Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 3. 2018,
12.02

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,25

2

Natisni članek

Zgodbe Planice Planica Planica Noriaki Kasai

Petek, 23. 3. 2018, 12.02

6 let, 1 mesec

Zgodbe, ki jih piše Planica

Legendarni Japonec si je dal duška streljaj od Planice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,25

2

45-letni japonski skakalec Noriaki Kasai je sinoči na druženju z navijači v Ratečah znova navdušil s svojo pojavo in prepevanjem skladbe Planica, Planica, priljubljene skladbe Ansambla bratov Avsenik, ki jo pozna vsak Slovenec. S pevskim vložkom je blestel že pred dvema letoma, ko je v dolini pod Poncami nastopil na svoji 500. tekmi svetovnega pokala.

Znamenita skladba Ansamba bratov Avsenik, ki v dolini pod Poncami na finalu sezone v smučarskih skokih odmeva ob vsakem daljšem poletu, je že zdavnaj prerasla v sestavni del planiškega praznika.

Usvojil jo je tudi legendarni japonski skakalec Noriaki Kasai, ki pri 45 letih še ne kaže želje po slovesu od vrhunskega športa. Pred kratkim je celo namignil, da bo skakal do 53. leta oziroma do leta 2026, ko bi zimske olimpijske igre lahko gostil Saporo na Japonskem.

Kasai pri 45 letih še ni rekel zadnje besede. Napoveduje, da bo skakal najmanj do 53. leta.  | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kasai pri 45 letih še ni rekel zadnje besede. Napoveduje, da bo skakal najmanj do 53. leta. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Japonec, ki bi lahko bil oče večini skakalcev, ki jih trenutno spremljamo v karavani (od enega najmlajših,Timija Zajca, je starejši za kar 27 let), v svoji zbirki pogreša zlato olimpijsko medaljo. To je prav gotovo eden od motivov, da superveteran še vztraja v tekmovalnem ritmu. Na včerajšnjem treningu je z 240 metri dosegel drugo daljavo, nekoliko krajši pa je bil v kvalifikacijah. 211 metrov dolg polet in 197 točk sta ga postavila na 30. mesto. 

Skupaj z otroki iz vrtca Rateče je priljubljeno Planico sinoči prepeval na uradni predstavitvi ekip, pred mikrofone pa je z glasbenim vložkom ponosno stopil že leta 2016, ko je ravno v Planici nastopil že na svoji 500. tekmi v svetovnem pokalu.

Ne spreglejte