Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
27. 10. 2016,
13.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

Natisni članek

Lara Gut Sölden svetovni pokal doping

Četrtek, 27. 10. 2016, 13.25

6 let, 6 mesecev

Sarkastična Lara Gut: Prihodnjič z mano v posteljo?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

Najboljša alpska smučarka pretekle zime Lara Gut je novo sezono odprla s prepričljivo veleslalomsko zmago, ob tem pa mora pogosteje vrata odpirati tudi lovcem na doping.

Lara Gut v sezoni 2016/17 brani veliki kristalni globus. | Foto: Getty Images Lara Gut v sezoni 2016/17 brani veliki kristalni globus. Foto: Getty Images

Pet dni po veleslalomski zmagi v Söldnu, po kateri jo je čakala obvezna kontrola dopinga, se je Lara Gut na socialnem omrežju Twitter obregnila ob dva dodana zaporedna obiska pooblaščenca Mednarodne antidoping agencije.

Kot je zapisala, so jo lovci na doping najprej obiskali v sredo ob 22. uri ter naslednje jutro ob 8.00. "Sporočite mi, če želite prihodnjič z mano tudi v posteljo," je v zapisu dodala 25-letna Švicarka, ki mora, podobno kot njene tekmice, stalno javljati, kjer se nahaja, tako da je dosegljiva za odvzem vzorcev krvi ali urina.

Dva zavoja pred tekmicami

Gutova je sicer v soboto drugič v svoji karieri sezono odprla z ledeniško zmago v Söldnu. Za nameček je bila ta izjemno prepričljiva. Mikaelo Shiffrin je namreč ugnala za sekundo in 33 stotink, manj kot dve sekundi pa je zaostala le še Italijanka Marta Bassino.

"Razlika je bila res presenetljivo velika. Takoj po tekmi sem si ogledala posnetek vožnje. Imela sem kaj videti. No, vseeno dvomim o tem, da bo razmerje moči v nadaljevanju sezone takšno," je Švicarkino premoč komentirala najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev, katere zaostanek je na desetem mestu znašal kar tri sekunde in 29 stotink.

Sezono je odprla z gladko zmago v Söldnu. | Foto: Sportida Sezono je odprla z gladko zmago v Söldnu. Foto: Sportida

Lov na drugi globus

"Pritisk je bil izjemen. Veliko stvari mi je švigalo po glavi. Zato sem bila še toliko bolj vesela dveh odličnih voženj in zmage. Zdaj bo lažje," pa je zmago komentirala Gutova, ki je v pretekli sezoni prvič postala zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. Ob tem je stavila predvsem na veleslalom in obe hitri disciplini.

Podobno bo letos, le da utegne biti konkurenca bolj ostra. Po poškodbi se namreč vračata Lindsey Vonn in Anna Veith, svoje načrte bo imela tudi Tina Weirather. A za mnoge bo Larina najostrejša tekmica Mikaela Shiffrin, ki je zobe pokazala že v Söldnu, obenem pa dodala, da jo bomo lahko v novi zimi videli tudi na nekaj preizkušnjah v hitrih disciplinah.

Ne spreglejte