Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 9. 2016,
9.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Facebook Twitter Novak Đoković Serena Williams

Petek, 23. 9. 2016, 9.45

6 let, 7 mesecev

Skoraj sedem milijonov ogledov: Đoković "brusil pete" s Sereno Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Serena Williams, Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kako pomembna so družabna omrežja, vedo tudi vrhunski športniki, ki ta medijski kanal informacij s pridom uporabljajo. Med njimi so tudi najboljši teniški igralci, ki so precej aktivni in s tem dvigujejo svojo popularnost in priljubljenost. Kako je pri  najboljših slovenskih teniških igralcih?

Podjetje Hookit je pred časom naredilo raziskavo med teniškimi igralci, kjer so prišli do zanimivih rezultatov.  Novak Đoković in Serena Williams že dolgo prevladujeta v teniškem svetu. Srbski zvezdnik že nekaj časa drži prvo mesto na lestvici ATP, medtem ko je Serena Williams do nedavnega bila na vrhu lestvice WTA več kot tri leta. Serena je tudi izenačila rekord, potem ko je bila 168 tednov zaporedoma na prvem mestu. V svoji karieri pa je v posamični konkurenci osvojila 22 zmag na turnirjih za grand slam.

Đoković je "zažigal", ko je plesal s Sereno Williams

Tako kot Serena in Novak dominirata na igriščih, prevladujeta tudi na socialnih medijih. Je že res, da imajo Rafael Nadal, Roger Federer, Marija Šarapova in Sania Mirza v teniškem svetu največ sledilcev, nihče od njih pa se ne more kosati z interakcijami Williamsove in Đokovića, ki jih povzročita s svojimi objavami na socialnih medijih (Facebook, Twitter, Instagram).

Novak je od lanskega pa do letošnjega junija dosegel neverjetnih 74 milijonov interakcij (všečkov, delitev in komentarjev), potem ko je na socialnih medijih v tem času naredil 527 objav. Sledilci so bili najbolj odzivni, ko je prek Facebooka klepetal s svojimi navijači – v tistem času je namreč dosegel 8,8 milijona ogledov in več kot pol milijona všečkov, delitev ter komentarjev. Zelo popularen je bil tudi ples s Sereno Williams, ki je dosegel  skoraj sedem milijonov ogledov.

Namizni tenis za Wawrinko več kot 2 milijona ogledov

Druga na lestvici je 34-letna Serena Williams, ki je na svojih profilih dosegla 56 milijonov interakcij, kar je 57 odstotkov več kot pri Mariji Šarapovi. Zelo odmeven je bil videoposnetek, ko je Serena igrala namizni tenis s Stanom Wawrinko. Posnetek je imel več kot dva milijona ogledov.

Med slovenskimi igralci prednjači Blaž Kavčič

Pogledali smo, kako aktivni so na družbenih omrežjih (Facebook, Twitter) najboljši slovenski teniški igralci. Njihove številke ne moremo primerjati z najboljšimi igralci sveta, saj so v globalnem svetu veliko manj prepoznavni. Trenutno se med moškimi v tem okolju najbolj znajde Blaž Kavčič, ki ima skupno več kot 10 tisoč sledilcev.

Med dekleti je najbolj uspešna Polona Hercog. Mariborčanka ima nekaj več kot 15 tisoč sledilcev. Še najbolj skromna pa je Katarina Srebotnik, ki na družbenih omrežjih nima aktivnega profila.

 

Ne spreglejte