Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2020,
17.01

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Natisni članek

Koronavirus smučarski skoki Planica 2020

Torek, 31. 3. 2020, 17.01

4 leta

pod ponce decembra

Odločitev je padla: prestavljeno SP v poletih v Planici bo decembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

1

Planica | Svetovno prvenstvo v poletih v Planici, ki bi moralo biti marca, bo na sporedu decembra. Pred božičem. | Foto Vid Ponikvar

Svetovno prvenstvo v poletih v Planici, ki bi moralo biti marca, bo na sporedu decembra. Pred božičem.

Foto: Vid Ponikvar

Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici, ki bi moralo potekati pred dobrim tednom, a je bilo zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljeno, bo na sporedu v drugi polovici decembra, v dneh pred božičem.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc dobil potrdilo, ki ga je želel #video

"Imamo več možnosti. Ena od teh je, da bi bilo prvenstvo ob koncu sezone. To bi bila še najpreprostejša rešitev. Druga možnost pa je, da bi bilo prvenstvo v prvem delu sezone. Morda decembra, morda januarja," je pred tednom dni v pogovoru s poljsko televizijo o umestitvi prestavljenega svetovnega prvenstva v poletih v Planici v natrpan urnik razmišljal novi tehnični direktor tekmovanj Sandro Pertile.

Dan preden bo Pertile uradno zamenjal Walterja Hoferja, so pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) potrdili, da je znan nov termin SP v Planici.

Pester december

Letalci se bodo za kolajne na prvenstvu borili v drugi polovici decembra, in sicer v dneh pred božičem. Kot kaže, bodo imeli skakalci natrpan december, ob koncu katerega poteka tradicionalna novoletna turneja.

SZS ob tem imetnike vstopnic obvešča, da bodo vstopnice veljale za nadomestno decembrsko tekmovanje, tako da jih ni treba menjati.

Skakalci bodo v Planici leteli dvakrat, drugič marca ob zaključku svetovnega pokala. | Foto: Sportida Skakalci bodo v Planici leteli dvakrat, drugič marca ob zaključku svetovnega pokala. Foto: Sportida

Sezona z dvema SP in dvojni programom v Planici

Prihodnja sezona bo tako precej posebna. Smučarski skakalci se bodo pomerili na dveh svetovnih prvenstvih, dolino pod Poncami pa bodo prav tako obiskali dvakrat. Po decembrskem SP v Planici bo februarja na sporedu še svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu, Planica pa bo marca tradicionalno gostila še zaključek svetovnega pokala.

Preberite še:

Planica
Sportal Planica bo imela po novem dvojni program
Planica
Sportal Kaj narediti s kupljenimi vstopnicami za Planico?
Ne spreglejte