Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2023,
8.00

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Smučarska zveza Slovenije Rudno polje Pokljuka

Četrtek, 23. 11. 2023, 8.00

5 mesecev

Pokljuka

Z novo pridobitvijo Pokljuka nared tudi za poletno svetovno prvenstvo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Po uspešni izvedbi biatlonskega svetovnega prvenstva leta 2021 je Športni center Pokljuka zdaj bogatejši še za 940 metrov asfaltne rolkarske proge. S to bo zdaj bolje poskrbljeno za priprave tako biatlonskih kot tudi tekaških reprezentanc, športnikom zagotavlja več varnosti, športnemu društvu Pokljuka in Smučarski zvezi Slovenije pa omogoča kandidaturo za organizacijo poletnega svetovnega prvenstva v biatlonu.

Slovenska biatlonska reprezentanca 2023/24
Sportal Reprezentanca vse močnejša, cilji vse višji, tudi medalj si želijo

Čeprav je Pokljuka svetovno prvenstvo v biatlonu gostila sredi kovidne krize in je bila tako prikrajšana za obisk navijačev, je šel zaslužek od organizacije velikega tekmovanja v nadgradnjo športne infrastrukture na Rudnem polju. Ob predstavitvi slovenske biatlonske reprezentance, ki ta konec tedna na Švedskem začenja novo sezono svetovnega pokala, so se na Pokljuki pohvalili tudi z novim asfaltiranim delom tekaške steze. Ta je zdaj dolga 940 metrov in omogoča tako kakovostne priprave kot tudi izvedbo poletnih tekmovanj na rolkah.

Jakov Fak & Toni Vidmar
Sportal Mladi as za petami Jakovu Faku: Čutim, da imam manjšo prednost

Zapuščina SP 2021

Pokljuka, Jelko Kacin | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com "Veseli smo, da smo dokončali dolgotrajno usklajevanje z vsemi deležniki na tem občutljivem prostoru Triglavskega narodnega parka. Nato smo s kapitalom, ki je ostal kot zapuščina svetovnega prvenstva 2021, v rekordno kratkem času zgradili manjkajoči del steze in prehiteli zimo," je povedal predsednik ŠD Pokljuka Jelko Kacin.

Novi del steze je izjemnega pomena za treninge biatlonske reprezentance in tudi druge športnike, ki gostujejo tukaj, pa seveda tudi za trženje centra in poletne tekme, je še povedal Kacin in razkril, da je bila naložba vredna približno 200 tisoč evrov. "Za nas je pomembno tudi, da smo na ta način športnike končno umaknili s ceste in jim na treningih zagotovili varnost."

Anamarija Lampič & Polona Klemenčič
Sportal Lampičeva še niha, lahko je prva ali zadnja, Klemenčičeva ji diha za ovratnik

Umik z nevarnih cest

Pokljuka, Uroš Zupan | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Z dograditvijo steze je center postal konkurenčen najmočnejšim centrom po svetu tudi v poletnem obdobju. Na Pokljuki zato ne skrivajo, da jih zanima tudi poletno svetovno prvenstvo. V najboljšem primeru bi tega lahko na Rudnem polju gostili že čez dve leti. "Menim, da je to izjemno pomembna nova pridobitev za slovenski biatlon in smučarski tek v Sloveniji," je bil nove pridobitve vesel tudi novi predsednik zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije Klemen Ferjančič, prav tako direktor SZS Uroš Zupan: "S tem se je še enkrat pokazalo, kakšna zapuščina je lahko organizacija velikega tekmovanja, kot je bilo v tem primeru svetovno prvenstvo leta 2021. Takšna tekmovanja, tudi letošnje nordijsko svetovno prvenstvo v Planici, so izjemnega pomena za Slovenijo z vsemi multiplikativnimi učinki. SZS pa bo zdaj imela na domači Pokljuki odlične razmere tudi za poletni trening, otroke bomo umaknili z nevarnih cest in jim omogočili trening v domači bazi, to je zapuščina tega, v biatlonu, teku na smučeh, to je velika pridobitev tudi za SZS."

Pokljuka v prihajajoči zimi ne bo gostila tekem svetovnega pokala v biatlonu, ta se na Rudno polje vrača v naslednji sezoni, bo pa decembra tam potekal mladinski pokal IBU.

Preberite še:

Anja Eržen
Sportal V dnevu ne najde niti ure zase, ampak je srečna
Ricco Gross
Sportal Poletje dobro izkoristili, skupaj garali in se tudi smejali
Jakov Fak
Sportal Čaka jih velika sprememba. "Upam, da se nam bo dobro izšlo."
Anamarija Lampič
Sportal So dnevi, ki jih želi pozabiti, če pa se vse poklopi …
Polona Klemenčič
Sportal Dolgo je pobirala le drobtinice, lani pa ji je uspel preboj
Ne spreglejte