Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
10. 2. 2016,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund Stefan Kraft Domen Prevc Jurij Tepeš Robert Kranjec Anže Lanišek Anže Lanišek Jaka Hvala Andraž Pograjc Trondheim

Sreda, 10. 2. 2016, 10.08

8 let

Peter Prevc lahko danes naredi korak do Primoža Peterke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Trondheimu se obeta nova skakalna poslastica. Osrednji slovenski adut Peter Prevc se je v torek ogrel, danes pa bi lahko po številu zmag ujel legendarnega Primoža Peterko.

Pred skakalci je do konca februarja izjemno naporen urnik, saj bodo med drugim nadomeščali odpadli tekmi v Kuusamu in Oslu, zato jih v naslednjih osemnajstih dneh čaka kar deset tekem in to na petih različnih lokacijah, kar pomeni ogromno potovanj. Povrhu vsega konec tega meseca sledi odhod v šest tisoč kilometrov oddaljeni Almati (Kazahstan).

Danes bo v Trondheimu prva od zaključnih desetih februarskih tekem, kjer lahko slovenski navijači spet pričakujejo odlične nastope slovenskih skakalcev, ki so se v torek izkazali. Zlasti Peter Prevc je bil odlično razpoložen, saj je z zadnjim skokom dneva dal vedeti, kaj ga tudi v tem norveškem skakalnem središču zanima. Skočil je kar 142 metrov in vsega meter zaostal za rekordom naprave, ki je v lasti avstrijskega skakalca Michaela Hayböcka.

Naš prvi adut bi lahko z današnjo zmago na večni lestvici po številu zmag ujel Primoža Peterko, ki je v karieri petnajstkrat stal na najvišji stopnički odra za zmagovalce v svetovnem pokalu.

A imajo svoje načrte tudi drugi. Nemec Severin Freund, v skupnem seštevku svetovnega pokala za Prevcem zaostaja 369 točk, je bil recimo pri drugem treningu najboljši, pri prvem je bil najbolj razpoložen Stefan Kraft (oba sta kvalifikacijski skok izpustila, saj sta že pred tem dobila odgovore, ki sta jih potrebovala). Pri vseh skokih je bil povsem pri vrhu domačin Johan Andre Forfang. Svojo priložnost bosta iskala še dva Norvežana – Daniel Andre Tande in trenutno tretji v svetovnem pokalu Kenneth Gangnes – in tudi zimzeleni Japonec Noriaki Kasai, ki je v kvalifikacijah skočil 137 metrov.

Med najboljše se bo lahko spet pomešal nadarjeni slovenski orel Domen Prevc, ki je imel na obeh treningih osmi rezultat, kvalifikacijski skok pa se mu ni najbolj posrečil, a je pri šestnajstletniku že nekakšna praksa, da potem na tekmi pokaže prave predstave. Po Trondheimu pa se bo za kratek čas umaknil iz svetovnega pokala, saj konec tedna na poletih v Vikersundu zaradi mladosti ne bo mogel nastopiti, nato se bo vrnil na tekmi v Kuopio, potem pa odhaja na mladinsko svetovno prvenstvo v Romunijo.

V kvalifikacijah je bil odličen peti Anže Lanišek, na treningu pa je tudi Jurij Tepeš dokazal, da lahko skoči daleč. Ob tej četverici bodo danes nastopili še Robert Kranjec, Jaka Hvala in Andraž Pograjc, prav vseh sedem skakalcev pa je sposobnih skočiti med dobitnike točk.

Ne spreglejte