Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 7. 2019,
21.13

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

teniški globus Wimbledon Serena Williams

Sobota, 6. 7. 2019, 21.13

4 leta, 9 mesecev

Wimbledon (WTA) , 6. dan

Serena Williams v osmini finala, Avstralka Ashleigh Barty prav tako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Serena Williams | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu sta si osmino finala v soboto priigrali še Američanka Serena Williams in Avstralka Ashleigh Barty. Slovenske barve sta danes na teniškem turnirju v Wimbledonu zastopali Andreja Klepač in Tamara Zidanšek. Bili sta polovično uspešni; Klepačeva je preskočila prvo oviro med mešanimi pari, Zidanškova pa je obstala v drugem krogu dvojic.

Roger Federer
Sportal Federer in Nadal zanesljiva, Italijan povsem izgubil živce #video

Po petkovem porazu Polone Hercog med posameznicami nimamo več slovenske predstavnice, je pa šesti dan turnirja na igrišču številka ena igrala Serena Williams, ena najboljših igralk vseh časov, ki je pred dnevi domov poslala našo Kaju Juvan.

37-letna Američanka je s 6:3 in 6:4 v 72 minutah odpravila Nemko Julio Goerges, trenutno 17. igralko sveta. V ponedeljek se bo v osmini finala pomerila s Španko Carlo Suarez Navarro.

Na delu je bila tudi trenutno prva igralka sveta Ashleigh Barty, ki se je zlahka prebila skozi uvodna dva kroga. V šestnajstini finala je bila njena nasprotnica Britanka Harriet Dart, 182. igralka sveta, 23-letna Avstralka pa jo je premagala s 6:1 in 6:1. Zabeležila je že petnajsto zmago v nizu in je tako prva Avstralka v drugem tednu Wimbledona po letu 2010. V osmini finala jo čaka Američanka Alison Riske.

"Noro. To je nekaj povsem novega zame. Prvič med zadnjimi šestnajstimi," je dejala Ashleigh Barty, ki želi postati prva zmagovalka Wimbledona iz Avstralije po Evonne Gollagong Cawley leta 1980.

Napredovanja se je veselila tudi šestopostavljena Čehinja Petra Kvitova, ki je premagala Poljakinjo Magdo Linette s 6:3 in 6:2. Trideseta nosilka Španka Carla Suarez Navarro je bila boljša od Američanke Lauren Davis s 6:3 in 6:3.

Andreja Klepač je v navezi s Francozom Edouardom Roger-Vaselinom (11. nosilca) s 6:4, 6:4 premagala britansko-ameriško navezo Luke Bambridge/Asia Muhammad, Tamara Zidanšek in Švedinja Rebecca Peterson pa nista bili kos Belorusinji Viktoriji Azarenki in Avstralki Ashleigh Barty, ki sta slavili s 6:2 in 6:3.

WTA

Polona Hercog
Sportal Neverjetno: Hercogova Američanko že imela na tnalu, pa popustila in izgubila
Ne spreglejte