Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2022,
17.13

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Elan smuči Bode Miller

Petek, 10. 6. 2022, 17.13

1 leto, 10 mesecev

Poslovni obisk

Legendarni Bode Miller zaradi poslovnih obveznosti na obisku v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Bode Miller | Bode Miller je Slovenijo obiskal zaradi poslovnih obveznosti.  | Foto Guliverimage

Bode Miller je Slovenijo obiskal zaradi poslovnih obveznosti.

Foto: Guliverimage

Včeraj in danes je bil v Sloveniji, natančneje v Begunjah na Gorenjskem in na Bledu nekdanji vrhunski smučar Bode Miller. Kot so nam potrdili v Elanu, je bil njegov obisk Slovenije poslovno obarvan.  

Bode Morgan Miller v Sloveniji | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Včeraj in danes je bil Instagramov profil Morgan Beck Miller, nekdanje manekenke in vrhunske igralke odbojke na mivki, ter žene nekdanjega vrhunskega smučarja Bodeja Millerja, povsem slovensko obarvan.

Objavljala je namreč fotografije z Bleda, ovekovečila je tudi znamenito blejsko pletno ter fotografijo iz proizvodnega obrata begunjskega Elana, iz česar je bilo mogoče sklepati, da bodo novo znamko smuči (Peak by Bode Miller), ki jo je Miller napovedal aprila letos, izdelovali prav v Elanu.

Elan: Proizvodnja smuči že poteka

Bode Morgan Miller v Sloveniji | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Informacijo so nam pri begunjskem proizvajalcu športne opreme tudi uradno potrdili.

"Elan se je že zelo zgodaj vključil v sodelovanje s podjetjem Peak Ski Company, in sicer na področju razvoja in proizvodnje omenjenih smuči, ki bodo v pretežni meri narejene v Elanu. Proizvodnja smuči za sezono 2022/23 že poteka," so sodelovanje z legendarnim smučarjem, ki je v svoji pestri športni karieri osvojil tri naslove svetovnega prvaka, zlato olimpijsko medaljo in dva velika kristalna globusa komentirali za Sportal.

Štiriinštiridesetletni Bode Miller je lastno linijo smuči predstavil 6. aprila letos, namen projekta, ki ga izvaja prek podjetja Peak Ski Company s sedežem v Bozemanu, pa je vnesti inovacije v smučarsko opremo, je poročala STA.

V pripravi še tretja linija smuči

Miller je s svojim znanjem pomagal oblikovati dve liniji smuči, eno, namenjeno smučanju na urejenih progah, drugo na neurejenih terenih (obe liniji naj bi proizvajali v Sloveniji).

Gre za smuči višjega cenovnega razreda, ki bodo na voljo zgolj v spletni prodaji.

Rezervacije smuči so bile mogoče že aprila, prve pare smuči pa naj bi kupci prejeli julija.

Kot poroča STA, Miller, ki pri projektu sodeluje s partnerjem Andyjem Wirthom, načrtuje še tretjo linijo smuči. Ta bo proizvedena v ameriški zvezni državi Montana, kjer Miller živi.

Obisk Slovenije je bil za Millerjeve očitno kratek, saj se je njegova žena s krajšim razglednim videom z Bleda že dopoldne poslovila od Slovenije.

Na današnji dan leta 2018 je zaradi utopitve umrla hči Morgan in Bodeja Millerja.  | Foto: Instagram & Imdb Na današnji dan leta 2018 je zaradi utopitve umrla hči Morgan in Bodeja Millerja. Foto: Instagram & Imdb

Obletnica družinske tragedije

Deseti junij je sicer za družino Bodeja Millerja žalosten dan. Prav na današnji dan leta 2018 je namreč v bazenu utonila njegova 19-mesečna hči Emeline Grier. Vse od takrat zakonca Miller zelo glasno opozarjata na pasti domačih bazenov in pozivata k učenju plavanja v zgodnji dobi.

Dvojčka, ki sta se rodila le nekaj mesecev po Emelinini smrti sta zdaj že odlična plavalca, na vodo pa se pod nadzorom za to usposobljenih učiteljev navaja tudi najmlajša, šestmesečna hčerka Scarlet Olivia Khione.

Ne spreglejte