Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 1. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nepremičnine dvorec Hugh Hefner vila Playboy

Torek, 12. 1. 2016, 11.25

6 let, 1 mesec

Playboyev dvorec, prizorišče razvratnih zabav, na prodaj za vrtoglav znesek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Hugh Hefner, oče revije Playboy, se je odločil, da bo prodal svoj sloviti dvorec - pod pogojem, da bo lahko tudi po prodaji bival v njem.

Ceno slovitega Playboyevega dvorca, ogromne vile z več kot 1.800 kvadratnimi metri, je njen lastnik Hugh Hefner postavil pri 200 milijonih dolarjev oziroma dobrih 180 milijonih evrov, s čimer je to postala najdražja nepremičnina, ki je trenutno naprodaj v ZDA.

Pikantna zgodovina in prestižna lokacija Realna cena zgradbe s pripadajočima dvema hektarjema posestva naj bi sicer znašala največ 55 milijonov evrov, poroča spletni tabloid TMZ. Res pa je, da je vsaj nekaj milijonov vredna zgodovina dvorca, ki je v svoji zgodovini gostil nekatere najrazvratnejše zabave v Los Angelesu, stoji pa tudi na zelo atraktivni lokaciji v soseski Holmby Hills, ki skupaj z Bel Airom in Beverly Hillsom tvori tako imenovani losangeleški platinasti trikotnik.

Domači živalski vrt in zloglasna votlina Zgradba ima 29 sob ter dodatno hišo za goste s štirimi spalnicami ter vso običajno dodatno opremo: vrhunsko kuhinjo, vinsko klet, kinodvorano, telovadnico, teniško igrišče in bazen. Playboyeva vila je tudi ena od peščice ameriških domov, ki imajo licenco za živalski vrt. Prav ste prebrali, živalski vrt. V njem je Hefner, odkar je leta 1971 kupil posestvo, zbiral eksotične živali od opic do papig, tukanov, pelikanov in pavov.

Potem pa je tukaj še zloglasni grotto, umetna votlina, v kateri je jacuzzi in ki pozna najpikantnejše dogodke na tem posestvu – ko bi le znala govoriti …

Hefner bo tudi po prodaji ostal v vili Medtem pa bo notranjost vile verjetno deležna prenove, ko bo dobila novega lastnika. Po navedbah Hefnerjevih nekdanjih deklet je namreč precej zastarela. Kot je za Daily Mail povedala Playboyeva zajčica Carla Howe: "Hefner hiše skoraj nikoli ne zapusti in ne dovoli, da bi v njej karkoli spreminjali. Ko si tam, imaš občutek, da je vse skupaj obtičalo v 80 letih."

Danes 89-letni Hefner je ob ceni postavil še precej nenavaden pogoj – tudi po prodaji namerava živeti in delati v graščini, morebitni kupec pa se bo s tem preprosto moral strinjati. Kot še poroča revija Forbes, je Hefner precej krhkega zdravja.

Ne spreglejte