Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
24. 11. 2013,
18.54

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jurij Tepeš Klingenthal stopničke

Nedelja, 24. 11. 2013, 18.54

8 let, 1 mesec

Tepeš po novem velikem uspehu: Zame je to skoraj sanjsko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Preteklo sezono je končal z zmago v Planici, novo pa začel s tretjim mestom v Klingenthalu. Slovenski skakalec Jurij Tepeš po super koncu tedna zdaj nima več skrbi, ali je dobro pripravljen.

Pred odhodom v Nemčijo je bilo pri Juriju Tepešu mogoče čutiti nekaj negotovosti, saj ni imel točne predstave, kam lahko skoči v konkurenci svetovnega pokala. V soboto je na ekipni tekmi skupaj z Robertom Kranjcem, Petrom Prevcem in Jako Hvalo skočil do prvega mesta, zadoščenje pa je dobil tudi dan pozneje na posamični.

V tekmi, ki se je zaradi nestanovitnih vetrovnih razmer sprva po vseh prelaganjih začela nekoliko pozneje in vse skupaj trajala tri ure in pol, se je s skokom 134,5 metra znova povzpel na oder za zmagovalce in zaostal le za Poljakom Krzysztofom Biegunom in domačim matadorjem Andreasom Wellingerjem. Z osvojenim tretjim mestom tako nadaljuje zbiranje vrhunskih uvrstitev v svetovnem pokalu, saj je bil že glavni junak zadnje posamične tekme v pretekli zimi, ko je poletel do zmage na letalnici bratov Gorišek. "Zame je skoraj sanjsko. Zelo lep konec tedna je za mano. Včeraj in danes je bilo vse skupaj povsem nepričakovano. Iz dveh razlogov: ker smo prvič skakali na snegu in ker nismo vedeli, kako skačejo preostali. V Nemčiji smo dobili dokaz, da smo poleti dobro delali. Vse skupaj kaže v to smer, da smo izbrali pravo pot. Za tekmo sem se zbral. Naredil sem super skok. Danes je bilo to očitno dovolj za tretje mesto," so bile prve misli Jurija Tepeša po uvrstitvi na zmagovalni oder.

Na koncu je kot na ekipni tekmi obveljala le ena serija, v kateri pa niso vsi skakalci najboljši. Gregor Schlierenzauer in Anders Bardal sta se po dolgem čakanju odločila, da ne bosta opravila svoje naloge, in sta se spustila s skakalnice navzdol kar z dvigalom. A je žirija registrirala rezultate prve serije tudi ob njuni odsotnosti, drugo pa zaradi nestabilnih vetrovnih razmer odpovedala. In veselje Jurija se je lahko začelo. "Želel sem si drugo serijo. Že zato, da si pri sebi dokažem, da sem miren in sposoben. Tekma je bila malce kaotična, vendar je bila takšna, kot je bila. Točke se štejejo in so vredne," je bil Tepeš vesel tretje uvrstitve med najboljše tri in še dejal, da sta po njegovem mnenju najboljša skakalca pretekle sezone malce prehitro vrgla puško v koruzo.

Ne spreglejte