Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 9. 2017,
7.16

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Electrolux

Foto: Thinkstock in Electrolux

Natisni članek

advertorial gospodinjski aparati gospodinjska opravila pomivanje posode pomivalni stroj Electrolux

Petek, 15. 9. 2017, 7.16

2 meseca, 2 tedna

Kako prihraniti štiri ure tedensko?

Vsebino omogoča Electrolux

Foto: Thinkstock in Electrolux

družina počitek dom jesen

Ste vedno na tesnem s časom in se vam zdi, da dan nikoli nima dovolj ur, da bi opravili vse, kar si želite?

Občutek, da nismo dokončali vsega, kar smo nameravali, nas lahko vsak dan znova pahne v stres. S tem se vsakodnevno srečuje večina aktivnih ljudi in občutek, da nam zmanjkuje časa za pomembne stvari, lahko močno poslabša našo kakovost življenja.

Čas je pravzaprav ena najbolj dragocenih dobrin, kar jih imamo, nobena minuta se ne vrne, ne moremo ga kupiti, niti si ga izposoditi, kaj šele, da bi si ga nekaj prihranili za takrat, ko bomo z njim na tesnem.

Omejena zaloga, ki jo moramo skrbno razdeliti

družina počitek dom jesen | Foto:

Prav vsi imamo na razpolago 24 ur časa dnevno, to pomeni 168 ur tedensko, ki jih lahko razdelimo na tri obdobja. Vsako ima 56 ur, eno je namenjeno spanju, drugo delu, tretje vsemu drugemu.

Čas, ki je namenjen vsemu drugemu, je najbolj razpršen. Takrat pripravljamo hrano, skrbimo za osebno nego, pomivamo posodo, se ukvarjamo z družino, telovadimo, beremo, gledamo televizijo, se družimo, nakupujemo in urejamo vsakodnevne obveznosti. Predvsem pa moramo v ta čas vključiti dragocene trenutke s svojimi najdražjimi.

Ker časa ni ravno na pretek, ga moramo čim bolj učinkovito izkoristiti in ga razdeliti med različne opravke, da bomo lahko več časa namenili sproščanju, hobijem in stvarem, ki nas veselijo.

Najbolj potratni opravki

družina počitek dom jesen | Foto:

Nekaj teh nalog lahko naredimo hitreje. Namesto klasičnega nakupovanja se lahko odločimo za naročanje izdelkov prek spleta. Obisk banke in plačevanje položnic prav gotovo lahko uspešno opravimo z domačega naslanjača.

Med najbolj potratnimi gospodinjskimi opravki, ki nam vsak dan odščipnejo velik kos prostega čas, je gotovo pomivanje in brisanje posode. Še posebej v majhnih kuhinjah je treba sproti pomivati in brisati različne kozarce in skodelice, tudi če ne kuhamo, saj nastlana kuhinja ne vpliva dobro na naše počutje v majhnem prostoru. Hitro se zgodi, da je celotno stanovanje videti neurejeno in umazano.

družina počitek dom jesen | Foto:

Obstaja izračun, koliko časa v življenju porabimo za pomivanje posode, in sicer naj bi temu opravku namenili kar 3.500 ur svojega življenja. Verjamemo, da bi znali ta čas bolje izkoristiti s prijetnejšimi aktivnostmi.

Kaj vse lahko naredimo v štirih urah?

V enem tednu naj bi kar štiri ure stali za pomivalnim koritom in drgnili umazano posodo. Predstavljajte si, kaj vse bi lahko počeli v tem času. Lahko bi odšli na izlet, pili kavico z najboljšo prijateljico, se igrali z otroki in posvečali sebi.

družina počitek dom jesen | Foto:

Electroluxov pomivalni stroj ComfortLift® nam bo poleg prihranka močno olajšal to vsakodnevno gospodinjsko opravilo.

Pomivalni stroj ComfortLift® povsem spremeni vsakodnevno izkušnjo polnjenja in praznjenja stroja. To je prvi pomivalni stroj, ki nam omogoča preprostejši dostop do posode. S posebnim mehanizmom se spodnja košara namreč elegantno dvigne k uporabniku. Pomivalni stroj tako vedno bolj postaja nepogrešljiv pomočnik v gospodinjstvu, saj s to novostjo skrbi tudi za zdravje naše hrbtenice.

Oglejte si video:

Tako tih, da ga sploh ne opazimo

Zvečer, ko bo vsa posoda zložena v pomivalnem stroju, si bomo lahko brezskrbno privoščili nekaj mirnih minut zase, za dobro knjigo in miren pogovor ob kozarcu vina. Pomivalni stroj ComfortLift® namreč deluje tako tiho, da bomo imeli občutek, da ga sploh nismo zagnali. Njegova jakost zvoka znaša 39dB, kar je manj kot nežna glasba ali brnenje hladilnika.

Ker je pomivalni stroj ComfortLift® tako zelo tih, da po zvoku ne moremo ugotoviti, ali stroj pomiva ali ne, so mu dodali inteligentni indikator TimeBeam®, ki sveti na tla in prikazuje čas do konca ciklusa pomivanja posode.

Electrolux ComfortLift | Foto:

Dodatne prednosti pomivalnega stroja ComfortLift®:

  • Electrolux ComfortLift | Foto: inverter motor za daljše delovanje,
  • funkcija zamika vklopa,
  • funkcija samodejnega izklopa AutoOff,
  • sušenje s tehnologijo AirDry – temperatura v notranjosti stroja se proti koncu cikla pomivanja zniža, nato pa se vrata samodejno odprejo za boljše sušenje posode,
  • pet ravni pršenja in satelitska pršilna ročica FlexiSpray,
  • nizka poraba vode (11 l/cikel) in razred energijske učinkovitosti A+++,
  • lučka v notranjosti za boljši pregled,
  • TimeManager® dodatna možnost, s katero lahko pri nekaterih programih skrajšašamo čas delovanja cikla do 50 odstotkov,
  • gumirana držala SoftGrip in SoftSpikes®.

Držala SoftGrip so pametna rešitev, ki vaše vinske kozarce držijo tesno drug ob drugem, pa vendar trdno na mestu skozi cikel pomivanja. Res se lahko poslovite od ročnega pomivanja.

Držala SoftSpikes® poskrbijo, da so vaši kozarci v fiksnem položaju med pomivanjem in s tem nudijo izjemno nežno nego stekla. So odlična dopolnitev SoftGrip držal.

Electrolux ComfortLift | Foto:

Electrolux nagrajuje

Ob nakupu pomivalnega stroja ComfortLift® prejmete nagrajeno košaro za občutljive kozarce.

Odlično drži do osem vinskih kozarcev, je prožna ter se prilagaja različnim velikostim in oblikam kozarcev. Ko košarice ne uporabljate, jo lahko zložite in pospravite v predal.

 

Electrolux ComfortLift | Foto:

Kar z dvema nagradama

Polovica evropskih restavracij z Michelinovimi zvezdicami izbere Electrolux. Najboljše iz profesionalne linije je preneseno tudi v aparate za vsakdanjo gospodinjsko uporabo. Pomivalni stroj ComfortLift® prinaša sofisticirano funkcionalnost visokokakovostne enote z dizajnom, ki spada v vsako kuhinjo.

Electroluxov pomivalni stroj ComfortLift® je bil za inovativne rešitve in moderen dizajn nagrajen s prestižnima nagradama RedDot za dizajn v kategoriji Best of the best in iF 2017.

 

Ne spreglejte