Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2017,
12.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

TViN Kevin Bacon televizija film teroristični napad bostonski maraton Michelle Monaghan J.K. Simmons John Goodman Peter Berg Mark Wahlberg DKino Telekom Slovenije

Torek, 18. 7. 2017, 12.17

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Bostonski heroji (Patriots Day)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bostonski heroji

Zvezdniška igralska zasedba na čelu z Markom Wahlbergom v akcijsko-dramatičnem trilerju o bombnem napadu na bostonski maraton, ki je leta 2013 na praznik domoljubov pretresel Američane.

ZDA, Hong Kong/2016/128 min.
Režija: Peter Berg
Igrajo: Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, J.K. Simmons, Dicky Eklund Jr., John Goodman, Rhet Kidd
Žanr: Akcijsko-dramatičen triler
Ocena IMDb: 7,4/10

Bombni napad na bostonski maratonu leta 2013 na praznik domoljubov je pretresel življenja in na preizkušnjo postavil bistvo ameriškega duha. Toda takoj po napadu je mesto stopilo skupaj in storilca izsledilo v rekordnem času, preden sta lahko škodo povzročila še kje drugje.

Meščani se niso predali obupu in paniki, temveč so morebitna razhajanja družno premagali, da bi onemogočili skupnega sovražnika. Skozi predanost in s posamičnimi pogumnimi dejanji se je mesto – in celotne ZDA – iz te katastrofe dvignilo še močnejše in bolj povezano kot kadarkoli prej.



Bostonski heroji | Foto:


Zanimivosti:

• Dan domoljubov (Patriots Day) Američani praznujejo na obletnico bitk pri Concordu in Lexingtonu, prvih bitk v ameriški vojni za neodvisnost. Vsako leto na ta praznik, torej na tretji ponedeljek v aprilu, se odvija bostonski maraton, ki se ga udeleži vse mesto.

• V terorističnem napadu na bostonski maraton, ki sta ga 15. aprila 2013 izvedla ameriška brata čečenskega rodu Tamerlan in Džohar Carnajev, so umrli trije ljudje, 264 pa je bilo ranjenih.

• Boston je eno najstarejših ameriških mest. Ustanovljeno je bilo leta 1630 in velja za trdnjavo ameriške tradicije in ponosa, od tam pa prihaja tudi glavni zvezdnik filma Mark Wahlberg.

• To je tretji skupni projekt Wahlberga in režiserja Petra Berga po akcijsko-dramatičnih trilerjih Edini preživeli (2013) in Katastrofa na Horizontu (2016), vsi trije filmi pa temeljijo na resničnih dogodkih.

Bostonski heroji | Foto:

• Scenarij temelji na knjigi Boston Strong: A City's Triumph Over Tragedy Caseyja Shermana in Dava Wedgea.

• Tommy Saunders – lik, ki ga igra Wahlberg – ne temelji na eni resnični osebnosti, temveč predstavlja skupek številnih bostonskih policistov, ki so varovali maraton, pomagali žrtvam napada in sodelovali pri lovu na storilca.

Kevin Bacon je igral resničnega vodjo bostonskega oddelka FBI že v biografskem kriminalnem trilerju Črna maša (2015).

• Mark Wahlberg in John Goodman sta bila soigralca že v filmih Transformerji: Doba izumrtja (2014) in Kockar (2014), Melissa Benoist in J. K. Simmons pa v filmu Ritem norosti (2014).

• Neprofitno ameriško združenje National Board of Review je Bostonske heroje razglasilo za enega od desetih najboljših filmov leta 2016.


 V videoteki DKino si oglejte tudi: Katastrofa na Horizontu (Deepwater Horizon)

Napovednik filma Bostonski heroji:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte