Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2017,
8.25

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Petrol

Foto: Petrol in Thinkstock

Video: Petrol

Natisni članek

obnovljivi viri energije advertorial sončna elektrarna sončne celice Petrol

Torek, 11. 4. 2017, 8.25

2 meseca, 2 tedna

Ujemite moč sonca

Domača sončna elektrarna prinaša ogromne prihranke

Vsebino omogoča Petrol

Foto: Petrol in Thinkstock

Video: Petrol

Električna energija za toplotno črpalko, klimatsko napravo, hladilnik, pralni stroj in celo avto je lahko brezplačna.

energija narava sonce oče hči družina izlet | Foto:

Električna energija danes poganja vsak naš korak. Ker je porabimo vedno več, smo od nje vse bolj odvisni, pritisk na okolje in na naše denarnice pa je vedno večji. Petrolova sončna elektrarna je do okolja in družinskega proračuna prijazna energetska rešitev, s katero pridobite lasten vir brezplačne energije s predvideno življenjsko dobo 30 let.

Ujemite eno od stotih domačih sončnih elektrarn

Da bo lažje ujeti moč sonca, bo Petrol letos za sto domačih sončnih elektrarn zagotovil brezobrestno financiranje brez pologa in obresti do sedem let. Za odplačevanje Petrolovega financiranja potrebujete le plačilno kartico Petrol klub, vaša kreditna sposobnost pa tako ostane neobremenjena.

Po končanem obdobju Petrolovega financiranja boste še vrsto let lahko uživali v brezplačni elektriki, medtem ko bo vaša položnica znašala le približno 15 evrov za stroške obračunske moči ter prispevkov OVE in SPTE.

Petrol projekt izvede na ključ, za vas uredi tudi vso dokumentacijo, v času financiranja pa vam brezplačno zagotavljajo še zavarovanje, nadzor nad sistemom in zanesljivo vzdrževanje.

Ali je moja streha ustrezna?

petrol sončne elektrarne | Foto: Petrol Foto: Petrol

Če se odločate za gradnjo sončne elektrarne, je pomembno, da najprej preverite, ali je vaša streha zanjo ustrezna. Idealna streha za namestitev Petrolove sončne elektrarne je velika vsaj 30 kvadratnih metrov, ima naklon med 20 in 40 stopinjami ter je obrnjena na jug, vzhod ali zahod.

Pomembno je, da na njej ni veliko elementov, kot so frčade in strešna okna, ki bi površino streho močno prekinjali. Sončno elektrarno je mogoče postaviti tudi na ravni strehi, vendar je za namestitev sončnih panelov, ki morajo biti pod naklonom, na takšni strehi treba postaviti posebno konstrukcijo. To zmanjša stroškovno učinkovitost projekta, sploh pri manjših ravnih strehah, ki merijo manj kot 60 kvadratnih metrov.

Ali je gradnja lastne sončne elektrarne dobra finančna odločitev?

Imeti svoj obnovljiv vir energije je neprecenljivo, saj nam je lahko vseeno za nihanja cen energentov na trgu ter za gospodarska in politična dogajanja, ki lahko vplivajo na dobavo energentov.

Morda se investicija v sončno elektrarno na prvi pogled zdi visoka, vendar lahko v treh desetletjih prihranite več deset tisoč evrov. Najbolj zgovorno lahko to prikažemo s primerom.

Peter in Petra sta s sončno elektrarno ogromno prihranila

peter in petra sončne elektrarne petrol | Foto:  Peter in Petra sta mlad par, ki bo v tridesetih letih, kolikor znaša predvidena življenjska doba Petrolove sončne elektrarne, prihranil kar 51.500 evrov. Kurilno olje sta zamenjala s toplotno črpalko, električno energijo zanjo in za druge gospodinjske naprave pa bosta pridobila s Petrolovo sončno elektrarno na ključ. Do zdaj sta za kurilno olje in električno energijo v povprečju plačevala 210 evrov na mesec, zdaj pa se je njuna mesečna obveznost začasno nekoliko povišala in bo prihodnjih sedem let znašala 246 evrov.

A Peter in Petra bosta po koncu Petrolovega financiranja še nadaljnjih 23 let plačevala le še 15 evrov na mesec za strošek obračunske moči ter prispevkov OVE in SPTE.

Šest korakov do vaše sončne elektrarne

Če se odločite za to izjemno rešitev, vas do domače sončne elektrarne loči le šest preprostih korakov:

petrol sončne elektrarne | Foto: Petrol Foto: Petrol 1. Pridobitev informativne ponudbe.

2. Potrditev informativne ponudbe in izpolnitev dokumentacije.

3. Ogled in izmera objekta za namestitev sončne elektrarne.

4. Končna ponudba.

5. Podpis pogodbe in nakup sončne elektrarne.

6. Namestitev in zagon sončne elektrarne.

V Petrolu bodo letos za 100 domačih sončnih elektrarn zagotovili brezobrestno financiranje do 7 let.

Petrolu lahko zaupate, ker uporabljajo izjemno kakovostne komponente za sončne elektrarne, zanesljivo servisno službo, zavarovanje in nadzor za Petrolovo sončno elektrarno, v času Petrolovega financiranja celo brezplačno.

Ujemite moč sonca in se prijavite še danes na www.petrol.si/soncne-elektrarne.

Ne spreglejte