svoje sposobnosti in lastno usodo.

 

ZDA, Kitajska, Hongkong, Velika Britanija, Kanada, Italija, Nova Zelandija/2017/136 min.
Režija: Patty Jenkins
Igrajo: Gal Godot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, David Thewlis, Danny Huston
Žanr: Akcijska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 7,7/10 │ Rotten Tomatoes: 92%

Preden je postala Čudežna ženska, je bila Diana, amazonska princesa, izurjena kot nepremagljiva bojevnica. Odraščala je v paradižu zaščitenega otoka, kamor nekega dne trešči letalo z ameriškim pilotom.

Ta prebivalcem pove o obsežnem spopadu, ki divja v zunanjem svetu. Diana zapusti svoj dom, prepričana, da lahko zaustavi spopade. Bojuje se ob možeh v vojni, ki naj bi končala vse vojne, pri tem pa odkrije vse svoje sposobnosti in lastno usodo.



"Čudežna ženska je stopnjo nad skoraj vsemi filmi o superjunakih, ki so jih navrgla zadnja poletja." Stephanie Zacharek, TIME Magazine


Čudežna ženska | Foto:


Zanimivosti:

• To je prvi celovečerec s Čudežno žensko (Gal Godot) v glavni vlogi, čeprav ima lik stripovske založbe DC Comics 75-letno zgodovino. Junakinja je sicer filmski debi dočakala leta 2016 v akcijsko-domišljijskem spektaklu Batman proti Supermanu: Zora pravice.

Čudežna ženska, prvi samostojni film o superjunakinji po neuspešni Elektri (2005), se je na spletni strani Rotten Tommatoes zavihtela na vrh lestvice 50 najboljših filmov o superjunakih vseh časov.

To je tudi edini film iz DC-jevega razširjenega vesolja (ta vključuje še Jeklenega moža, že omenjeno Zoro pravice in Ligo pravičnih), ki se mu je uspelo uvrstiti na omenjeno lestvico.

Čudežna ženska | Foto:

• To je šele drugi celovečerec režiserke Patty Jenkins po filmu Pošast (2003) – biografski drami o serijski morilki Aileen Wuornos, za vlogo katere je Charlize Theron prejela oskarja.

Čudežna ženska je v svetovnih kinematografih zaslužila 818 milijonov ameriških dolarjev in podrla več rekordov. Med drugim je postala najdonosnejši celovečerec, ki ga je režirala ženska (pred tem je rekord držala erotična drama Petdeset odtenkov sive), in najdonosnejši domači film o izvoru superjunaka.

• Gal Gadot se je pred začetkom snemanja filma devet mesecev urila z zasebnim trenerjem Rudom Vrbo in kaskaderskim koordinatorjev Damonom Carom ter v tem času pridobila 7,7 kilograma čiste mišične mase.

Čudežna ženska | Foto:

• Nekatere prizore so posneli, ko je bila Gadotova v petem mesecu nosečnosti. Ti so vključevali tudi kaskaderske točke, ustvarjalci pa so jasno vidno izboklino na igralkinem trebuhu zakrili s pomočjo zelenega zaslona.

• V vlogah amazonskih bojevnic se je preizkusilo sedem poklicnih športnic in strokovnjakinj za fitnes: ameriška boksarska prvakinja Ann Wolfe, kanadska prvakinja v wushuju Samantha Jo, britanska peterobojka Jenny Pacey, švedska tekmovalka v tajskem boksu Madeleine Vall, britanska strokovnjakinja za fitnes Zoe Shelley in ameriška prvakinja v crossfitu Brooke Ence.

• Gadotovo bo lik igrala tudi v prihajajoči Ligi pravičnih, studio Warner. Bros pa je že napovedal nadaljevanje Čudežne ženske. Tega bo prav tako režirala Patty Jenkins, film pa naj bi prišel v kinematografe 13. decembra 2019.


Napovednik filma Čudežna ženska:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte