Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 11. 2012,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2012, 10.34

8 let

Kranjec: Tople vode ni mogoče odkriti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred skakalci je nova postojanka v svetovnem pokalu. Naslednji tekmi bosta v Kuusamu, kjer je Robert Kranjec leta 2005 slavil prvo zmago. Z dobrimi obeti se tudi odpravlja na Finsko.

Pri Robertu Kranjcu je bilo pred prvima tekmama v novi sezoni nekaj negotovosti pri dresih, ki jih je praktično premierno preizkusil prav v Lillehammerju. Čez poletje je namreč skakal v povsem oprijetih, tiste s toleranco +2 cm pa je v večji meri preizkusil šele na Norveškem. Na manjši napravi ni pričakoval dobrega rezultata, na večji pa je v kvalifikacijah z najdaljšim skokom dokazal, da lahko od njega znova veliko pričakujemo v tej sezoni, četudi je nato na tekmi pristal na 18. mestu.

"Na manjši skakalnici je bila to moja prva tekma. Nisem imel najboljših občutkov. Nisem bil ne razočaran ne vesel. Realno sem odskakal. Na treningu nisem bil najboljši na manjši napravi. Ob novih dresih se na manjši skakalnici še toliko bolj pozna, če nisi eksploziven. Nimaš pogojev, da si zraven, če nisi v formi. S skoki na veliki sem zadovoljen. Pri meni je tako, da potrebujem dve tekmi, da pridem k sebi in se sprostim. Potem mi vse skupaj steče. V kvalifikacijah sem bil v nič kaj posebnih pogojih najdaljši. V nadaljevanju moram skakati le sproščeno. Tople vode ni mogoče odkriti. Nisem bil nič nervozen kot morda štiri, pet let nazaj," se je še enkrat dotaknil tekem v Lillehammerju Robert Kranjec.

Naslednja postojanka v natrpanem svetovnem pokalu je Kuusamo, kjer se je Robi že veselil v preteklosti. Leta 2005 je prišel celo do prve zmage v karieri, bil pa je tudi tretji. Tudi v prihajajočem koncu tedna bi rad prišel do dobrega rezultata na Finskem. "Skakalnica v Kuusamu je lepa. Zdaj mi bo še toliko večji izziv, ker smo zadnji dve leti tam skakali na uvodu sezone, zdaj bom pa prišel na Finsko iz Lillehammerja. Vedno sem bil po prvi seriji dober, v drugo pa naredil napako. Rad bi prenesel skoke s treninga na tekmo. Pomembno je, da sem v tekmovalnem ritmu in dobivam prave občutke. Da vem, na kaj moram biti osredotočen," je optimističen pred petkovo ekipno in sobotno posamično tekmo Kranjec.

Ne spreglejte