Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
2. 12. 2016,
11.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek Jaka Hvala Nejc Dežman

Petek, 2. 12. 2016, 11.40

6 let, 7 mesecev

Kdo bo delal družbo bratoma Prevc in Tepešu?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Foto: Sportida

Naslednja postojanka svetovnega pokala v smučarskih skokih je Klingenthal, kjer bodo danes kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo. Hkrati bodo tudi poligon za uvrstitev v ekipo za sobotno moštveno preizkušnjo. V slovenskem taboru so tri mesta že oddana.

Peter Prevc in Domen Prevc sta lahko pred današnjimi kvalifikacijami, ki bodo ob 18. uri, povsem mirna, saj imata nastop na nedeljski tekmi (vstopnica pripada najboljši deseterici v svetovnem pokalu) že zagotovljen. Mlajši od bratov je namreč v skupnem seštevku na drugem mestu, junak pretekle zime pa peti.

Pretiranih težav danes ne bi smel imeti Jurij Tepeš, ki se na napravi v Klingenthalu dobro znajde. Lani je posamično tekmo končal na desetem mestu, povrhu vsega pa se na nemški skakalnici skače nekoliko dlje. In ti trije skakalci bodo zastopali barve Slovenije na sobotni prvi od skupno šestih ekipnih tekem v tej sezoni svetovnega pokala.

Odprto je le še eno vprašanje, na katerega bodo danes odgovor dali Anže Lanišek, Jaka Hvala in Nejc Dežman. Glavni trener Goran Janus je iz Nemčije sporočil, da bo četrtega člana določil na podlagi razpoloženosti skakalcev v današnjih kvalifikacijah.

Skakal ni le Tepeš


V tem tednu so naši fantje trenirali na skakalnici v Kranju. Hvala in Lanišek sta bila aktivna tako v torek in sredo, preostali z izjemo Tepeša pa le drugi dan. Bodo pa slovenski skakalci po tekmah v Klingenthalu ostali v Nemčiji in opravili dodaten trening na zasneženi skakalnici.

Nemci, Slovenci, Norvežani, Avstrijci in Poljaki v veliki boj

Zaradi Severina Freunda, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala vodilni v rumeni majici, bo v Klingenthalu ogromno nemških navijačev. | Foto: Sportida Zaradi Severina Freunda, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala vodilni v rumeni majici, bo v Klingenthalu ogromno nemških navijačev. Foto: Sportida Lani je slovenska četverica (brata Prevc, Tepeš in Lanišek) v Klingenthalu zasedla drugo mesto in zaostala le za nemškimi orli. Po prvi seriji so slovenski skakalci še s 13,5 točke vodili, tehtnico pa je na stran Nemcev prevesil Richard Freitag, ki je v primerjavi z Laniškom pridobil velikih 32 točk.

Nemci bodo tudi letos osrednji favoriti pred domačim avditorijem v Vogtland Areni. Vendarle so kot ekipa odlično skakali pretekli konec tedna v Kuusamu, povrhu vsega pa imajo v Severinu Freundu vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

A imajo svoje račune tudi Norvežani, v Kuusamu zelo razpoloženi Avstrijci in Poljaki.

Vrstni red v svetovnem pokalu

1. Severin Freund (Nem)           180
2. Domen Prevc (Slo)              120
3. Manuel Fettner (Avt)           110
4. Daniel-Andre Tande (Nor)        98
5. Peter Prevc (Slo)               96
...
28. Jurij Tepeš (Slo)                9

V nedeljo se obeta nov spektakel

Peter Prevc je bil lani v Klingenthalu drugi, potem ko je v prvi seriji vodil. Kako bo tokrat? | Foto: Grega Valančič/Sportida Peter Prevc je bil lani v Klingenthalu drugi, potem ko je v prvi seriji vodil. Kako bo tokrat? Foto: Grega Valančič/Sportida Izjemno razburljiva tekma se nam obeta tudi v nedeljo, ko se bodo skakalci potegovali za nove točke svetovnega pokala. Kar nekaj skakalcev je sposobnih skočiti na sam vrh. Lani je bil na najvišji stopnički Norvežan Daniel-Andre Tande, ki je bil v nedeljo v Kuusamu drugi. Po prvi seriji je pred letom dni sicer vodil naš Peter Prevc, a v drugi seriji izgubil boj za zmago.

Izvrsten osmi je bil mlajši Domen. Takrat je bil star vsega 16 let, zanj pa je bil to debi v svetovnem pokalu. Ob formi, ki jo kaže, si lahko tudi od njega nadejamo dobrega rezultata.

Velika želja prvega moža stroke v naši reprezentanci je, da bi se trojici (brata Prevc in Tepeš) med dobitnike točk priključili še preostali trije: Lanišek, Dežman in Hvala, ki se na Finskem niso izkazali.

Program v Klingenthalu

Petek

18.00 – kvalifikacije

Sobota

16.10 – ekipna tekma

Nedelja

15.00 – posamična tekma

 

Ne spreglejte