Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
8. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Anna Veith Anna Fenninger

Torek, 8. 11. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Anna Veith na knjižnih policah, v tekmovalni areni (še) ne

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Nekdanja prva dama svetovnega pokala v alpskem smučanju Anna Veith je ob predstavitvi avtobiografije priznala, da se je s smučišč znova preselila v fitnes in zamaknila vrnitev v beli cirkus.

Anna Veith in njen Vmesni čas. | Foto: Sportida Anna Veith in njen Vmesni čas. Foto: Sportida

Dvanajst mesecev in pol je minilo od padca Anne Fenninger, ki je vmes po poroki z nekdanjim deskarjem na snegu Manuelom Veithom postala Anna Veith. Kot vse kaže, vendarle premalo za rehabilitacijo po hudi poškodbi križnih vezi in vrnitev na tekmovalno progo.

Potem ko je opustila misel o vrnitvi na uvodnem veleslalomu nove sezone v Söldnu, je 27-letna olimpijska prvakinja iz Halleina prilagodila program priprav. Znova se je bolj posvetila kondicijskim pripravam, vrnitev na sneg pa načrtuje šele v tednu ali dveh.

Vonnova v Kanadi, Veithova v …

Zdi se, da bo smučarsko karavano, ki se bo po sobotnem slalomu v Leviju preselila na severnoameriško turnejo s petimi tekmami, počakala kar v Evropi.

"Rada bi tekmovala, a ne bom silili z glavo skozi zid."  | Foto: Sportida "Rada bi tekmovala, a ne bom silili z glavo skozi zid." Foto: Sportida

"Odločitev, da izpustim začetek sezone, je bila pravilna. Fizično nisem bila dovolj dobro pripravljena. Zdaj trdo delam, da bi se vrnila, kakor hitro se bo dalo. Kdaj? To je zdaj težko določiti," pravi dobitnica dveh velikih kristalnih globusov, ki bo lahko tako le prek malih ekranov spremljala vrnitev svoje velike tekmice Lindsey Vonn. Američanka, ki je po poškodbi kolena smučarsko karavano zapustila februarja, naj bi izpustila še veleslalom v Killingtonu in se po prve točke podala v začetku decembra v Lake Louisu.

Vmesni čas  | Foto:

Enoletnega smučarskega premora pa Veithova ni izkoristila le za rehabilitacijo in poroko, temveč tudi za pisanje knjige. Avstrijski javnosti je zdaj tudi uradno predstavila svojo biografijo z naslovom Vmesni čas (Zwischen zeit). Njene besede je na papir prelil novinar Manfred Behr, sicer tudi pobudnik projekta.

"Vedno sem želela svoje življenje spraviti na knjižno polico. Zdaj je bil pravi čas," je na predstavitvi dejala Veithova. Pojasnila je, da ji je največ časa vzela priprava poglavij o otroštvu, najbolj pa je uživala, ko sta se s soavtorjem dotaknila uspehov. Manj veselja je pokazala v poglavju o sporu z avstrijsko smučarsko zvezo, a kot pravi, je tudi to del njene zgodovine.   
Ne spreglejte