Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2024,
18.30

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Polona Hercog Stefanos Cicipas Casper Ruud Veronika Erjavec teniški globus Jelena Ribakina

Nedelja, 21. 4. 2024, 18.30

1 teden, 5 dni

Teniški globus, 21. april

Erjavčeva v Kopru za naslov premagala Hercogovo, Ruud se je maščeval Cicipasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Veronika Erjavec | Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec je zmagovalka slovenskega ženskega teniškega turnirja serije World Tennis Tour (WTT 75) v Kopru. | Foto Sportida

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec je zmagovalka slovenskega ženskega teniškega turnirja serije World Tennis Tour (WTT 75) v Kopru.

Foto: Sportida

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec je zmagovalka slovenskega ženskega teniškega turnirja serije World Tennis Tour (WTT 75) v Kopru. V finalu turnirja z denarnim skladom 56.250 evrov je 24-letna Erjavec premagala rojakinjo Polono Hercog s 6:4, 6:3. V finalu Barcelone je Casper Ruud s 7:5, 6:3 premagal Grka Stefanosa Cicipasa, ki je Norvežana premagal v finalu Monte Carla pretekli teden.

Osmopostavljena Erjavec je v osmem finalu petič slavila na turnirjih Mednarodne teniške zveze ITF. Triintridesetletna Hercog pa je četrtič izgubila, igrala pa je v 23. finalu turnirjev serije WTT. Na lestvici WTA bosta po uspešnem domačem nastopu obe Slovenki pridobili precej mest. Obe bosta znova med 200 najboljšimi. Erjavec bo v ponedeljek zasedla 169., Hercog pa 177. mesto.

Na slovenskih tleh so doslej izvedli tri turnirje serije WTT, in sicer marca v Mariboru (WTT 75) in Murski Soboti (WTT 50). Na sporedu bodo še majski turnirji v Novi Gorici, Kranjski Gori (oba WTT 15) ter dva na Otočcu (oba WTT 50).

Casper Ruud je zmagovalec turnirja v Barceloni. | Foto: Guliverimage Casper Ruud je zmagovalec turnirja v Barceloni. Foto: Guliverimage

 

Ruud se je maščeval Cicipasu in slavil v Barceloni

Norvežan Casper Ruud je zmagovalec teniškega turnirja ATP 500 v Barceloni z nagradnim skladom skoraj tri milijone evrov. Tretjepostavljeni igralec je v finalu s 7:5 in 6:3 odpravil petega nosilca, Grka Stefanosa Cicipasa. Ruud se je Grku tako maščeval za poraz v finalu mastersa v Monte Carlu prejšnji teden. Z zmago v Barceloni je prišel do svoje največje turnirske zmage doslej.

Norvežan, šesti igralec sveta, je po številu zmag (29) najboljši v letu 2024 na turneji ATP, a je pred tem izgubil v treh finalih. Zapovrstjo pa je izgubil kar sedem finalov ATP 500 ali bogatejših. Tokrat mu je prvi letošnji naslov prinesla predolga žogica po Cicipasovem udarcu. Zadnji naslov pred tem je osvojil lani aprila v Estorilu.

Petindvajsetletni Cicipas, sedmi igralec sveta, je četrtič igral finale v Barceloni, a ostal brez svojega prvega t

Ribakini tretji naslov letos

Kazahstanka Jelena Ribakina je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA 500 v Stuttgartu z nagradnim skladom 867.716 evrov. Četrta igralka sveta je v finalu s 6:2 in 6:2 po uri in devetih minutah premagala Ukrajinko Marto Kostjuk.

Jelena Ribakina je zmagovalka Stuttgarta. | Foto: Guliverimage Jelena Ribakina je zmagovalka Stuttgarta. Foto: Guliverimage

Za 24-letno Kazahstanko je to osmi naslov v karieri na najvišji ravni, tretji letos. Pred tem je slavila še v Brisbanu in Abu Dabiju, tokrat v Nemčiji pa prvič na peščeni podlagi in skupno tretjič. Prvič v karieri je dobila tri turnirje v enem letu.

Ribakina je v polfinalu izločila prvo igralko sveta in branilko naslova, Poljakinjo Igo Swiatek. Kostjuk je v polfinalu prav tako pripravila presenečenje in izločila šesto nosilko Marketo Vondroušovo iz Češke.

Ukrajinka je letos igrala v finalu San Diega, lani pa osvojila turnir v Austinu, a tokrat ni imela prave rešitve za zmagovalko Wimbledona 2022, ki je slavila po dveh nizih.

Struff v domačem Münchnu do prvega naslova

Nemški teniški igralec Jan-Lennard Struff je zmagovalec domačega turnirja serije ATP 250 v Münchnu z nagradnim skladom 651.865 evrov. V finalu je 33-letnik za prvi naslov na najvišji ravni na peščeni podlagi ugnal Američana Taylorja Fritza s 7:5, 6:3. Dvoboj je trajal uro in 20 minut.

Jan-Lennard Struff se veseli prvega naslova. | Foto: Guliverimage Jan-Lennard Struff se veseli prvega naslova. Foto: Guliverimage

Struff je na turnirju po vrsti izločil Kanadčana Felixa Auger-Aliassima v četrtfinalu, Danca Holgerja Runeja v polfinalu, na zadnji stopnički pa je ustavil še 15. igralca sveta in na turnirju tretjega nosilca Fritza ter kronal sijajen teden v domovini.

S tem je v četrtem finalu v karieri 25. igralec lestvice ATP prvič slavil. Pred tem je igral v finalu v Stuttgartu lani na travi ter na peščenem mastersu v Madridu 2023 in prav v Münchnu pred tremi leti.

Za Fritza je bil to šesti poraz v 13. finalu. Zadnjih šest turnirjev na najvišji ravni je dobil, tokrat pa je moral priznati premoč sedem let starejšemu tekmecu.

Stephens v Rouenu do drugega naslova na pesku

 Američanka Sloane Stephens je zmagovalka turnirja serije WTA 250 v francoskem Rouenu z nagradnim skladom 251.257 evrov. V finalu je 31-letnica ugnala leto starejšo Poljakinjo Magdo Linette s 6:1, 2:6, 6:2 po dveh urah in 12 minutah.

Stephens, zmagovalka odprtega prvenstva ZDA 2018 in nekoč že tretja igralka na svetu, je v Rouenu prišla do drugega naslova na peščeni podlagi. Pred osmimi leti je slavila v domačem Charlestonu.

Sloane Stephens je zmagovalka turnirja serije WTA 250 v francoskem Rouenu. | Foto: Guliverimage Sloane Stephens je zmagovalka turnirja serije WTA 250 v francoskem Rouenu. Foto: Guliverimage

Skupno je to osmi naslov za Američanko, ki je nazadnje v finalu igrala v mehiškem Zapopanu pred dvema letoma in dvema mesecema.

Leto starejša Poljakinja je izgubila v svojem prvem finalu na pesku, skupno pa je polfinalistka lanskega OP Avstralije v sedmem finalu izgubila petič. Dva naslova ima iz New Yorka (Bronx) 2019 in Hua Hina 2020.

Madžarsko slavje v Bukarešti

Madžarski teniški igralec Marton Fucsovics je zmagovalec turnirja ATP 250 v Bukarešti z nagradnim skladom 651.865 evrov. Fucsovics je v finalu odpravil petopostavljenega Argentinca Mariana Navoneja s 6:4 in 7:5.

Fucsovics je po več kot treh letih igral v finalu katerega izmed turnirjev serije ATP in se veselil skupno druge zmage. Prvi naslov je osvojil leta 2018 v Ženevi.

Za Navoneja je bil to drugi finale kariere, 22-letnik je izgubil tudi prvega, prav tako letos, v Rio de Janeiru.

Fucsovics je finale odprl silovito s 4:0 in kljub nekaj težavam osvojil prvi niz. V drugem je imel Navone že prednost odvzema servisa in vodstvo s 4:2, a nato ni zdržal novega naleta Madžara.

ATP 500, Barcelona (2.938.695 evrov):

- finale:
Casper Ruud (Nor/3) - Stefanos Cicipas (Grč/5) 7:5, 6:3.
 

ATP 250, München (651.865 evrov):

- finale:
Jan-Lennard Struff (Nem/4) - Taylor Fritz (ZDA/3) 7:5, 6:3.

WTA 500, Stuttgart (867.716 evrov):
- finale:
Jelena Ribakina (Kaz/4) - Marta Kostjuk (Ukr) 6:2, 6:2.

WTA 250, Rouen (251.257 evrov):

- finale:
Sloane Stephens (ZDA/6) - Magda Linette (Pol) 6:1, 2:6, 6:2.

ATP 250, Bukarešta (651.865 evrov):
- finale:
Marton Fucsovics (Mad) - Mariano Navone (Arg/5) 6:4, 7:5.

Novak Đoković
Sportal Đokovićev slab začetek sezone
Tomas Martin Etcheverry
Sportal Pestro je na teniških igriščih
Veronika Erjavec
Sportal Slovenski finale v Kopru, boleč poraz Runeja v Münchnu
Ne spreglejte