Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2007,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 17.50

8 let

(P)oživimo stanovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsake toliko let je naše stanovanje potrebno prenove, za kar obstajajo različni razlogi.

Na trgu je recimo nova "modna" kolekcija pohištva, ki oznanja, da naše stanovanje ni več "in", pojavilo se je bolj funkcionalno pohištvo, nenazadnje pa smo tudi mi lahko po določenem obdobju željni spremembe v našem domu.

Spremembe so lahko tudi poceni

Najenostavneje je zamenjati celotno pohištvo, si omisliti nova vrata ter talne obloge, ampak takšnega posega si marsikdo ne želi (vsaj ne naenkrat) zaradi prevelikega finančnega vložka, hkrati pa tudi zaradi obilice dela in nereda. Vendar si vseeno želimo sprememb, ki pa jih lahko izvedemo precej poceni. Z nekaterimi preprostimi dodatki lahko vnesete v vaš dom popolnoma sveže spremembe, ki vam bodo dale novo energijo.

Znebite se odvečne krame

Spomladanskega čiščenja se lahko lotite tudi poleti, ko se zunanje temperature čez dan nevzdržne, notranji hlad pa vas bo spodbudil k delu. Samo pomislite koliko odvečnih stvari se vam skriva po omarah! Nek rek pravi, da tisto česar niste potrebovali že dve ali celo tri leta, podarite, prodajte ali preprosto odvrzite proč. Če hočemo, da stanovanje na novo zadiha, se moramo znebiti nekaterih stvari, ki jih ne potrebujemo in nam zgolj polnijo police.

Zidove preoblecite v nove barve

Kdaj ste nazadnje pobelili? Če imate veliko časa in volje, se takšnega opravila lotite tudi sami, saj ne gre za tako zahteven poseg, da mu ne bi bili kos. Omislite si nove barve in s tem poživite stanovanje. Izberite si barvno kombinacijo ki jo boste lahko dopolnili z ustreznimi dodatki.

Dodajte barvne dodatke

Ostanete pa lahko samo pri dodatkih. Kupite nove barvne blazine za sedežno garnituro ali preoblecite stare v živahnejše tone. Na police v dnevni sobi ali kuhinji dodajte okrasne vaze ali svečnike iz barvnega stekla, ki jih prilagodite izbrani barvni kombinaciji. Belo ali v lesene odtenke odeto pohištvo poživite z zelenimi in rumenimi toni, odločite pa se lahko tudi za vedno bolj priljubljeno rdečo in oranžno. Zakaj pa ne bi bili nekoliko drznejši in uporabili kanček vijolične?

Brez zaves bo prostor svetlejši

Spremembo lahko naredite tudi pri svetlobi. Če vaša okna obdajajo težke zavese in vam zastirajo pogled, jih odstranite in presenečeni boste, koliko več svetlobe bo deležno vaše stanovanje. Če brez njih nikakor ne morete, pa si omislite takšne iz lahkotnejših materialov, v pastelnih tonih, ki bodo dodatno popestrile vaš prostor.

Ne spreglejte