Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
22. 9. 2016,
11.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Natisni članek

Novak Đoković tenis

Četrtek, 22. 9. 2016, 11.19

6 let, 7 mesecev

Za Novaka Đokovića je prišlo obdobje, ko je nehal uživati v tenisu #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, je pred kratkim razkril, da je v določenem trenutku nehal uživati v tenisu. Pravzaprav se je to zgodilo po zmagi na OP Francije, ko je osvojil še edini turnir za grand slam, ki mu je manjkal v njegovi vitrini.

Novak Đoković je v prvem delu sezone igral odlično. Osvojil je sedem turnirskih lovorik, vključno z OP Avstralije in OP Francije. Po veliki zmagi v Parizu je srbski zvezdnik doživel manjši padec v formi. Sprva se je to pokazalo v Wimbledonu, ko je izpadel v tretjem krogu. Še večji šok je doživel na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ko je že po uvodnem krogu s solzami v očeh zapuščal olimpijske igre. Na OP ZDA se je po treh predajah nasprotnikov prebil do finala, kjer pa je moral priznati premoč Stanu Wawrinki.

Olimpijski turnir je zapuščal v solzah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Olimpijski turnir je zapuščal v solzah. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Če sem iskren, sem vesel, da sem znova našel svežino in mirnost ter da znova uživam na teniškem igrišču. Nekako sem to izgubil po OP Francije. Začutil sem, da sem se zadnjih nekaj mesecev težko motiviral," je priznal 29-letni teniški igralec.

Upa, da bo ostal zdrav

Na OP ZDA je imel kar nekaj težav s poškodbami, tako da je bil glede na okoliščine v New Yorku zadovoljen s svojo predstavo. "Igral sem na olimpijskih igrah in imel nekaj poškodb. Uvrstitev v finale na OP ZDA je bila izjemen dosežek glede na okoliščine pred turnirjem. Bilo je precej pestro obdobje. Kljub vsemu je za mano zelo dobra sezona, ki še ni končana. Veselim se igranja v Aziji in upam, da bom zdrav," je poudaril Nole, ki ga v bližnji prihodnosti čaka še kar nekaj turnirjev. Skušal bo odbiti napad Andyja Murrayja, ki mu želi na lestvici ATP prevzeti številko ena.

Novak Đoković želi s svojo fundacijo pomagati srbskim otrokom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković želi s svojo fundacijo pomagati srbskim otrokom. Foto: Guliverimage/Getty Images

S svojo fundacijo zbira denar za srbske otroke

Te dni se Novak Đoković mudi v Milanu, kjer s svojo fundacijo (Fundacija Novaka Đokovića) zbira denar za srbske otroke. Fundacija si prizadeva izboljšati razmere, v katerih odraščajo otroci v Srbiji, da bi lahko uresničili svoje sanje. Na slavnostni večerji se je zbralo več kot 400 gostov, med katerimi so bila tudi nekatera znana imena.

Za fundacijo skrbi Jelena Đoković, žena prvega igralca sveta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Za fundacijo skrbi Jelena Đoković, žena prvega igralca sveta. Foto: Guliverimage/Getty Images

Še en dokaz, da so težave pozabljene

V New Yorku je med drugim Đoković priznal, da je imel težave v zasebnem življenju. Imel naj bi ljubezensko afero z indijsko igralko Deepiko Padukone. Vse je ostalo le pri govoricah in, kot kaž, so tudi te težave že pozabljene.

Ne spreglejte