Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
6. 11. 2018,
10.34

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

Natisni članek

Serena Williams Roger Federer

Torek, 6. 11. 2018, 10.34

5 let, 5 mesecev

Roger Federer: Serena je šla predaleč, nič pa ni narobe, če si igralka obrne majico

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Zagotovo se še spomnite incidenta v ženskem finalu teniškega OP ZDA, ko je Serena Williams povsem izgubila živce in sodniku namenila nekaj krepkih. V enem izmed zadnjih intervjujev se je do tega opredelil Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

Tistega večera se je na osrednjem igrišču Flushing Meadowsa dogajala prava drama. V finalu sta se pomerili Serena Williams in Naomi Osaka. Na koncu je po dveh nizih zmagala mlada Japonka, a njeno prvo zmago na turnirjih za grand slam je zasenčila Serena Williams, ki se je sprla z glavnim sodnikom Carlom Ramosom.

Američanka je najprej dobila opozorilo, ker ji je njen trener dajal navodila s tribune, kar je v tenisu prepovedano. Drugo opozorilo je dobila, ko se je znesla nad svojim loparjem, tretjo opozorilo in odvzem igre pa sta sledila, ko je sodnika obtožila, da je kradljivec.

Serena Williams
Sportal Serena Williams obnemela, v intervju se je vpletla tudi njena predstavnica #video

Serena Williams | Foto: Reuters Foto: Reuters "Prej bi se morala obrniti in oditi stran"

O tem je bilo že veliko povedanega in napisanega, zdaj pa je za Sunday Times spregovoril tudi Roger Federer. Ta na igrišču velja za enega največjih džentelmenov in je lahko vzor mladim teniškim igralcem. Dodati je treba, da je bil v mladih letih tudi sam vihrav mladenič, ki je zlomil marsikateri lopar. In kaj je Švicar povedal o Sereni Williams?

"Mislim, da bi se morala Serena obrniti in oditi stran. To je tudi storila, a je šla nekoliko predaleč. Prej bi se morala obrniti in oditi," je uvodoma povedal 37-letni teniški igralec, ki je za Američanko iskal tudi opravičilo. "Sodnik morda ne bi smel toliko pritiskati nanjo. Gre za nekoliko ponesrečen primer, ki ga je treba vsekakor preučiti."

Serena kaznovana tudi zaradi "mačjega kostima" Venus in Serena Williams | Foto: Reuters Foto: Reuters

Serena Williams je v letošnji sezoni dvignila nekaj prahu, potem ko je na OP Francije igrala v nenavadni športni opravi, tako imenovanem črnem "mačjem kostimu". Septembra so organizatorji pariškega turnirja sporočili, da bo 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam kaznovana in da bodo v prihodnje strožji glede športnih oblačil. Na OP ZDA smo lahko na primer videli, kako je sodnica kaznovala Francozinjo Alize Cornet, ker si je ta na igrišču obrnila narobe obrnjeno majico.

Alize Cornet
Sportal Ker si je na igrišču obrnila majico, je dobila opozorilo #video

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

"Pustite jih pri miru"

V tem primeru se je Federer postavil na stran športnic. "Kaj je bilo narobe pri tem, da si je slekla majico, in kaj je bilo narobe z 'mačjim kostimom'? Serena je v preteklosti nosila že bolj nore zadeve. Tudi fantje so že nosili bolj nore stvari. Zame osebno je bilo to malo nesmiselno. Bil sem popolnoma na strani deklet. Pustite jih pri miru," je še povedal Baselčan.

Tretjega igralca sveta prihodnji teden čaka finalni turnir v Londonu, kjer se bo zbralo osem najboljših igralcev letošnje sezone. Znani sta že obe skupini.

Skupina Guga Kueurten: Novak Đoković (Srb, 1), Aleksander Zverev (Nem, 3), Marin Čilić (Hrv, 5), John Isner (ZDA, 8)

Skupina Lleyton Hewitt: Roger Federer (Švi, 2), Kevin Anderson (Jar, 4) Dominic Thime (Avt, 6), Kei Nišikori (Jap, 7)

Ne spreglejte