Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
22. 11. 2016,
8.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

svetovni pokal

Torek, 22. 11. 2016, 8.45

6 let, 7 mesecev

Nov smučarski val poškodb

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Tik ped nadaljevanjem sezone svetovnega pokala je smučarsko druščino zajel nov val poškodb. Carmen Thalmann, Fritz Dopfer in Lotte Smiseth Sejersted je naslednja trojica, ki se bo vrnila šele v sezoni 2017/18.

Carmen Thalman se v sezoni 2016/17 ne bo več vrnila na tekmovanja. | Foto: Sportida Carmen Thalman se v sezoni 2016/17 ne bo več vrnila na tekmovanja. Foto: Sportida

Medtem ko nekdanji zmagovalki skupnega seštevka svetovnega pokala Anna Veith in pred dnevi vnovič poškodovana Lindsey Vonn (zlom nadlahtnice) še nista pripravljeni na vstop v "beli cirkus", pa se na vrnitev v svetovni pokal po poškodbah pospešeno pripravljajo nemška veleslalomistka Viktoria Rebensburg, norveški mojster hitrih disciplin Aksel Lund Svindal, njegova nekdanja lepša polovica iz ZDA Julia Mancuso, aktualni svetovni prvak v smuku Patrick Küng in prestopnik iz kanadske v češko reprezentanco Jan Hudec.

A čeprav bo omenjena druščina postopoma omilila osip, ki je nastal zaradi upokojitev in poškodb, val zdravstvenih težav ne popušča. Zadnji štirje dnevi so namreč postregli s kar tremi novimi poškodbami in predčasnimi konci sezone, ki se je pravzaprav šele začela.

Udarci za Nemčijo, Norveško in Avstrijo

Najnovejša vest o poškodbi prihaja iz avstrijskega tabora, ki se je moral v začetku meseca že sprijazniti s poškodbo Eve-Marie Brem. Na treningu v smučarske središču Copper Mountain jo je skupila slalomska specialistka Carmen Thalmann. Korošica, ki je bila na uvodnem slalomu v Leviju deseta, si je strgala križne vezi.

 Lotte Smiseth Sejersted: namesto v Lake Louise se seli na Norveško. | Foto: Sportida  Lotte Smiseth Sejersted: namesto v Lake Louise se seli na Norveško. Foto: Sportida

Še bolj je udarilo po nemški reprezentanci. V nedeljo se je namreč poškodoval dolgoletni prvokategornik in svetovni podprvak Fritz Dopfer. Tudi zanj je po zlomu noge na treningu v Zillertalu sezona že končana.

Zaradi obnove januarske poškodbe kolena pa je ob nadaljnje nastope Norvežanka Lotte Smiseth Sejersted, sicer specialistka za hitri disciplini. Za razliko od Dopferja in Thalmannove Norvežanka ni padla, a iz njenega tabora poročajo o obnovi poškodbe.

Dekleta v Severni Ameriki, fantje v Evropi

Sezona svetovnega pokala se bo za dekleta ta konec tedna nadaljevala v Killingtonu (veleslalom in slalom), nato pa bo karavano pot vodila še v Lake Louise (dva smuka in superveleslalom). Moške ekipe pa se po odpovedi severnoameriških tekem postopoma zbirajo v Evropi. Naslednja postaja bo Val d'Isere, ki bo med 2. in 11. 12. gostil kar pet tekem.
Ne spreglejte